Tayari Safari - 9-daagse safari Mikumi, Livingstone & witte stranden v.a. € 395,- p.p.

Tijdens deze afwisselende Tayari Safari rondreis gaan we negen dagen volop genieten van een avontuurlijke vakantie in Tanzania. Met goed uitgeruste 4-wiel aangedreven jeeps gaan we drie dagen rondtrekken door het Mikumi wildreservaat, maken we een boottocht en kunnen we gaan snorkelen in het kristal heldere Oceaanwater bij het onbewoonde tropische eiland Bongoro.

Vervolgens maken we een uitstapje naar Bagamoyo, de eerste missiepost van Livingstone, waar in het verleden  meer dan 2 miljoen slaven zijn verhandeld. Ook gaan we bij ons verblijf Ndege beach lodge & camping beach lekker luieren onder de palmbomen, zonnen op het witte zandstrand en zwemmen in de Indische Oceaan. Hier zullen we ook regelmatig originele ‘dows’ langs zien varen met hun vers gevangen vis.

Leer je kinderen tijdens een game drive door het bijzondere Mikumi wildpark foto's nemen van olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden en leeuwen. Luister rond het kampvuur naar het in de verte huilen van hyena’s en leeuwen. Aan het einde van de week komen lokale kinderen bij ons op bezoek en eten met ons mee, een hele leuke en bijzondere ervaring. Een indrukwekkende verre reis voor jong en oud(er).


All inclusive safari rondreis Mikumi

Tijdens deze avontuurlijke vakantie met een 3-daagse safari door het wildpark Mikumi  zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • transfers van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
 • alle overnachtingen in ruime tweepersoons koepeltenten (alleengebruik of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners en bijbehorende drankjes zoals thee en koffie + drankjes tijdens happy hour
 • excursie naar Bagamoyo
 • entree in het Nationale Park Mikumi
 • game drives door het wildreservaat Mikumi
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Temperatuur
Het weer in Tanzania is altijd goed, de zon laat zich heel vaak zien en het is altijd lekker warm met gemiddeld
29 °C of iets meer.  Na een koude Nederlandse winter  doe je hier snel een kleurtje op en voel je je echt helemaal op vakantie.

Verblijf in een tent of een kamer bij Ndege beach Lodge & camping
Het basisverblijf is net boven Dar Es Salaam, bij Ndege beach Lodge & camping, gelegen op slechts een paar honderd meter van  de Indische Oceaan met witte zandstranden en azuurblauwe zee. Het standaardverblijf is in ruime 2-persoons koepeltenten voor alleengebruik of met zijn tweeën. Wil jezelf niet willen slepen met een slaapmat, slaapzak en kussen, dan kun je tegen een vergoeding van € 25,- per verblijf boeken voor een kampeeruitrusting bestaande uit een matras met overtrek, dun dekbed met overtrek, een kussen met sloop en een zaklantaarn.

Liever een bed in een meer- of 2-persoonskamer?
Tijdens de dagen op Ndege beach Lodge & camping kun je er ook voor kiezen om een bed te boeken in een meerpersoonskamer of een 2-persoonskamer met douche en toilet.  De extra kosten hiervoor zijn:

 • 6 nachten in een meerpersoonskamer met gemeenschappelijke douche en toilet € 60,- p.p.
 • 6 nachten in een 2-persoonskamer met douche en toilet € 120,- p.p.

Tijdens de 3-daagse safari rondreis door Mikumi National Park verblijven we in onze meegenomen ruime koepeltenten. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een comfortabele kamer tot en met een luxe Safari lodge met alle comfort. De meerkosten hiervoor bedragen:

 • 3 nachten park lodge (kamers met douche en toilet in huisjes) € 105,- p.p. (logies)
 • 3 nachten luxe Safari Lodge € 345,- p.p. (op basis van volpension)

Tayari-Safari begeleiding
Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari’s en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes van de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Eten & drinken tijdens de rondreizen
Om er zeker van te zijn dat de deelnemers niets te kort komen, verzorgt de reisbegeleiding van Tayari Safari zelf alle maaltijden, naar Europese normen. Dit betekent ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we met de off  the road jeeps onderweg zijn, maken we tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket.

Dag tot dag programma 9-daagse Mikumi
Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam - Ndege Beach
Aankomst op zaterdag op vliegveld Dar Es Salaam, ontvangst begeleiding Tayari-Safari en transfer naar Ndege beach lodge & camping, net boven Dar Es Salaam aan de Indische Oceaan. Indeling tenten of een kamer in de lodge, afhankelijk van de gemaakte boeking.

Dag 2: Vrije dag, of excursie naar het openluchtmuseum in Dar es Salaam
Je kunt er een relaxdagje van maken en luieren onder een palmboom met een goed boek op het witte zandstrand van Ndege beach, of mee gaan op excursie naar het openluchtmuseum in Dar es Salaam. Hier krijg je te zien hoe de diverse stammen in Tanzania leven en wonen, hun tradities en voorwerpen die men gebruikte in vroeger tijden. Ook maak je gelijk kennis met de vriendelijke locale bevolking van Tanzania. (€ 15,- p.p.)

Dag 3: Bagamoyo missiepost van Livingstone
Na het ontbijt in Ndege lodge, rijden we richting Bagamoyo, de eerste missie post van Livingstone, waar meer dan 2 miljoen slaven zijn verhandeld. Onderweg zien we veel mango- en palmbomen en hoe de lokale bevolking leeft en zich verplaatst op de meest volgepakte fietsen, brommers,  kleine- en grotere afgeladen vrachtauto’s. In Bagamoyo maken we een rondtocht langs de diverse bezienswaardigheden en maken we een bezoek aan het Livingstone museum. We kunnen optioneel gaan lunchen op eigen kosten bij een heel leuk restaurant op het prachtige witte palmenstrand van Bagamoyo.

Dag 4: Start 3-daagse safari Mikumi wildpark*
Vandaag vertrekken we vroeg naar het Mikumi National Park, een bijzonder wildreservaat van 3.000 km², dat onderdeel uitmaakt van het grote Selouse Game reserve. We arriveren hier rond 14.00 uur en we maken direct een game drive, waarbij we van dichtbij  het eerste grote Afrikaanse wild zullen zien. Aan het eind van de middag arriveren we ergens midden in het Mikumi park op een campingresort waar we onze tenten opzetten, douchen, eten en bij een kampvuur napraten met een goed glas wijn, biertje of frisdrank. ’s Nachts zullen we waarschijnlijk het gehuil van hyena’s en leeuwen horen.

*Je hoeft alleen bagage mee te nemen die je gedurende de komende 3 dagen nodig hebt, want aan het eind van deze 3-daagse safari komen we weer terug op Ndege beach lodge & camping.

Dag 5: Game drives Mikumi
We staan vroeg op, ontbijtje, verrekijker, foto- en filmcamera in de aanslag als we met onze jeeps op game  drive gaan. We zullen olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden, krokodillen, apen, diverse exotische vogels, roofvogels  en leeuwen spotten. Tussen de game drives door eten we onze lunch en aan het eind van de dag komen we vermoeid maar zeer voldaan weer terug op het resort.  Tijdens en na een heerlijk 3-gangendiner in de open lucht gaat het spotten van wild gewoon door, want tijdens de overgang van helder naar schemerig worden veel dieren zoals leeuwen en hyena’s juist weer actiever als zij op zoek gaan naar een prooi. We genieten nog lang na bij een knisperend kampvuur van de geluiden om ons heen.   

Dag 6: Mikumi - Dar Es Salaam
In de ochtend na het ontbijt pakken we al onze bagage weer in en maken we nog een laatste game drive, voordat we het Mikumi wildpark verlaten en terugrijden richting Dar es Salaam. Rond een uur of zeven ’s avonds komen we weer aan bij Ndege beach,  waar we tijdens en na het avondeten heel wat na te vertellen hebben.

Dag 7: Vrije dag, of mee per boot naar het onbewoonde (snorkel)eiland Bongoro
Vlak voor de kust van Dar es Salaam ligt het onbewoonde eiland Bongoro. Het kristal heldere zeewater met een prachtige rijke onderwater wereld nodigt je uit om te gaan snorkelen*. Op het eiland is een leuk restaurantje, waar we een heerlijke lunch kunnen gebruiken (eigen kosten). De kosten voor de boottocht zijn  € 20,- per persoon.
* Je dient hiervoor  je eigen snorkelmateriaal mee te nemen.

Dag 8: Vrije dag - lunch met lokale kinderen
Vandaag is een relaxdagje op Ndege beach Lodge & camping en/of op het strand. Tijdens de lunch komen er een aantal lokale kinderen die met ons mee zullen lunchen,  voor jong en oud(er) een hele leuke ervaring. In overleg met de reisleiding is het mogelijk om naar de lokale kunstmarkt te gaan om souvenirs, een mooi houtsnijwerk of een Afrikaans schilderij te kopen.

Dag 9: Vertrekdag en terugvlucht naar huis
Aan alles komt een eind, zo ook aan deze kort maar krachtige culturele, strand en safari rondreis. Naar huis met of zonder souvenirs, maar in ieder geval met een hoop mooie en unieke herinneringen.

De totale rijafstand van deze reis is ongeveer 1250 km.

Prijzen 9-daagse Mikumi
Kamperen (inclusief ruime koepeltent):
- kinderen tot en met 15 jaar:  € 395,- p.p.
- volwassenen  vanaf 16 jaar:  € 595,- p.p.

Safari agenda

Aankomstdag Vertrekdag Safari Kinderen Volwassenen
2014        
18 januari 26 januari 9-Days Wildlife € 395 € 595
15 februari 23 februari Voorjaarsvakantie € 395 € 595
22 februari 2 maart Voorjaarsvakantie € 395 € 595
22 maart 30 maart  9-Days Wildlife € 395 € 595
5 april 13 april 9-Days Wildlife € 395 € 595
26 april 4 mei Meivakantie € 395 € 595
3 mei 11 mei Meivakantie € 395 € 595
10 mei 18 mei 9-Days Wildlife € 395 € 595
31 mei 8 juni 9-Days Wildlife € 395 € 595
7 juni 15 juni  9-Days Wildlife € 395 € 595
14 juni 22 juni 9-Days Wildlife € 395 € 595
28 juni 6 juli 9-Days Wildlife € 395 € 695
5 juli 13 juli 9-Days Wildlife € 395 € 595
26 juli 3 augustus 9-Days Wildlife € 395 € 595
16 augustus 24 augustus 9-Days Wildlife € 395 € 595
23 augustus 31 augustus  9-Days Wildlife € 395 € 695
6 september 14 september 9-Days Wildlife € 395 € 595
13 september  21 september 9-Days Wildlife € 395 € 595
27 september 5 oktober 9-Days Wildlife € 395 € 595
18 oktober 26 oktober  Herfstvakantie € 395 € 595
8 november 16 november 9-Days Wildlife € 395 € 595
29 november 7 december 9-Days Wildlife € 395 € 595
13 december 21 december 9-Days Wildlife € 395 € 595
2015        
10 januari 18 januari 9-Days Wildlife € 395 € 595
31 januari 8 februari 9-Days Wildlife € 395 € 595
21 februari 1 maart 9-Days Wildlife € 395 € 595

bekijk hier onze totale safari agenda 2014-2015

Mogelijke toeslagen
Ndege beach lodge & camping

 • 6 nachten in een meerpersoonskamer met gemeenschappelijke douche en toilet € 60,- p.p.
 • 6 nachten in een 2-persoonskamer met douche en toilet € 120,- p.p.

Mikumi resort:

 • 2 nachten park lodge € 105,- p.p. (logies, eten met de groep)
 • 2 nachten luxe Safari lodge € 345,- p.p. (volpension in het restaurant van het resort met zwembad)

Inbegrepen

 • transfers van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • vervoer in goed uitgeruste voertuigen
 • alle overnachtingen in ruime tweepersoons koepeltenten (alleen of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch, 3-gangendiners en bijbehorende dranken zoals thee en koffie
 • excursie naar Bagamoyo
 • entree in het Nationale Park Mikumi
 • game drives door het wildreservaat Mikumi
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet in de prijs inbegrepen

 • retourvlucht Dar Es Salaam
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • bij kamperen: huur kampeeruitrusting € 25,- per persoon per verblijf. Je ontvangt bij aankomst een tas met daarin je tent met een matras en matrasovertrek, dun dekbed, kussen + sloop en een zaklantaarn (huur van de tent is al inbegrepen in de basisprijs)
 • optionele boottocht + optionele lunches Bagamoyo en Bongoro eiland
 • persoonlijke uitgaven/fooien, alcoholische dranken
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 15,- per boeking, ongeacht het aantal personen

Langer blijven in Ndege beach lodge & camping
- extra dag kinderen tot en met 15 jaar € 35,- per persoon, op basis van volpension en een bed in de lodge
- extra dag volwassenen € 45,- per persoon, op basis van volpension en een bed in de lodge

Tip! Verlenging Safari met 4-daagse reis Zanzibar
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met de mooiste witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor
de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn! Wie droomt er niet van om
een aantal dagen te verblijven op dit prachtige exotische eiland met de mooiste witte zandstranden?

Tayari Safari maakt het mogelijk om na een avontuurlijke rondreis voor slechts € 295,- per persoon 4 dagen
(3 nachten in een hotel) heerlijk te ontspannen en na te genieten op dit prachtige eiland!

De prijs is inclusief de snelle ferryboot heen naar Zanzibar, waarbij je onderweg dolfijnen kunt spotten en een binnenlandse vlucht van Zanzibar naar Dar Es Salaam, voor de aansluiting op de terugvlucht naar huis.

Klik hier voor meer informatie over Zanzibar!

Home | Contact | +31 (0)6 21 255 654 | [email protected] | Nieuwsbrief | Links