Mto wa Mbu lodge en camping

Het ‘Masai’ dorpje Mto wa Mbu is de 2e basislocatie van Tayari Safari in Tanzania. Hier hebben we op een leuk resort een eigen ‘buiten’restaurant gemaakt en kun je hier overnachten in koepeltenten of comfortabele kamers. Mto wa Mbu ligt heel centraal tussen de mooiste en avontuurlijkste wild- en natuurparken van Tanzania, zoals Lake Manyara, Tarangire, Ngorongo + krater en de uitgestrekte Serengeti, die garant staan voor het zien van de Big 5 en heel veel andere wilde dieren. 

Mto wa Mbu ligt in een mooie groene, vruchtbare omgeving vlakbij het Lake Manyara National Park. Mto wa Mbu is het centrale punt voor het maken van diverse avontuurlijke safari’s en je kunt er ook een aantal culturele activiteiten ondernemen. 

Activiteiten Mto wa Mbu

Naast de verschillende natuur- en wildlife belevingen biedt Tayari Safari verschillende culturele en actieve excursies aan:

Culturele wandeling Mto wa Mbu 

Tijdens deze 3 uur durende wandeling onder begeleiding van een lokale gids ontmoeten we de vriendelijke bevolking en ontdekken we de omgeving van Mto wa Mbu. Hij laat ons de rijstvelden zien en de plaatselijke kunstmarkt waar we uitleg krijgen over de diverse technieken en over de mensen achter de kunst. Via mais- en bananenplantages komen we bij een atelier, waar de traditionele schilderijen worden gemaakt. De gids laat ons de huizen en hutten zien, waar de lokale bevolking woont en leeft. Vervolgens gaan we een lemen hut binnen waar we kunnen proeven van zelfgemaakt bananenbier. Een gezellige, ongedwongen wandeling waarbij we een andere kant krijgen te zien van het mooie Tanzania! 

Mountainbike tour Mto wa Mbu & Lake Manyara

Een afwisselende fietstour van 4 á 5 uur naar een nederzetting van de Masai, dan dwars door Mto wa Mbu en door bananenplantages, een stukje woud en uiteindelijk komen we dan aan de rand van het Lake Manyara! Op weg naar het Lake Manyara kunnen we bavianen, zebra's, wildebeesten, wrattenzwijnen en uiteraard de flamingo's bij het meer tegenkomen! 

Fanaka Campsite & Lodge

Dit ruim opgezette resort ligt midden in de mooie natuur op de rand van Mto wa Mbu. Hier heeft Tayari Safari een ‘buiten’ restaurant gemaakt, waar de maaltijden worden genuttigd. Je kunt hier kiezen om te verblijven in comfortabele kamers of in koepeltenten.

Bij sommige safari rondreizen zoals de Lion King en de Game Parken is het verblijf in de 2-persoonskamers standaard inbegrepen en bij sommige reizen zoals de Big-5, Off the road en de Familie Safari, kun je vooraf bepalen of je in tenten of kamers wilt verblijven.

Op het resort is ook een gezellige bar en een receptie aanwezig.