Big-5
15-daagse safari rondreis 'best of Tanzania' v.a. € 1395,- p.p
. (kinderen tot 16 jaar € 995,-)

Tijdens deze 15-daagse all inclusive safari rondreis maak je kennis met het mooiste dat Tanzania te bieden heeft. Met goed uitgeruste off the road jeeps rijden we van het éne wildpark naar het andere natuurreservaat, diep de Afrikaanse wildernis in. Onder begeleiding van een parkranger gaan we te voet een safari maken door het natuurpark Mkomazi, waarbij je de wilde dieren van dichtbij kunt fotograferen. In het Arusha National Park hebben we uitzicht op twee gigantische bergen, de Mount Meru in het park en de verder gelegen Kilimanjaro, met 5895 meter hoogte, ook wel het dak van Afrika genoemd. In een van de kratermeren zullen we van dichtbij duizenden flamingo's kunnen zien met op de achtergrond de wit besneeuwde top van de Kilimanjaro, een fantastisch gezicht!

Eenmaal aangekomen bij het Lake Manyara zullen we versteld staan van de roze kleur, veroorzaakt door duizenden flamingo’s en als we geluk hebben zien we hier leeuwen in bomen klimmen. Een ander hoogtepunt van deze rondreis is de optionele game drive door het Tarangire wildpark, waar de Baobab bomen het landschap sieren en waar zich de grootste concentratie olifanten van Afrika bevindt. Langs de Tarangeri rivier kunnen we grote groepen olifanten zien drinken en badderen, terwijl  honderden zebra's, gazellen en gnoes grazen op de uitgestrekte savanne.

Het verste doel van deze avontuurlijke rondreis is de wereldberoemde Ngorongoro krater waar het krijgshaftige en trotse volk de Maasai nog op traditionele wijze tussen de wilde dieren leeft. Slechts bewapend met een speer en een knots houden zij de roofdieren op veilige afstand van hun kuddes en zichzelf. Als we naast de ontelbare zebra’s, giraffen, antilopen, krokodillen, nijlpaarden, wrattenzwijnen, bavianen, struisvogels, maribu’s en diverse roofvogels nog niet alle wilde dieren van de Big-5 hebben gezien, dan komen we die ongetwijfeld in de Ngorongoro krater tegen!

Met deze avontuurlijke rondreis door diverse natuur- en wildparken krijg je heel veel wilde dieren en culturele bezienswaardigheden te zien die Tanzania zo uniek maken en zul je op plekken komen die zo typerend zijn voor de rondreizen van Tayari Safari.


All inclusive safari rondreis

Tijdens deze rondreis door verschillende wild- en natuurparken zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • alle transfers, ook van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • in de gameparken vervoer in speciale terreinwagens met openklapbaar foto/filmdak
 • alle overnachtingen in ruime twee-persoons koepeltenten (alleengebruik of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden en bijbehorende dranken zoals thee en koffie
 • entrees in de wildreservaten en natuurparken Mkumazi, Arusha, Lake Manyara en Ngorogoro
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Liever een bed in een 2-persoons slaapkamer?
Tijdens deze rondreis komen we op (camping)resorts waar we onze tenten en kookuitrusting inrichten op mooie plekken. Op deze resorts is het ook mogelijk om in een comfortabele 2-persoonskamer met douche en toilet te verblijven. Dit kun je bij boeking al vastleggen.
De toeslagen hiervoor bedragen:
- kinderen tot en met 15 jaar: € 295,- p.p.
- volwassenen vanaf 16 jaar:  € 395,- p.p.

Ook kun je als je geboekt hebt voor het standaard verblijf in een ruime koepeltent, vaak ook ter plaatse nog een bed in een 2-of meerpersoonskamer boeken. De extra kosten hiervan variëren tussen ca. € 15,- p.p.p.n. (Ndege backpackerslodge) tot ca. € 45,- p.p.p.n. (luxe 2-persoonskamer met douche en toilet)*

*Voor beide geldt; indien er plaats is in overleg met de reisbegeleiding en ter plaatse betalen.

Tayari-Safari begeleiding
Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes van de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Eten & drinken tijdens de rondreizen
Dit betekent bij Tayari Safari ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we onderweg zijn, lunchen we onderweg (eigen kosten) of we maken tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket.

Dag tot dag programma 15-daagse safari rondreis Big-5*

Dag 1(za): Aankomst Dar Es Salaam - Ndege Beach
Aankomst vliegveld Dar Es Salaam op de zaterdag, ontvangst begeleiding Tayari-safari en transfer naar de Backpackers Lodge en camping van Ndege Beach. Indeling tenten volgens boeking, of een kamer in de backpackerslodge, afhankelijk van de gemaakte boeking.

Dag 2(zo): Excursie Mahaba beach
Je kunt er een relaxdagje van maken en luieren onder een palmboom met een goed boek op het witte zandstrand van Ndege beach, of een duik nemen in het zwembad pal aan het strand. 's Middags kun je gratis worden weggebracht naar Mahaba beach, een heel bijzonder strandresort bij een traditioneel vissersdorpje. Hier zie je onder genot van een drankje de originele vissersboten (dhow's) vertrekken en binnenkomen. Vanaf Mahaba beach wandelen we in ca. 40 minuten over het strand terug naar Ndege beach.

Dag 3(ma): Ndege Beach - Same (rijdag)
Vandaag start de rondreis en vertrekken we vroeg na het ontbijt naar Same, een leuk dorp aan de rand van een mooi wild- en natuurpark. We verblijven hier op Elephant resort, een Lodge met een mooi beschutte camping. Heb je geen zin om na deze lange rijdag je tent op te zetten, dan kun je hier (mits beschikbaar) voor slechts
€ 20,- p.p. een 2-persoonskamer boeken. In het restaurant van Elephant hotel krijgen we een goed 3-gangendiner geserveerd.

Dag 4(di): Same - wandel safari Mkomazi National Park
We vertrekken vroeg  naar het Mkomazi wild- en natuurreservaat. Hier wacht ons iets heel bijzonders, want we gaan onder begeleiding van een gewapende ranger een paar uur te voet op zoek naar de wilde dieren. Van zo dichtbij heb je het wildlife waarschijnlijk nog nooit gezien. Om de wilde dieren niet te verjagen, wordt er tijdens de wandeling niet gesproken en dienen we rekening te houden met de kleur van onze kleren; groene, bruine of andere donker gekleurde kleren zijn noodzakelijk. Ook heb je hiervoor schoenen nodig waar je goed mee kunt wandelen. Kun je om wat voor reden dan ook niet meedoen aan de safari te voet, dan kun je bij de jeep blijven, die centraal in de schaduw staat met een mooi uitzicht!

Dag 5(wo): Same - Arusha
Na het ontbijt rijden we richting Arusha, waar we zullen verblijven op camping Maasai met huisjes. Onder leiding van een gids kunnen we 's middags nog een toertje maken door de binnenstad van Arusha.

Dag 6(do): Game drive Arusha National Park - Mto wa Mbu
Vandaag maken we een gamedrive door het bijzonder mooie Arusha wildreservaat, gelegen tussen de 2 gigantische bergen Mount Meru en de Kilimanjaro, met 5895 m, de hoogste berg van Afrika. Wanneer je bij een van de kratermeren giraffen en duizenden roze flamingo’s van heel dichtbij ziet met op de achtergrond de besneeuwde top van de Kilimanjaro, dan zul je werkelijk versteld staan! Om ca. 15.00 uur verlaten we dit fraaie natuurpark en rijden we door naar Mto wa Mbu, een Maasai centrum midden in hartje Maasailand, centraal gelegen tussen diverse Nationale Parken. We verblijven hier 5 nachten in koepeltenten of in comfortabele kamers op het basisresort van Tayari Safari. We gebruiken de maaltijden in het gezellig ingerichte 'open lucht' restaurant van Tayari Safari.

Dag 7(vr): Mto wa Mbu
Vandaag doen we het rustig aan, na het ontbijt gaan we onder begeleiding van een lokale gids mee op een wandelsafari door de omgeving van Mto wa Mbu. Hij laat ons de rijstvelden zien en de plaatselijke kunstmarkt waar we uitleg krijgen over de diverse technieken en over de mensen achter de kunst. Via mais- en bananenplantages komen we bij een atelier, waar de traditionele schilderijen worden gemaakt. De gids laat ons de huizen en hutten zien, waar de lokale bevolking woont en leeft. Vervolgens gaan we een lemen hut binnen waar we kunnen proeven van zelfgemaakt bananenbier.

Dag 8(za): Gamedrive Lake Manyara - Mto wa Mbu
's Morgens na het ontbijt gaan we een gamedrive maken door Lake Manyara, gelegen op steenworp afstand van Mto wa Mbu.

Dit bijzonder mooie park ligt ingeklemd in een aardkorstbreuk van de Great Rift Valley. Direct bij het binnenrijden van Lake Manyara rijden we door een oerwoud vol met bavianen, die een heel apart geluid maken bij het eten van hun voedsel dat ze hier in overvloed op de grond vinden. 

Als de chauffeur de motor uitzet, dan horen we ook het geluid van klaterende beekjes met glashelder water. Tussen de bijzondere bomen zien we prachtige groene weides waar schitterende waterbokken zich laten zien. Eenmaal uit het dichte woud gaat de natuur over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier kunnen we veel wilde dieren  zien zoals olifanten, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen, hyena’s en gieren die de laatste restjes opruimen. Rondom het meer leven duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en visarenden.

Bij de hippo-pool kunnen we het gesop, geplons en gegaap van deze gigantisch grote beesten aanschouwen en met een beetje geluk zien we leeuwen in bomen, dat bijzonder uniek is. Midden in het park mogen we de jeeps uit en kunnen we met uitzicht op de steppe en het meer onze lunch eten. Het kan zomaar gebeuren dat giraffen en olifanten een kijkje komen nemen. Ondertussen proberen kleine vogels wat mee te pikken van onze lunch.

Het National Park Lake Manyara is ook beroemd om de concentratie van duizenden roze flamingo’s en pelikanen die in hun vlucht een vis proberen te bemachtigen. Ook heel bijzonder zijn de leeuwen die hier in de bomen klimmen om hun prooi te kunnen bespeuren. In dit bijzondere natuurreservaat kunnen we ook olifanten, zebra's, waterbokken, buffels en vooral apen bewonderen. Aan het eind van de middag komen we weer terug op het resort in Mto wa Mbu, waar ons een heerlijke avondmaaltjd wacht.

Dag 9(zo): Mto wa Mbu - Ngorongoro krater - Mto wa Mbu
Ook vandaag wacht ons weer een hele bijzondere dag, want we rijden met speciale terreinwagens naar de beroemde Ngorongoro krater, het achtste wereldwonder en ook bekend onder de uitdrukkingen, het hof van Eden en het paradijs! Hier leven de Maasai tussen de wilde dieren, waar zij hun vee laten drinken in het kratermeer. Leeuwen, neushoorns, grote groepen buffels en honderden gnoes zijn van dichtbij te fotograferen. Een intensieve dag met vele prachtige impressies. Aan het eind van de dag komen we moe maar zeer voldaan weer terug op ons basisresort in Mto wa Mbu, lekker eten en met een glas wijn, bier of fris nagenieten bij een ondergaande zon.

Dag 10(ma): Vrije dag in Mto wa Mbu, of extra gamedrive Tarangire National Park
Vandaag gaan we met de jeeps mee op een gamedrive door het bijzonder mooie Tarangire National Park, een wildpark met reusachtige baobab bomen en de grootste olifanten concentratie in Afrika. Tijdens de gamedrive rijden we door een gedeelte dat niet voor niets 'klein Serengeti' heet, want behalve de vele olifanten, zebra's, waterbokken, wrattenzwijen, struisvogels en diverse gazellen, kun je hier zomaar een groepje leeuwen tegenkomen die liggen uit te rusten in de schaduw van een baobab boom.

Dag 11(di): Mto wa Mbu - Mountainbike safari Maasai en Lake Manyara
Vandaag wacht ons een nieuwe uitdaging, want we gaan namelijk per mountainbike op safari. Deze keer niet alleen op zoek naar wilde dieren, maar ook fietsen naar een lokale Maasai nederzetting, waar je kennis maakt met de tradities van dit trotse volk. De kinderen weiden de koeien, schapen en geiten. Dan horen we plotseling ‘humm’ geluiden, de vrouwen beginnen te zingen en de Maasai mannen dansen hun kaarsrechte sprong, de éne nog hoger dan de ander. Er wordt gelachen en geposeerd en iedereen is vrij om te filmen en te fotograferen.

Vervolgens fietsen we via een prachtige route dwars door het centrum van Mto wa Mbu en dicht begroeide bananenplantages naar de rand van het Lake Manyara, waar we diverse wilde dieren en veel flamingo's zullen zien. De mountainbikesafari gaat over vlakke wegen en duurt in totaal ongeveer 5 uur, waarvan ongeveer 2 uur bij de Maasai.

Dag 12(wo):  Mtu wa Mbu - Same (rijdag)
Na alle indrukwekkende avonturen van de afgelopen week starten we vandaag met de terugreis naar Dar es Salaam. Onderweg hebben we bij helder weer een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Aan het eind van de dag komen we weer aan op het Elephant resort bij Same. We zetten snel onze koepeltenten op of installeren ons in een comfortabele kamer, indien vooraf geboekt. We gebruiken de avondmaaltijd in het restaurant van het Elephant hotel.

Dag 13(do): Same - Dar Es Salaam
In de middag arriveren we weer bij backpackerslodge en camping bij Ndege beach, start- en eindpunt van deze avontuurlijke rondreis. We kunnen nog een (warme) duik nemen in zee en ’s avonds bij het 3-gangendiner hebben we heel wat na te praten over de afgelopen twee weken.

Dag 14(vr): Ndege beach - rustdag of excursie Dar Es Salaam
Vandaag kun je er een relaxdagje van maken en je boek uitlezen aan het zwembad of onder een palmboom op het strand, maar je kunt ook nog (op eigen kosten) een leuke excursie maken met een TukTuk naar de uitgebreide kunstmarkt van Dar Es Salaam en gaan lunchen bij Slibway (haven waar de boten op het land worden getrokken voor onderhoud). Hier vind je diverse restaurantjes met uitzicht op zee en ook diverse kleding- en kunstwinkels, om wellicht die laatste souvenirs te scoren. Een tocht in zo’n TukTuk, waar je met 3 personen in kunt, is een belevenis op zich en erg voordelig (ca. € 15,- p.p.).

Dag 15(za): Vertrekdag
Afhankelijk van je terugvlucht kun je ‘s morgens nog even naar het strand, boek uitlezen, inpakken en transfer naar het vliegveld van Dar Es Salaam voor de vlucht naar Nederland. 

* de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

De totale rijafstand van deze rondreis is ongeveer 1850 km.

Prijzen en data safari rondreis Big-5 (op basis van kamperen)
- kinderen tot en met 15 jaar:  € 995,00 p.p.
- volwassenen  vanaf 16 jaar:  € 1395,00 p.p.

Optie: verblijf in comfortabele kamers met douche en toilet in hotels en guesthouses (vooraf geboekt):
- kinderen tot en met 15 jaar:  € 295,00 p.p.
- volwassenen  vanaf 16 jaar:  € 395,00 p.p.

25% vroegboekkortings actie!
Profiteer tot maximaal 25% vroegboekkorting op de basis reissom. Hoe vroeger u boekt, des te hoger de korting!

Aankomstdag* Vertrekdag Bezetting Aankomstdag* Vertrekdag Bezetting
2015          
3 januari 17 januari   30 mei 13 juni  
24 januari 7 februari   20 juni 4 juli  
14 februari 28 februari   5 september 19 september  
7 maart 21 maart   26 september 10 oktober  
28 maart 11 april   24 oktober 7 november  
18 april 2 mei   28 november 12 december  
9 mei 23 mei        
           
2016          
2 januari 16 januari        

*Andere aankomstdata op aanvraag, al v.a. 2 personen!

Inbegrepen

 • alle transfers, ook van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • in de gameparken vervoer in speciale terreinwagens met openklapbaar foto/filmdak
 • alle overnachtingen in ruime twee-persoons koepeltenten (alleengebruik of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden en bijbehorende dranken zoals thee en koffie
 • 1 litere bronwater per deelnemer per dag
 • entrees in de wildreservaten Mkumazi, Arusha, Lake Manyara, Tarangire en Ngorongoro Crater
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet in de prijs inbegrepen

 • retourvlucht Dar Es Salaam
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • eventuele upgrading van tent naar een kamer, onder voorbehoud van beschikbaarheid
 • persoonlijke uitgaven en drankjes
 • fooien
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 25,- per boeking, ongeacht het aantal personen

Zelf meenemen (bij kamperen)

 • slaapmatje, (dunne) slaapzak en kussen(tje), of huren: slaapmatje (zelf opblaasbaar), lakenzak + deken en een kussentje € 25,- per persoon

Bagage

 • in verband met het transport verzoeken wij je om bagage in 2 kleine of 1 grote weekendtas mee te nemen (dus liever geen grote harde koffers)

Tip! Verlenging Safari met 4-daagse reis Zanzibar v.a. € 325,- p.p.
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met de mooiste witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor
de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn! Wie droomt er niet van om
een aantal dagen te verblijven op dit prachtige exotische eiland met de mooiste witte zandstranden?

De prijs is inclusief retour met de snelle ferryboot naar Zanzibar, waarbij je onderweg dolfijnen kunt spotten.

Klik hier voor meer informatie over Zanzibar!

terug naar boven...

Home | Contact | +31 (0)70 21 52 663 | [email protected] | Nieuwsbrief | Links| FAQ