14-daagse Big-5 safari rondreis best of Tanzania
v.a. € 895,- p.p

Tijdens deze 15-daagse all inclusive safari rondreis maak je kennis met het mooiste dat Tanzania te bieden heeft. Met goed uitgeruste off the road jeeps rijden we van het éne wildpark naar het andere natuurreservaat, diep de Afrikaanse wildernis in. Onder begeleiding van een parkranger gaan we te voet een safari maken door het natuurpark Mkumazi, waarbij je de wilde dieren van dichtbij kunt fotograferen. Tijdens een optionele boottocht door het wildreservaat Saadani varen we tussen de nijlpaarden en krokodillen en zien we langs de beboste mangrove oevers diverse watervogels scharrelen in een voedselrijke omgeving.

Eenmaal aangekomen bij het Lake Manyara zullen we versteld staan van de roze kleur, veroorzaakt door miljoenen flamingo’s en als we geluk hebben zien we hier leeuwen in bomen klimmen. Een ander hoogtepunt van deze rondreis is de optionele game drive door het Tarangire wildpark, waar de Baobab bomen het landschap sieren en waar zich de grootste concentratie olifanten van Afrika bevindt. Langs de Tarangeri rivier kunnen we grote groepen olifanten zien drinken en badderen, terwijl  honderden zebra's, gazellen en gnoe’s grazen op de uitgestrekte savanne.

Het verste doel van deze avontuurlijke rondreis is de Ngorongoro krater waar het krijgshaftige en trotse volk de Maasai nog op traditionele wijze tussen de wilde dieren leeft. Slechts bewapend met een speer en een knots houden zij de beesten op veilige afstand van hun kuddes en zichzelf. Als we naast de ontelbare zebra’s, giraffen, antilopen, krokodillen, nijlpaarden, wrattenzwijnen, bavianen, struisvogels, maribu’s en diverse roofvogels nog niet alle wilde dieren van de Big 5 hebben gezien, dan komen we die ongetwijfeld in de Ngorongoro krater tegen, het leefgebied van de Massaai en de ontelbare wilde dieren waaronder olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden en neushoorns.

Met deze avontuurlijke rondreis door diverse natuur- en wildparken krijg je in een relatief korte tijd heel veel wilde dieren en culturele bezienswaardigheden te zien die Tanzania zo uniek maken en zul je op plekken komen die zo typerend zijn voor de rondreizen van Tayari Safari.All inclusive safari rondreis best of Tanzania

Tijdens deze rondreis door verschillende wild- en natuurparken zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • transfers van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
 • alle overnachtingen in ruime twee-persoonstenten (alleengebruik of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden en bijbehorende dranken zoals thee en koffie
 • entrees in de wildreservaten en natuurparken Mkumazi, Serengeti, Ngorogoro, Lake Manyara, Saadani en Tarangire
 • professionele begeleiding van Rangers en/of Maasai in de wildparken
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Liever een bed in een 2-persoons slaapkamer?
Tijdens deze rondreis komen we op (camping)resorts waar we onze tenten en kookuitrusting inrichten op mooie plekken. Op deze resorts is het ook mogelijk om in een comfortabele 2-persoonskamer met douche en toilet te verblijven. Dit kun je bij boeking al vastleggen.
De toeslagen hiervoor bedragen:
- kinderen tot en met 15 jaar: € 300,- p.p.
- volwassenen vanaf 16 jaar:  € 400,- p.p.

Ook kun je als je geboekt hebt voor het standaard verblijf in een ruime koepeltent, vaak ook ter plaatse nog een bed in een 2-of meerpersoonskamer boeken. De extra kosten hiervan variëren tussen ca. € 10,- p.p.p.n. (meerpersoonskamer in backpackerslodge) tot ca. € 45,- p.p.p.n. (luxe 2-persoonskamer met douche en toilet)*

*Voor beide geldt; indien er plaats is en te regelen in overleg met de reisbegeleiding en ter plaatse betalen.

Tayari-Safari begeleiding
Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes van de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Eten & drinken tijdens de rondreizen
Om er zeker van te zijn dat de deelnemers niets te kort komen, verzorgt de reisbegeleiding van Tayari Safari zelf alle maaltijden, naar Europese normen. Dit betekent ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we met de off  the road jeeps onderweg zijn, maken we tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket.

Dag tot dag programma 14-daagse rondreis best of Tanzania

Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam - Ndege Beach
Aankomst vliegveld Dar Es Salaam op de zaterdag, ontvangst begeleiding Tayari-safari en transfer naar de Backpackers Lodge en camping van Ndege Beach. Indeling tenten volgens boeking, of een kamer in de backpackerslodge, afhankelijk van de gemaakte boeking.

Dag 2: Vrije dag, of excursie naar het openluchtmuseum in Dar es Salaam
Je kunt er een relaxdagje van maken en luieren onder een palmboom met een goed boek op het witte zandstrand van Ndege beach, of ga mee op excursie met of zonder kinderen naar het openluchtmuseum in Dar es Salaam. Hier krijg je te zien hoe de diverse stammen in Tanzania leven en wonen, hun tradities en voorwerpen die men gebruikte in vroeger tijden. Ook maak je gelijk kennis met de locale vriendelijke bevolking van Tanzania. (€ 15,- p.p.)

Dag 3: Ndege beach - Saadani National Park
Vandaag starten we met de rondreis en vertrekken we na het ontbijt met de jeeps naar het Saadani National Park, een heel bijzonder wildpark dat grenst aan de Indische Oceaan. We komen vroeg in de middag aan, zetten onze tenten op, of betrekken onze vooraf geboekte kamers. Na de lunch start onze eerste game drive door dit natuurreservaat op zoek naar wilde dieren en de meest exotische vogels. ’s Avonds genieten we met zijn allen van een heerlijk 3-gangen diner en nemen we onder het genot van een glaasje de dag nog even door.

Dag 4: Saadani game drives
We staan vroeg op om zo snel mogelijk op een game drive te gaan, we speuren naar het wild en we zien de gazellen, giraffes, gnoes en buffels. Zebra's grazen in het open veld. Optioneel kunnen we ‘s middags een tocht  met een boot maken over de Wami rivier. Hier zitten veel   nijlpaarden en krokodillen en langs de mangrove oevers scharrelen diverse watervogels. IJsvogels duiken de rivier in om een visje te verschalken (boot tocht per persoon ca. € 50,- p.p. en voor kinderen geldt een variabele korting).

Dag 5: Saadani - Pangani rivier
Na het ontbijt en inpakken van de tenten en de keukenuitrusting rijden we nog een stuk door het Saadani wildpark, zwaaien we de dieren gedag en rijden we met onze jeeps richting Pangani. We komen aan op camping Zebra aan de Pangani rivier, waar we onze tenten opslaan. Heb je vooraf geboekt voor een kamer, dan kun je hier kiezen of te overnachten in een sobere bandana of in een koepeltent met matras en kussen + dekbed. Hier kunnen we ’s middags tegen een vergoeding van $ 15,- p.p. (dollars dus) een tocht met een kajak maken over de rivier de Pangani.

Dag 6: Pangani - Same
Vandaag doen we het rustig aan en rijden we na de lunch naar Same, een regionale hoofdstad (groot dorp) niet ver van de Keniaanse grens en een prima uitvalsbasis voor een safari door het Mkumazi National Park. Bij het Elephant motel zetten we onze tenten op, of nemen de vooraf geboekte kamers in gebruik. Vervolgens maken we een wandeling in de omgeving, waarna we op de camping aanschuiven voor een 3-gangen maaltijd.

Dag 7: wandel safari Mkumazi National Park
We vertrekken vroeg  naar het Mkumazi wild- en natuurreservaat. Hier wacht ons iets heel bijzonders, want we gaan onder begeleiding van een gewapende ranger een paar uur te voet op zoek naar de wilde dieren. Van zo dichtbij heb je het wildlife waarschijnlijk nog nooit gezien. Om de wilde dieren niet te verjagen, mag er tijdens de wandeling niet gesproken worden en dienen we rekening te houden met de kleur van onze kleren; groene, bruine of andere donker gekleurde kleren zijn noodzakelijk. Ook heb je hiervoor schoenen nodig waar je goed mee kunt wandelen. Heb je om wat voor reden dan ook geen zin om mee te doen aan de safari te voet, dan kun je bij de jeep blijven, die centraal in de schaduw staat met een mooi uitzicht!

Dag 8: Same - Mtu wa Mbu
Na een vroeg ontbijt pakken we de campingspullen weer in en rijden we eerst naar de stad Arusha, waar we inkopen doen voor o.a. de avondmaaltijd. Rond 16.00 uur komen we in Mto wa Mbu aan, een Maasai centrum midden in hartje Maasailand, gelegen tussen verschillende Nationale parken. We zetten onze tenten op, of nemen de vooraf geboekte kamers in gebruik. Op de camping is ook een zwembad, waar we een duik in kunnen nemen.

Dag 9: Mtu wa Mbu - Lake Manyara - Mtu wa Mbu
Vandaag kunnen we onze tenten laten staan en rijden we na het ontbijt naar Lake Manyara. Dit Nationale Park is beroemd om de concentratie van miljoenen roze flamingo’s en de pelikanen die in hun vlucht een vis proberen te bemachtigen. Ook heel bijzonder zijn de  leeuwen die in de bomen klimmen. In dit bijzondere natuurreservaat kunnen we ook olifanten, zebra's, buffels en vooral apen bewonderen. Aan het eind van de dag komen we na deze intensieve game drive  terug op het resort in Mtu wa Mbu.

Dag 10: Mtu wa Mbu - Ngorongoro krater - Mtu wa Mbu
Ook vandaag wacht ons weer een hele bijzondere dag, want we rijden met onze jeeps naar de beroemde Ngorongoro krater, het achtste wereld wonder en ook bekend onder de uitdrukkingen, het hof van Eden en het paradijs! Hier leven de Maasai tussen de wilde dieren, waar zij hun vee laten drinken in het kratermeer. Leeuwen, neushoorns, grote groepen buffels en honderden gnoes zijn van dichtbij te fotograferen. Een intensieve dag met vele prachtige impressies. Aan het eind van de dag komen we moe maar zeer voldaan weer terug op onze basis in Mtu wa Mbu, lekker eten en met een glas wijn nagenieten bij een ondergaande zon.

Dag 11: Vrije dag in Mtu wa Mbu, of…
Vandaag heb je de keus; een relax dagje, zwemmen in het zwembad, mee doen aan een excursie door het dorp Mtu wa Mbu en zien hoe de plaatselijke bevolking hier leeft en souvenirs kopen, of met de jeeps mee op een extra game drive door het Tarangeri National Park, het wildpark met reusachtige Baobab bomen en de grootste olifanten concentratie in Afrika ( kosten: € 160,- p.p.). 

Dag 12:  Mtu wa Mbu - Zebra camp (rijdag)
Na alle indrukwekkende avonturen van de afgelopen week starten we vandaag met de terugreis naar Dar es Salaam. Aan het eind van de middag komen we weer aan op Zebra camp, waar we onze tenten opslaan voor de overnachting.

Dag 13: Dar Es Salaam
Vroeg in de middag arriveren we weer bij het startpunt van deze unieke safari rondreis, backpackerslodge en camping Ndege beach, vlakbij de Indische oceaan, waar we een (warme) duik in kunnen nemen.’s Avonds bij het afscheidsdiner hebben we heel wat na te praten over de afgelopen twee weken.

Dag 14: Vertrekdag
‘s Morgens nog even naar het strand, boek uitlezen, inpakken en transfer naar het vliegveld van Dar Es Salaam voor de vlucht naar Nederland. 

De totale rijafstand van deze rondreis is ongeveer 1850 km.

Prijzen en data safari rondreis best of Tanzania
Kamperen:
- kinderen tot en met 15 jaar:  € 895,00 p.p.
- volwassenen  vanaf 16 jaar:  € 1195,00 p.p.
Hotels
* (vooraf geboekt):
- kinderen tot en met 15 jaar:  € 1195,00 p.p.
- volwassenen  vanaf 16 jaar:  € 1595,00 p.p.

*De hotels zijn van een goede standaard met comfortabele 2-persoonskamers met douche en toilet. Op dag 5 en dag 12 op het Zebra camp zijn geen hotelkamers, maar overnacht je in eenvoudige banda’s, of in een van onze eigen tenten.

Safari agenda

Aankomstdag Vertrekdag Safari Kinderen Volwassenen
2013        
2 november 16 november Big-5 € 895 € 1100
2014        
4 januari 18 januari Big-5 € 895 € 1195
22 februari 8 maart Big-5 € 895 € 1195
29 maart 12 april Big-5 € 895 € 1195
26 april 10 mei Big-5 € 895 € 1195
24 mei  7 juni Big-5 € 895 € 1195
31 mei 14 juni Big-5 € 895 € 1195
9 augustus 23 augustus Big-5 € 895 € 1195
20 september  4 oktober Big-5 € 895 € 1195
25 oktober  8 november Big-5 € 895 € 1195
29 november  13 december Big-5 € 895 € 1195
2015        
3 januari 17 januari Big-5 € 895 € 1195
31 januari 14 februari Big-5 € 895 € 1195

bekijk hier onze totale safari agenda 2013-2015

Inbegrepen

 • transfers van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
 • alle overnachtingen in ruime koepeltenten (alleengebruik of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden en bijbehorende dranken zoals thee en koffie
 • entrees in de wildreservaten en natuurparken Mkumazi, Serengeti, Ngorogoro, Manyara, Saadani en Tarangire
 • professionele begeleiding van Rangers en/of Maasai in de wildparken
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet in de prijs inbegrepen

 • retourvlucht Dar Es Salaam
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • bij kamperen: huur kampeeruitrusting € 25,00 per persoon voor 14 dagen. Je ontvangt bij aankomst een tas met daarin je tent met een matras en matrasovertrek, dun dekbed, kussen + sloop en een zaklantaarn (huur van de tent is al inbegrepen in de basisprijs)
 • eventuele upgrading van tent naar een kamer, onder voorbehoud van beschikbaarheid
 • optionele kajaktocht op dag 5 en een extra gamedrive in het wildpark Tarangeri op dag 12
 • persoonlijke uitgaven/fooien en alcoholische dranken
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 15,- per boeking, ongeacht het aantal personen

Langer blijven in Ndege beach Lodge & camping

 • extra dag kinderen tot en met 15 jaar € 35,00 per persoon, op basis van volpension en een bed in de lodge
 • extra dag volwassenen € 45,00 per persoon, op basis van volpension en een bed in de lodge

Tip! Verlenging Safari met 4-daagse reis Zanzibar
4 dagen/3 nachten op Zanzibar, inclusief vlucht of speedferry voor slechts € 295,00
Klik hier voor meer informatie

Home | Contact | +31 (0)6 21 255 654 | [email protected] | Nieuwsbrief