Game Parken Noord Tanzania
8-daagse HOTEL safari rondreis v.a. € 995,- p.p.
(kinderkorting t/m 15 jaar € 150,- p.p.)

Ontdek onaangetast Afrika, snuif de Afrikaanse lucht, aanschouw duizenden wilde dieren en ontmoet de lokale bevolking van Tanzania.
Een zeer veelzijdige 8-daagse Game Parken reis met als vaste uitvalsbasis
het mooie gelegen Fanaka resort in Mto wa Mbu, van waaruit we de mooiste safari’s maken door de wildparken Lake Manyara, Tarangire, Lake Eyasi en de wereldberoemde Ngorongoro Crater. We maken een mountainbike tocht door de velden van Mto wa Mbu, het centrum van de Maasai en drinken hier het lokale bier, proeven de Maasai yoghurt en aanschouwen de  traditionele dans.

Acht dagen met volle teugen genieten van avontuurlijke game drives (zoeken naar wilde
dieren), door diverse onaangetaste wildreservaten. We hebben spannende ontmoetingen met de Hadzabe, bosjesmannen die nog in de open lucht leven en we krijgen de kans om duizenden wilde dieren van dichtbij te fotograferen in de mooiste Parken van Tanzania.

De start van deze 8-daagse Game Parken rondreis is het vliegveld van Kilimanjaro. Vanaf hier rijden we direct naar Fanaka, ons basis resort met camping bij Mto wa Mbu, centrumplaats van de Maasai.  Van hieruit start ons avontuur.

All inclusive safari rondreis
Tijdens deze avontuurlijke safari rondreis door verschillende wild- en natuurparken van Noord Tanzania zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • transfers van en naar het vliegveld van Kilimanjaro
 • vervoer in goed uitgeruste jeeps met open klapbaar dak
 • alle overnachtingen in comfortabele 2-persoonskamers met douche en toilet
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Tarangire, Lake Eyasi en de wereldberoemde Ngorongoro Crater
 • begeleiding reisleider en chauffeur
 • mountainbike tocht Lake Manyara Park
 • excursie in Mto wa Mbu
 • bezoek aan de Maasai
 • ontmoeting met de Hadzabe (bushmen)
 • Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Verblijf in comfortabele kamers op Fanaka resort met zwembad!
Op het basisresort van Tayari Safari in Mto wa Mbu verblijf je in comfortabele kamers met douche en toilet. Er zijn enkele familiekamers voor 4-personen. Ook is er een spiksplinternieuw zwembad met terras, waar je na een safari heerlijk kunt zwemmen en relaxen met een koel drankje uit de bar.


Off the road en begeleiding
Door onze jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door mensen bezocht worden.

Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder ander op de open vlaktes van de Game Parken leven, midden tussen de wilde dieren, waar zij slechts gewapend met een speer en werpknots de roofdieren op een ruime afstand houden van zichzelf en hun kuddes.


Eten & drinken tijdens de rondreis
Dit betekent bij Tayari Safari ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we met de jeeps onderweg zijn zorgt de kok voor een lunchpakket voor iedere deelnemers.

 

Dag tot dag programma 8-daagse Game Parken*

Dag 1(za): Aankomst Kilimanjaro vliegveld – Mto wa Mbu
Aankomst vliegveld Kilimanjaro op de zaterdag, ontvangst begeleiding Tayari-safari en transfer (ca. 160 km) naar de camping & resort bij Mto wa Mbu. Indeling in de kamers, kennismaking deelnemers, 3-gangendiner.

Dag 2(zo): Kennismakingsdag en excursie Mto wa Mbu
Vandaag gaan we na het ontbijt deelnemen aan een excursie naar het Maasai dorp Mto wa Mbu, van oudsher een ontmoetingsplek van de Maasai en uitgegroeid tot een dorp van ongeveer 10.000 bewoners. Er zijn nog vele traditionele hutten en kleine winkeltjes, de Duka 's. De reisleiding van Tayari-Safari neemt je in de ochtend mee voor een wandeling van een uur of drie, door het dorp en laat de deelnemers zien hoe de lokale bevolking leeft, woont en doet. ’s Middags lekker relaxen bij het zwembad en ’s avonds aanschuiven voor een 3-gangen diner.

Dag 3(ma): Game drive Lake Manyara
Via de open savanne bereiken wij de rand van het meer, Lake Manyara. Vele pelikanen en roze flamingo's scharrelen langs de oevers. De wrattenzwijnen rennen  voor ons uit met het staartje omhoog, als een antenne op een robot. In de vele rivieren die het meer instromen, liggen de nijlpaarden onder water, zo beschermen zij hun huid tegen de zon. Hier klimmen leeuwen in de bomen om een prooi te bespeuren. Op de grote ronde rotsblokken zitten de klipdassen (hyraxs), die zich  koesteren in de warme zon. Grote groepen olifanten laten een spoor van vernieling achter zich. Een volwassen olifant eet 250 kg groen en schors en drinken zo’n 80 liter water per dag.

Dag 4(di): Game drive Ngorongoro
Vandaag rijden we na het ontbijt vanuit de camping naar het Ngorongoro conservation reserve, een zeer beschermd gebied waarbij alles in stand wordt gehouden zoals het is. We rijden de gigantische Ngorongoro Crater in, 800 meter diep onder de vulkaanrand. We zullen hier duizenden wilde dieren gaan zien. Grote groepen leeuwen, zebra's, gnoes, olifanten, gazelles en giraffes kunnen we hier van dichtbij kunnen fotograferen en filmen. Zeldzame neushoorns grazen op de vlaktes, cheeta’s loeren op een prooi en luipaarden liggen te soezen in een boomtop. Maasai herders weiden hier tussen hun kuddes, al duizenden jaren lang.

Dag 5(wo): Mountainbiken, bananenbier en traditionele Maasai
Vandaag wacht ons (weer) een hele aparte dag, we gaan namelijk een mountainbike tocht maken die deels door de delta van het Lake Manyara Park loopt, waar we diverse gazellen,  nijlpaarden, flamingo's en pelikanen kunnen zien. We starten vanuit de camping en fietsen achter het dorp Mto wa Mbu langs, dwars over en langs de velden van Lake Manyara. Onderweg stoppen we regelmatig bij interessante plekjes en bij de lokale mensen waar we een kijkje mogen nemen.

We gaan de huisjes binnen van de Maasai en mogen proeven van het zelf gebrouwen bananen bier, Mbenga. Misschien nemen we ook wel een slokje Mgando melk, koemelk vermengd met het bloed van de koe en een beetje zout, het traditionele ontbijt van de Maasai. Na rijping van deze melk wordt er ook yoghurt van gemaakt. In de namiddag, als het al weer wat koeler is, bezoeken we een Maasai familie die hun hutten iets buiten het dorp hebben staan. De kinderen weiden de koeien, schapen en geiten. Dan horen we plotseling ‘humm’ geluiden, de vrouwen beginnen te zingen en de Maasai mannen dansen hun kaarsrechte sprong, de éne nog hoger dan de ander. Er wordt gelachen en geposeerd en iedereen is vrij om te filmen en te fotograferen. De mountainbiketocht duurt ongeveer 4 uur en het bezoek aan de Maasai ongeveer 2 uur.

Dag 6(do): Game drive Tarangire National Park
Tayari Safari neemt je mee naar het Tarangire National Park, waar de gigantisch grote Baobab bomen het landschap beheersen. In dit park komen de grootste concentraties olifanten in Afrika voor. Als we met onze jeeps langs de rivier de Tarangire rijden, zien we groepen van honderden olifanten bij elkaar. Ze drinken en badderen er naar hartenlust op los. Even verder zien we talloze zebra's, gazellen en gnoes grazen op de uitgestrekte savanne.

Dag 7(vr): Game drive Lake Eyasi
Vanuit ons campingresort trekken we er na het ontbijt weer op uit, op weg naar het Lake Eyasi, een zoutmeer gelegen tussen de Great Rift Valley, Eyasi rotsen en de Kidero bergen. Het is een weids gebied met veel enorme baobab bomen, waar nog niet veel toeristen komen. De weg ernaar toe gaat dwars door onontgonnen Tanzania. Het gebied rondom Lake Eyasi is het huis van de traditioneel levende Barbaiq en de Hadzabe (bushmen), die we zullen ontmoeten. Het geheim van dit prehistorische volk, de Hadzabe (bushmen), is goed bewaard gebleven. Slechts 2000 nabestaanden leven nog volgens een diep gewortelde traditie en zij slapen in de openlucht. Zij beheersen de ‘klikklak’ taal, waarvan men denkt dat het de oertaal is van het begin van de mensheid.

De bosjesmannen jagen op bavianen en gebruiken dit vlees om te eten. De vrouwen verbouwen diversen groentes, waarvan sommige soorten ons onbekend zijn. Ondanks dat de overheid hen probeert de gewoontes van de moderne tijd te doen accepteren wijzen deze Hadzabe dat van de hand. In hun leefgebied zijn helderen bronnen voor goed drinkwater. De omgeving is adembenemend mooi, de Eyasi-rotsen zijn een van de spectaculairste van Rift Valley.

Dag 8(za): Vertrekdag, of…
Ontbijten, relaxen, bagage inpakken en  transfer naar Kilimanjaro luchthaven, of aansluitende strandvakantie in Dar es Salaam, of Zanzibar.

* de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Totale rijafstand naar de diverse Game Parken is ongeveer 850 km, waarvan 320 km van het vliegveld Kilimanjaro retour.

Prijzen en data (op basis van kamperen)

Standaard

 • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk
 • douche + wc
 • volwassenen vanaf 16 jaar € 1.245,- p.p.
 • kinderkorting t/m 15 jaar € 150,- p.p.

Aanbieding

 • u bespaart € 250,- p.p
 • aankomst op zaterdag volgens tabel
 • vertrek op zaterdag volgens tabel
Aankomst Vertrek Prijs
Aankomst Vertrek Prijs
2015     2016    
18 juli 25 juli € 995,- 9 januari 16 januari € 995,-
15 augustus 22 augustus € 995,- 13 februari 20 februari € 995,-
26 september 3 oktober € 995,- 12 maart 19 maart € 995,-
24 oktober 31 oktober € 995,- 9 april 16 april € 995,-
7 november 14 november € 995,- 14 mei 21 mei € 995,-
26 december 2 januari € 995,- 11 juni 18 juni € 995,-
  2 juli 9 juli € 995,-
13 augustus 20 augustus € 995,-
3 september 10 september € 995,-
8 oktober 15 oktober € 995,-
12 november 19 november € 995,-
3 december 10 december € 995,-

Toeslag: alleengebruik kamer: € 95,- p.p.

Inbegrepen

 • transfers van en naar het vliegveld van Kilimanjaro
 • vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
 • alle overnachtingen op het Fanaka resort in 2/4 persoonskamers met douche en toilet
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Tarangire, Lake Eyasi en de wereldberoemde Ngorongoro Crater
 • mountainbike tocht Lake Manyara Park
 • excursie Mto wa Mbu
 • bezoek aan de Maasai
 • ontmoeting met de Hadzabe (bushmen)
 • Engelstalige rangers en chauffeurs

Niet in de prijs inbegrepen

 • retourvlucht Kilimanjaro (de heenvlucht is vanuit Nederland op vrijdag en de terugvlucht op zaterdag)
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • kamer voor alleengebruik € 95,- p.p.
 • persoonlijke uitgaven/fooien en dranken
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 25,- per boeking, ongeacht het aantal personen

Langer blijven in Mto wa Mbu
- extra dag kinderen tot en met 15 jaar € 45,- per persoon, op basis van verblijf in een kamer en volpension
- extra dag volwassenen € 55,- per persoon, op basis van verblijf in een kamer en volpension

Tip! Verlenging Safari met 4-daagse reis Zanzibar v.a. € 350,- p.p.
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met de mooiste witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn! Wie droomt er niet van om een aantal dagen te verblijven op dit prachtige exotische eiland met de mooiste witte zandstranden?

Zanzibar - Changu Beach Resort
Tayari Safari heeft hier sinds kort op Jambiani beach aan de oostkust van Zanzibar een heel leuk en knus hotel, Changu Beach Resort, met alle faciliteiten zoals een nieuw zwembad, 2-4 persoons kamers met airco, douche en toilet en verblijf op basis van halfpension!
Verlenging in Changu Beach Resort kost slechts € 60,- p.p.p.n. op basis van halfpension.

De prijs is exclusief de binnenlandse vlucht van Kilimanjaro naar Zanzibar, ca. € 250,- voor een retourvlucht Kilimanjaro - Zanzibar. Ook is het mogelijk om een enkele reis te boeken van Kilimanjaro naar Zanzibar (ca. € 125,-), vervolgens met het vliegtuig of de boot terug naar Dar es Salaam voor de vlucht terug naar Nederland of Belgie.

Wens je hier gebruik van te maken, dan dien je rekening te houden met het boeken van je vlucht naar Tanzania! Je hebt dan een ticket heen nodig naar Kilimanjaro vliegveld en een ticket terug vanaf Dar Es Salaam!

Klik hier voor meer informatie over Zanzibar!

terug naar boven...

 

 

Home | Contact | +31 (0)6 30 285 696 | [email protected] | Nieuwsbrief | Links| FAQ