11-daagse safari rondreis
Game parken & witte zandstranden op Zanzibar
v.a. € 1495,- p.p. (kinderen tot 16 jaar € 1145,-)

Ontdek onaangetast Tanzania, snuif de Afrikaanse lucht, aanschouw duizenden wilde dieren, ontmoet de lokale bevolking van Tanzania en geniet na op de witte zandstranden van exotisch Zanzibar.

Deze rondreis is een velzijdige safari & strand vakantie, waarbij het eerste deel zich afspeelt in diverse Nationale Parken vol wild in een prachtige natuur, met als vaste uitvalsbasis Mto wa Mbu, een traditioneel (kunst)dorp dat ligt in een groene oase tussen de Nationale parken Tarangire, Lake Manyara en Lonliondo.

Vanuit Mto wa Mbu maken we de mooiste safari’s door de zeer afwisselende wildparken Tarangire, Lake Manyara, Lake Eyasi en de wereldberoemde Ngorongoro Crater. We maken een mountainbike safari door de velden van Mto wa Mbu, het centrum van de Maasai en drinken hier het lokale bier, proeven de Maasai yoghurt en aanschouwen de  traditionele dans.

Acht dagen met volle teugen genieten van avontuurlijke game drives (zoeken naar wilde dieren), door diverse onaangetaste wildreservaten. We hebben spannende ontmoetingen met de Hadzabe, bosjesmannen die nog in de open lucht leven en we krijgen de kans om duizenden wilde dieren van dichtbij te fotograferen in de mooiste Parken van Tanzania. Na het safari avontuur vliegen we met een binnenlandse vlucht van Precision Air, in nog geen 1,5 uur van Kilimanjaro naar het exotische bounty-eiland Zanzibar, voor een 4-daagse tropische strandvakantie.

De start van deze 12-daagse Tanzania rondreis is het vliegveld van Kilimanjaro. Vanaf hier rijden we direct naar onze basiscamping & resort Fanaka, bij Mto wa Mbu, centrumplaats van de Maasai. Van hieruit start ons safari avontuur.

All inclusive rondreis met verblijf in comfortabele kamers

Tijdens deze safari rondreis door diverse natuur- en wildreservaten van Noord Tanzania + strandvakantie op Zanzibar zijn de volgende zaken inbegrepen:

7-daagse safari rondreis:

 • alle transfers, ook van en naar het vliegveld van Kilimanjaro
 • in de game parken vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps met open klapbaar dak
 • zeven overnachtingen in comfortabele 2-persoons kamers met douche en toilet
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Tarangire, Lake Eyasi en de wereldberoemde Ngorongoro Crater
 • mountainbiketocht Lake Manyara Park
 • excursie in Mto wa Mbu
 • bezoek aan de Maasai
 • ontmoeting met de Hadzabe (bushmen)
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

4-daagse strandvakantie Zanzibar:

 • transfer vliegveld Zanzibar naar Jambiani beach
 • ferryboot terug van Zanzibar naar Dar Es Salaam
 • verblijf in 3*** beachresort Happy Changu bij Jambiani
 • 3 nachten verblijf in comfortabel ingerichte 2-persoonskamers met douche en toilet
 • verblijf op basis van halfpension

Verblijf in comfortabele 2-persoonskamers!
Tijdens de safari's in het noorden van Tanzania is het verblijf op ons basisresort FANAKA met zwembad in
Mto wa Mbu in comfortabele kamers met douche en toilet. Op Zanzibar verblijf je in het 3*** Happy Changu beachresort aan het strand met zwembad in 2-persoonskamers met douche en toilet.

Off the road en begeleiding
Door onze jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door mensen bezocht worden.
Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder ander op de open vlaktes van de Game Parken leven, midden tussen de wilde dieren, waar zij slechts gewapend met een speer en werpknots de roofdieren op een ruime afstand houden van zichzelf en hun kuddes.

Eten & drinken tijdens de safari's en op Zanzibar
Om er zeker van te zijn dat de deelnemers niets te kort komen, verzorgt de reisbegeleiding van Tayari Safari tijdens de safari rondreis zelf alle maaltijden. Dit betekent ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avonds een drie gangendiner. Op de dagen dat we met de off  the road jeeps onderweg zijn, lunchen we in een lokaal restaurant (op eigen kosten), of maken we tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket klaar. Op Zanzibar in het beachresort Happy Changu verblijf je op basis van halfpension.

Dag tot dag programma Game Parken & Zanzibar:

Deel I - Safari's Game Parken:

Dag 1(za): Aankomst Kilimanjaro vliegveld – Mto wa Mbu
Aankomst vliegveld Kilimanjaro op de zaterdag, ontvangst begeleiding Tayari-safari en transfer (ca. 160 km) naar de camping & resort bij Mto wa Mbu. Indeling in de kamers, kennismaking deelnemers, 3-gangendiner.

Dag 2(zo): Kennismakingsdag en excursie Mto wa Mbu
Vandaag gaan we na het ontbijt deelnemen aan een excursie naar het Maasai dorp Mto wa Mbu, van oudsher een ontmoetingsplek van de Maasai en uitgegroeid tot een dorp van ongeveer 10.000 bewoners. Er zijn nog vele traditionele hutten en kleine winkeltjes, de Duka 's. De reisleiding van Tayari-Safari neemt je in de ochtend mee voor een wandeling van een uur of drie, door het dorp en laat de deelnemers zien hoe de lokale bevolking leeft, woont en doet. ’s Middags lekker relaxen bij het zwembad en ’s avonds aanschuiven voor een 3-gangen diner.

Dag 3(ma): Game drive Lake Manyara
Via de open savanne bereiken wij de rand van het meer, Lake Manyara. Vele pelikanen en roze flamingo's scharrelen langs de oevers. De wrattenzwijnen rennen  voor ons uit met het staartje omhoog, als een antenne op een robot. In de vele rivieren die het meer instromen, liggen de nijlpaarden onder water, zo beschermen zij hun huid tegen de zon. Hier klimmen leeuwen in de bomen om een prooi te bespeuren. Op de grote ronde rotsblokken zitten de klipdassen (hyraxs), die zich  koesteren in de warme zon. Grote groepen olifanten laten een spoor van vernieling achter zich. Een volwassen olifant eet 250 kg groen en schors en drinken zo’n 80 liter water per dag.

Dag 4(di): Game drive Ngorongoro
Vandaag rijden we na het ontbijt vanuit de camping naar het Ngorongoro conservation reserve, een zeer beschermd gebied waarbij alles in stand wordt gehouden zoals het is. We rijden de gigantische Ngorongoro Crater in, 800 meter diep onder de vulkaanrand. We zullen hier duizenden wilde dieren gaan zien. Grote groepen leeuwen, zebra's, gnoes, olifanten, gazelles en giraffes kunnen we hier van dichtbij kunnen fotograferen en filmen. Zeldzame neushoorns grazen op de vlaktes, cheeta’s loeren op een prooi en luipaarden liggen te soezen in een boomtop. Maasai herders weiden hier tussen hun kuddes, al duizenden jaren lang.

Dag 5(wo): Mountainbiken, bananenbier en traditionele Maasai
Vandaag wacht ons (weer) een hele aparte dag, we gaan namelijk een mountainbike tocht maken die deels door de delta van het Lake Manyara Park loopt, waar we diverse gazellen,  nijlpaarden, flamingo's en pelikanen kunnen zien. We starten vanuit de camping en fietsen achter het dorp Mto wa Mbu langs, dwars over en langs de velden van Lake Manyara. Onderweg stoppen we regelmatig bij interessante plekjes en bij de lokale mensen waar we een kijkje mogen nemen.

We gaan de huisjes binnen van de Maasai en mogen proeven van het zelf gebrouwen bananen bier, Mbenga. Misschien nemen we ook wel een slokje Mgando melk, koemelk vermengd met het bloed van de koe en een beetje zout, het traditionele ontbijt van de Maasai. Na rijping van deze melk wordt er ook yoghurt van gemaakt. In de namiddag, als het al weer wat koeler is, bezoeken we een Maasai familie die hun hutten iets buiten het dorp hebben staan. De kinderen weiden de koeien, schapen en geiten. Dan horen we plotseling ‘humm’ geluiden, de vrouwen beginnen te zingen en de Maasai mannen dansen hun kaarsrechte sprong, de éne nog hoger dan de ander. Er wordt gelachen en geposeerd en iedereen is vrij om te filmen en te fotograferen. De mountainbiketocht duurt ongeveer 4 uur en het bezoek aan de Maasai ongeveer 2 uur.

Dag 6(do): Game drive Tarangire National Park
Tayari Safari neemt je mee naar het Tarangire National Park, waar de gigantisch grote Baobab bomen het landschap beheersen. In dit park komen de grootste concentraties olifanten in Afrika voor. Als we met onze jeeps langs de rivier de Tarangire rijden, zien we groepen van honderden olifanten bij elkaar. Ze drinken en badderen er naar hartenlust op los. Even verder zien we talloze zebra's, gazellen en gnoes grazen op de uitgestrekte savanne.

Dag 7(vr): Game drive Lake Eyasi
Vanuit ons campingresort trekken we er na het ontbijt weer op uit, op weg naar het Lake Eyasi, een zoutmeer gelegen tussen de Great Rift Valley, Eyasi rotsen en de Kidero bergen. Het is een weids gebied met veel enorme baobab bomen, waar nog niet veel toeristen komen. De weg ernaar toe gaat dwars door onontgonnen Tanzania. Het gebied rondom Lake Eyasi is het huis van de traditioneel levende Barbaiq en de Hadzabe (bushmen), die we zullen ontmoeten. Het geheim van dit prehistorische volk, de Hadzabe (bushmen), is goed bewaard gebleven. Slechts 2000 nabestaanden leven nog volgens een diep gewortelde traditie en zij slapen in de openlucht. Zij beheersen de ‘klikklak’ taal, waarvan men denkt dat het de oertaal is van het begin van de mensheid.

De bosjesmannen jagen op bavianen en gebruiken dit vlees om te eten. De vrouwen verbouwen diversen groentes, waarvan sommige soorten ons onbekend zijn. Ondanks dat de overheid hen probeert de gewoontes van de moderne tijd te doen accepteren wijzen deze Hadzabe dat van de hand. In hun leefgebied zijn helderen bronnen voor goed drinkwater. De omgeving is adembenemend mooi, de Eyasi-rotsen zijn een van de spectaculairste van Rift Valley.

Deel II - Zanzibar - Happy Changu beachresort:

Dag 8(za): Mto wa Mbu - Kilimanjaro - Zanzibar
Ontbijten, relaxen, bagage inpakken en  transfer naar Kilimanjaro luchthaven, voor een 4-daagse aansluitende strandvakantie aan de prachtige oostkust van Zanzibar met witte zandstranden een azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Transfer naar Jambiani en inchecken in het 3 sterren Happy Changu beachresort en 's avonds genieten van een 3-gangendiner bij een ondergaande zon.

Dag 9(di): Jambiani - Happy Changu
Lekker ontbijtje in het beachresort en de hele dag doen waar je zin in hebt. Naar het strand, shoppen of mee met een van de vele leuke excursies. Zie hiervoor ook Zanzibar.

Dag 10(wo): Jambiani - Happy Changu
Lekker ontbijtje in het beachresort en weer de hele dag doen waar je zin in hebt.
Hier kun je ook deelnemen aan diverse watersporten en leuke excursies zoals naar Stone Town voor een excursie door de oude Arabische stad, naar het oerbos met de aaibare red Colobus aapjes, zwemmen met dolfijnen, duiken, snorkelen, etc... Zie hiervoor ook Zanzibar.

Dag 11(do): Jambiani beach- Dar Es Salaam - terugvlucht
Laatste ontbijtje in het beachresort, nog heerlijk genieten op het witte zandstrand, in het zwembad, of in de heldere zee, vervolgens met de ferry boot terug naar het vaste land bij Dar Es Salaam en taxi transfer naar de luchthaven van Dar Es Salaam voor de aansluitende vlucht terug naar huis.

Totale rijafstand naar en door de diverse Game Parken is ongeveer 850 km, waarvan 320 km van het vliegveld Kilimanjaro retour.

Prijzen Game Parken & Zanzibar
- kinderen tot en met 15 jaar: v.a. € 1145,- p.p.
- volwassenen vanaf 16 jaar: v.a € 1495,- p.p.

25% vroegboekkortings actie!
Profiteer tot maximaal 25% vroegboekkorting op de basis reissom. Hoe vroeger u boekt, des te hoger de korting!


Aankomstdag* Vertrekdag Bezetting
Aankomstdag*
Vertrekdag Bezetting
2015  
2015
   
10 januari 20 januari 13 juni 23 juni  
24 januari 3 februari 27 juni 7 juli  
7 februari 17 februari 5 september 15 september  
21 februari 3 maart 19 september 29 september  
7 maart 17 maart 3 oktober 13 oktober  
21 maart 31 maart 10 oktober 20 oktober  
4 april 14 april 17 oktober 27 oktober  
18 april 28 april 7 november 17 november  
2 mei 12 mei 28 november 8 december  
16 mei 26 mei 19 december 29 december  
30 mei 9 juni      
         
2016          
9 januari 19 januari        
30 januari 9 februari        

Inbegrepen

 • transfers van en naar het vliegveld van Kilimanjaro
 • vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps met open klapbaar dak
 • 7 overnachtingen op FANAKA resort in 2-persoonskamers met douche en toilet
 • alle maaltijden tijdens de game drives in Mto wa Mbu; ontbijt, lunch en 3-gangen diners
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Tarangire, Lake Eyasi en de wereldberoemde Ngorongoro Crater
 • mountainbike excursie naar de Maasai en Lake Manyara Park
 • wandelexcursie Mto wa Mbu
 • bezoek aan de Maasai
 • ontmoeting met de Hadzabe (bushmen)
 • Nederlandse en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs
 • transfer vliegveld Zanzibar naar Jambiani beach
 • 3 nachten in 3*** beachresort Happy Changu in 2-persoonskamers met douche, toilet en halfpension
 • ferryboot terug van Zanzibar naar Dar Es Salaam
 • transfer naar vliegveld Dar Es Salaam / Zanzibar voor terugvlucht naar Nederland of Belgie

Niet in de prijs inbegrepen

 • alle vluchten (bijvoorbeeld: heen naar Kilimanjaro, terug vanaf Dar Es Salaam en binnenlandse enkele vlucht Kilimanjaro – Zanzibar.
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • kamer voor alleengebruik in Mto wa Mbu € 75,- p.p.
 • optie: toeslag verlenging Zanzibar in Happy Changu beachresort € 50,- p.p.p.n. (halfpension)
 • lunches en diners op Zanzibar
 • persoonlijke uitgaven/fooien en dranken
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 25,- per boeking, ongeacht het aantal personen

 

 


terug naar boven...

 

Home | Contact | +31 (0)70 21 52 663 | [email protected] | Nieuwsbrief | Links| FAQ