Kerstvakantie Safari Special
14-daagse strand & safari 's Tanzania v.a. € 1295,- p.p.
(kinderen tot 16 jaar € 895,-)

Ontdek tijdens de kerstvakantie de prachtige natuur en talloze wilde dieren in Saadani en Mikumi, twee prachtige en totaal verschillende Nationale parken in Tanzania. Ga lekker relaxen aan de witte palmstranden van de Indische Oceaan, waar de zon voortdurend schijnt. Neem een verfrissende duik in het mooie zwembad of ga zwemmen in het warme zeewater, snorkelen langs het rif en wandelen over het strand.

Tayari Safari organiseert tijdens de kerstvakantie een 14 daagse strand en safarivakantie in Tanzania, waarbij je zes dagen meegaat op safari naar twee verschillende wildparken en waarbij je acht dagen verblijft vlakbij de witte zandstranden aan de Indische Oceaan, vanwaar we diverse leuke excursies gaan ondernemen.

Ndege beach
De vakantie begint ten noorden van Dar Es Salaam bij Ndege beach, waar je in een 2- of 3-persoonskamer in de basis lodge van Tayari Safari of in een koepeltent op het campinggedeelte van de lodge verblijft. De eerste dagen gaan we ‘acclimatiseren’, relaxen onder palmbomen, zonnen en zwemmen in de zee of in het zwembad pal achter het witte zandstrand.

Excursies
Vervolgens gaan we de sfeer proeven op een lokale markt en zien hoe de bevolking hier leeft en van alles verhandeld. Dan gaan we naar een traditioneel vissersdorpje pal aan het strand bij Mahaba beach, waar je in een exotische sfeer iets kunt drinken terwijl je de ‘dhows’ (originele vissersbootjes) ziet uitvaren en binnenkomen met de vangst van de dag. Ook kunnen we een leuke bootexcursie  maken naar een van de onbewoonde eilanden tegenover de kust van Mahaba beach, waar je heerlijk kunt snorkelen en genieten van lokale (vis)gerechten.  Of maak een uitstapje naar Bagamoyo, de eerste missiepost van Livingstone, waar in het verleden  meer dan 2 miljoen slaven zijn verhandeld. Hier maken we een wandeling door de oude stad en krijgen we een stukje geschiedenis les. Ook bezoeken we de lokale kunstmarkt, waar we de eerste souvenirs kunnen scoren.

Saadani National Park
En dan is het tijd voor de eerste avontuurlijke safari, we gaan naar Saadani, een heel bijzonder wild- en natuurpark, dat grenst aan de Indische Oceaan. We komen vroeg in de middag aan, zetten onze tenten op, of betrekken onze vooraf geboekte kamers. Na de lunch maken we onze eerste game drive door dit natuurreservaat op zoek naar wilde dieren en de meest exotische vogels. ’s Avonds genieten we met zijn allen van een heerlijke avondmaaltijd en nemen we onder het genot van een glaasje de dag nog even door.

De volgende dag maken we ’s morgens weer een gamedrive en ’s middags gaan we tijdens een bootsafari over de Wami rivier tientallen nijlpaarden, krokodillen, vele grote en hele kleine exotische vogels spotten. Een hele bijzondere ervaring! De volgende dag komen we weer terug op de basis bij Ndege beach, waar we weer een paar dagen gaan genieten van de zon, de zee, het zwembad, het goed verzorgde eten en vieren we met zijn allen oud & nieuw bij een groot vreugdevuur en knallende champagnekurken in plaats van vuurwerk.

Mikumi National Park
En dan start ons tweede safari avontuur, we vertrekken vroeg naar Mikumi National Park, het oudste wildreservaat van Tanzania, dat weer deel uitmaakt van de Selous, het grootste en meest ontoegankelijke wild- en natuurreservaat in Tanzania. In Mikumi verblijven we in onze safaritentjes op een idyllische plek in het park, of tegen een meerprijs in een luxe lodge met zwembad.

De komende twee dagen maken we diverse gamedrives waarbij we kuddes olifanten, buffels, giraffes, gazellen, wrattenzwijnen, hartebeesten, gnoes, diverse roofvogels en leeuwen kunnen zien.

Op de derde dag maken we een laatste gamedrive, zwaaien we de wilde dieren gedag en rijden we weer richting Ndege beach, waar we kunnen nagenieten van het strand, zwembad en de zee. Wil je toch graag dat ene houtsnijwerk of dat mooie schilderij kopen, dan kunnen we ook nog naar de kunstmarkt van Dar es Salaam. Hier kan je zien hoe de lokale houtbewerkers hun beelden maken en in de gezellige drukte rondsnuffelen naar souvenirs.

Naar huis…of verlenging Zanzibar…

En dan zit deze kerstvakantie safari special er plotseling op, wat hebben we genoten en misschien ga je nog naar het tropische en exotische eiland Zanzibar? Hier kun je verder genieten van prachtige witte zandstranden, een heldere zee met koraal en de oude ‘Ararabische’ stad Stone Town. Ook kun je hier deelnemen aan diverse leuke excursies zoals de populaire ‘spice-tour’ of naar het oerbos waar je de bijzondere ‘red colobus’ apen kunt aaien.

Accommodaties
Tijdens deze avontuurlijke kerstvakantie is het verblijf in een 2-persoonskoepeltent inbegrepen. Wil je liever een bed in een 2/3-persoonskamer in de lodge, dan betaal je hiervoor een toeslag van € 15,- p.p.p.n.

Eten & drinken + Kerst- en oud & nieuw
Voor een goed verzorgd ontbijt kun je op de lodge al terecht vanaf 07.00 en de lunch is doorgaans tussen 13.00 – 14.00 uur, dagelijks rond 19.00 uur is er happy hour, en het drie gangen diner is dagelijks rond 20.00 uur. De drankjes pak je zelf en houd je zelf bij. Een halve liter bier en een glas rode of witte kost 3500 shilling (ca. € 1,75), een cola 2000 shilling (ca. € 1,-) en een flesje water heb je al voor 1000 shilling (ca. € 0,5). Op de veranda van de lodge bij Ndege beach genieten we van een uitgebreid kerstdiner en tijdens de jaarwisseling zullen de oliebollen en diverse snacks niet ontbreken.

All inclusive hotel/kampeer safari rondreis

Tijdens deze kerstvakantie safari special Tanzania zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • alle transfers, ook van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • naar Saadani en Mikumi vervoer in minibusjes en 4-wheel drives
 • alle overnachtingen in ruime tweepersoons koepeltenten (alleengebruik of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden en bijbehorende dranken zoals thee en koffie
 • excursie Mahaba beach
 • excursie lokale markt
 • excursie kunstmarkt Dar Es Salaam
 • entrees in de wildreservaten en natuurparken Saadani en Mikumi
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Dag tot dag programma kerstvakantie safari special*

Dag 1(zo)*: Aankomst Dar Es Salaam – Ndege Beach
Aankomst vliegveld Dar Es Salaam op de zondag (of eerder als dat beter uitkomt), ontvangst begeleiding Tayari-safari en transfer naar de Lodge en camping van Ndege Beach. Indeling tenten volgens boeking, of een kamer in de lodge, of de luxe residences, afhankelijk van de gemaakte boeking.
* Het is altijd mogelijk om een dag of meerdere dagen eerder aan te komen.

Dag 2(ma): Excursie Mahaba beach
Je kunt er een relaxdagje van maken en luieren onder een palmboom met een goed boek op het witte zandstrand van Ndege beach, of een duik nemen in het zwembad pal aan het strand. 's Middags kun je gratis worden weggebracht naar Mahaba beach, een heel bijzonder strandresort bij een traditioneel vissersdorpje. Hier zie je onder genot van een drankje de originele vissersboten (dhow's) vertrekken en binnenkomen. Vanaf Mahaba beach wandelen we in ca. 40 minuten over het strand terug naar Ndege beach.

Dag 3(di): Excursie lokale markt
’s Morgens na het ontbijt gaan we naar de lokale markt bij Teketa, een buitenwijk van Dar Es Salaam, waar je je ogen uit zult kijken en een goede indruk zult krijgen hoe de lokale bevolking leeft en doet. ’s Middags naar eigen invulling, strand ‘voor de deur’, of aan het zwembad op het strand.

Dag 4(wo): Vrije dag of Excursie Bagamoyo
Vrije dag, of na de lunch mee naar Bagamoyo voor een stukje geschiedenisles, slenteren door de oude stad ruïnes, palmenplantages, lokale kunstmarkt en afsluiten met een koel drankje in een idyllisch gelegen beachbar. Kosten excursie: € 15,- p.p.

Dag 5(do): Stranddag of mee met een boottocht naar een onbewoond eiland voor de kust
Het is vandaag 1e  Kerstdag, kerstontbijt en daarna lekker relaxen, zonnen, zwemmen of ga mee met een boottocht vanaf Mahaba beach naar een van de onbewoonde eilanden, waar je heerlijk kunt snorkelen en (op eigen kosten) kunt genieten in een strandrestaurantje van diverse (vis)gerechten. Eenmaal terug op de lodge staan drankjes en speciale hapjes klaar. ’s Avonds een speciaal kerstdiner en wil je de mis meemaken in een lokale kerk? Ga dan met ons mee! Kosten boottocht: € 30,- p.p.

Dag 6(vr): Ndege beach – Saadani National Park – bootsafari Wami rivier
2e Kerstdag en dat betekent dat we vandaag op safari gaan. Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar het Saadani National Park, een heel bijzonder wildpark dat grenst aan de Indische Oceaan. Saadani betekent "de tijd die stilstaat". Bootsafari, speuren naar wilde dieren, overnachten in tentjes of vooraf geboekte kamers, lekker eten, kortom genieten!

Dag 7(za): Saadani game drives
We staan vroeg op om zo snel mogelijk op een game drive te gaan, we zien impala’s, giraffes, grote loopvogels, waterbokken, gnoes, bavianen en buffels. Groepjes zebra's grazen in het open veld,  zeearenden en gieren loeren hoog vanuit bomen op een prooi. Als we geluk hebben zien we hier ook buffels, olifanten en misschien wel leeuwen.

Dag 8(zo): Saadani – Ndege beach
Vandaag staan we vroeg en kunnen we de zon op zien komen. De gamedrive duurt tot een uur of 10.00, daarna genieten we een brunch en vervolgens rijden we het park weer uit richting Ndege beach, waar we ’s middags nog de tijd hebben om te zonnen en te zwemmen in het zwembad of in de zee. ’s Avonds worden we weer getrakteerd op een heerlijke avondmaaltijd.

Dag 9(ma): Excursie kunstmarkt van Dar Es Salaam
Na het ontbijt kunnen we naar de uitgebreide kunstmarkt van Dar es Salaam. Hier ga je met lege handen naartoe en je komt met volle handen weer terug, want hier kun je waarschijnlijk de verleiding niet weerstaan om iets moois te kopen. Je kijkt hier werkelijk je ogen uit. Het prettige is dat de eigenaren van de kunststalletjes niet opdringerig zijn, waardoor je rustig kunt zoeken naar dat ene speciale houtsnijwerk, schilderij, sieraad, etc… Aan de achterkant van de ‘winkels’ kun je zien hoe de lokale houtbewerkers hun beelden snijden en bewerken. Tip: betaal nooit de vraagprijs, maar biedt wat het jou waard is! Met de lunch zijn we weer terug in de lodge bij Ndege beach, ‘s middags weer  vrij, ’s avonds weer happy hour gevolgd door een smakelijk diner op de veranda van de lodge.

Dag 10(di): Ndege beach - Mikumi
Direct na het ontbijt rijden we via een mooie route naar het oudste park van Tanzania, het Mikumi wildreservaat. Tentjes opzetten, of bagage in kamers van de luxe lodge en dan op zoek naar wilde dieren. Ver hoeven we niet te zoeken, want direct bij het binnenrijden van het park zullen we diverse dieren tegenkomen. Kamperen is hier eigenlijk het mooist, want de plek waar we staan is uniek. 's Avonds maken we een kampvuur en misschien horen we 's nachts het huilen van hyena's en het gebrul van leeuwen.

Dag 11(wo): Oud en nieuw in Mikumi National Park
Laatste ontbijt van dit jaar, de oliebollen staan al klaar. Hoe kan je het nieuwe jaar beter beginnen dan op een avontuurlijke safari te gaan? Direct na het ontbijt maken we een eerste game drive, bij de hippopool kunnen we de benen strekken en de nijlpaarden en krokodillen van dichtbij bewonderen. We lunchen weer op de mooie campingplek en 's middags gaan we weer op zoek naar leeuwen, olifanten, gnoes, giraffen, buffels en heel veel meer andere wilde dieren. 's Avonds genieten we van een heerlijk oud-en nieuwdiner, maken we weer een kampvuur bij de gigantisch grote baobab, zwaaien we oudjaar uit en verwelkomen het nieuwe jaar met een vreugdevuur en knallende champagne flessen!

Dag 12(do): Mikumi – Ndege beach
's Morgens nog een laatste gamedrive voordat we het bijzonder mooie Mikumi park weer verlaten voor de terugweg naar Ndege beach lodge. Einde van ons 2e safari-avontuur. Rond een uur of 17.00 zijn we terug, lekker douchen en de verhalen komen wel los tijdens het happy hour en de avondmaaltijd.

Dag 13(vr): Ndege beach
Vandaag doen we het lekker rustig aan, doen waar je zin in hebt, nog een keer naar het strand of het zwembad, of misschien toch nog een keer naar de kunstmarkt van Dar es Salaam voor het kopen van dat mooie houten kunstwerk, schilderij, ketting of armband? Tip! Een aanrader is om een tuktuk taxi te huren, die je brengt waar je naartoe wilt... 's Avonds genieten we met een koud drankje van een heerlijk afscheidsdiner en praten we na over de avonturen van de afgelopen 2 weken.

Dag 14(za): Ndege beach – Dar Es Salaam - Nederland
Afhankelijk van je terugvlucht vrij, inpakken bagage en transfer naar de luchthaven van Dar Es Salaam voor de vlucht terug naar Nederland met mooie souvenirs en een hoop geweldige herinneringen aan deze avontuurlijke vakantie.

* de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Safari agenda en prijzen Kerstvakantie Safari Special


Periode Safari Kinderen Volwassenen
2014      
21 december - 3 januari 2015 Kerstvakantie special € 895 € 1295

Inbegrepen

 • alle transfers, ook van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
  met opklapbaar film/foto dak
 • overnachtingen in 2-persoons koepeltenten (geen toeslag alleengebruik)
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijden)
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Saadani en Mikumi
 • excursie Mahaba beach
 • excursie lokale markt
 • excursie kunstmarkt Dar Es Salaam
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Opties:

Ndege beach lodge & camping (2/3-persoonskamers):
- 9 nachten in eenvoudig ingerichte kamers met 2 of 3 bedden, douche en toilet € 135,- p.p.
- 9 nachten in een safaritent met 2-persoonsbed, verlichting en elektriciteit € 135,- p.p.

Saadani bungalows:
- 2 nachten € 70,- p.p. (standaard kamers met douche en toilet, logies, eten met de groep op camping naast de bungalows)

Mikumi resort + zwembad:
- 2 nachten luxe Safari lodge € 345,- p.p. (luxe kamers met douche en toilet, op basis van volpension in het restaurant van het luxe resort met zwembad)

Langer blijven in Ndege beach Lodge & camping
Ndege beach camping, koepeltent:
-
extra dag kinderen en volwassenen € 35,00 p.p.p.n. volpension

Ndege beach camping, safaritent met 2-persoonsbed en verlichting:
- extra dag kinderen tot en met 15 jaar € 35,00 p.p.p.n. volpension
- extra dag v.a. 16 jaar € 45,00 p.p.p.n. volpension

Ndege beach Lodge, in een 2/3-persoonskamer:
- extra dag kinderen tot en met 15 jaar € 35,00 p.p.p.n. volpension
- extra dag volwassenen € 45,00 p.p.p.n. volpension

Niet in de prijs inbegrepen

 • retourvlucht Dar es Salaam
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • fooien
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 25,- per boeking, ongeacht het aantal personen

Zelf meenemen

 • slaapmatje, (dunne) slaapzak en kussen(tje), of huren: slaapmatje (zelf opblaasbaar), lakenzak + deken en een kussentje € 25,- per persoon

Bagage

 • in verband met het transport verzoeken wij je om bagage in 2 kleine of 1-grote weekendtas mee te nemen (dus geen grote harde koffers)

Verlenging met 4-daagse reis Zanzibar v.a. € 325,- p.p.
Wil je deze kerstvakantie safari special nog even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met de mooiste witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor
de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn! Wie droomt er niet van om
een aantal dagen te verblijven op dit prachtige exotische eiland met de mooiste witte zandstranden?

Tayari Safari maakt het mogelijk om na een avontuurlijke rondreis voor slechts € 325,- per persoon 4 dagen
(3 nachten) heerlijk te ontspannen in het leuke en uitermate comfortabele Happy Changu beachresort*** met zwembad en na te genieten op dit prachtige exotische eiland!

De prijs is inclusief retour met de snelle ferryboot naar Zanzibar, waarbij je onderweg dolfijnen kunt spotten. Eenmaal terug op het vaste land word je met een taxi naar het vliegveld van Dar Es Salaam gebracht, voor de aansluiting op de terugvlucht naar huis.

Klik hier voor meer informatie over Zanzibar!

terug naar boven...

 

 

 

Home | Contact | +31 (0)70 21 52 663 | [email protected] | Nieuwsbrief | Links| FAQ