Lion King - het wildste van noord Tanzania -
13-daagse hotel/kampeer safari rondreis € 1695,- p.p.
(kinderen tot 16 jaar € 1195,-)

Een unieke 13-daagse safari rondreis waarbij wereldberoemde wildparken  Serengeti en de Ngorongoro Krater worden gecombineerd met minder bekende, maar zeer verrassende wild- en natuur reservaten zoals Lake Manyara, Lake Eyasi en Tarangire. Wil je veel wilde dieren zien in de meest veelzijdige natuurparken en ook nog iets te weten komen over de levenswijze van het trotse Maasai volk en de traditionele Hadzabe (Bosjesmannen), dan is dit de ultieme rondreis!

Uitgestrekte savannes vol wilde dieren - dichte wouden vol apen - klaterende beekjes met glashelder water - indrukwekkende meren vol flamingo’s - besneeuwde bergtoppen - tropische stranden. Ontdek de mooiste parken in het noordoosten van Tanzania en sluit deze 13-daagse safari rondreis eventueel af op de hagelwitte zandstranden van Zanzibar!

All inclusive safari rondreis Lion King
Tijdens deze veelzijdige hotel/kampeer rondreis door verschillende wild- en natuurparken zijn de volgende onderdelen inbegrepen:

 • alle transfers, ook van en naar het vliegveld van Kilimanjaro
 • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel jeeps met openklapbaar film/foto dak
 • 7 overnachtingen in 2/4-persoons slaapkamers
 • 5 overnachtingen op campings in safari koepeltenten (Ngorongoro krater, Serengeti, Ngorongo reserve en in Tarangire NP)
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaaltijden)
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro krater, Lake Eyasi en Tarangire
 • wandelexcursie Mto wa Mbu (o.a. kunstmarkt en lokale bevolking)
 • mountainbike-excursie Mto wa Mbu (Maasai dorp en Lake Manyara)
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Verblijf in 2/4-persoons slaapkamers
Tijdens deze hotel/kampeer rondreis verblijf je 8 nachten in comfortabele standaard 2/4-persoonskamers met douche en toilet. Tijdens de safari’s aan de Ngorongoro krater, in de Serengeti- en Tarangire wildreservaten verblijven we op idyllisch gelegen campings. Hiervoor dien je een eigen slaapmatje (evt. zelf opblaasbaar), slaapzak en kussentje mee te nemen.

Verblijf in 2-persoons slaapkamers, ruime koepeltenten, ingerichte tented camps en lodge
Tijdens deze hotel/kampeer rondreis verblijf je 7 nachten in comfortabele standaard 2-persoonskamers met douche en toilet. Tijdens de safari’s door de Ngorongoro krater, de Serengeti- en Tarangire wildreservaten verblijven we op campings midden in de Serengeti en boven op de Ngorongoro krater.

Tegen een meerprijs kun je tijdens de safari's in de Ngorongoro area en Serengeti ook verblijven in luxe ingerichte tented camps met echte opgemaakte bedden, douche en toilet en word je in een tentrestaurant op je wenken bediend. Op de rand van de Ngorongoro Crater verblijven we dan in Rhino lodge en in het 'olifanten' park Tarangire in het luxe taranigire safari lodge met zwembad in comfortabele kamers en overal op basis van volpension.

Off the road en begeleiding
Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de lokale bevolking en de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes bij Lake Manyara, Lake Eyasi, de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Dag tot dag programma 13-daagse rondreis Lion King*

Dag 1(za): Aankomst vliegveld Kilimanjaro - Mto wa Mbu
Deze 13-daagse hotel/kampeer rondreis start op Kilimanjaro vliegveld, waar je wordt opgewacht door de reisleiding van Tayari Safari. Vervolgens rijden we naar het leuke en centraal gelegen Maasai dorp Mto wa Mbu, waar we op een mooie camping & resort worden verwelkomd. Indeling kamers en ’s avonds een heerlijk welkomstdiner.

 

Dag 2(zo): Lake Manyara
Vandaag gaan we met off the road jeeps met een opklapbaar foto/filmdak onze eerste gamedrive maken door het bijzondere Lake Manyara. We hoeven niet ver te rijden, want het park ligt om de hoek van Mto wa Mbu. Dit park ligt ingeklemd in een aardbruik van de Great Rift Valley. Direct bij het binnenrijden van Lake Manyara rijden we door een oerwoud vol met bavianen, die een heel apart geluid maken bij het eten van hun voedsel dat ze hier in overvloed op de grond vinden. 

Als de chauffeur de motor uitzet, dan horen we ook het geluid van klaterende beekjes met glashelder water. Tussen de bijzondere bomen zien we prachtige groene weides waar schitterende waterbokken zich laten zien. Eenmaal uit het dichte woud gaat de natuur over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier kunnen we veel wilde dieren  zien zoals olifanten, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen, hyena’s en gieren die de laatste restjes opruimen. Rondom het meer leven duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en visarenden.

Bij de hippo-pool kunnen we het gesop, geplons en gegaap van deze gigantisch grote beesten aanschouwen en met een beetje geluk zien we leeuwen in bomen, dat bijzonder uniek is. Midden in het park mogen we de jeeps uit en kunnen we met uitzicht op de steppe en het meer onze lunch eten. Het kan zomaar gebeuren dat giraffen en olifanten een kijkje komen nemen. Ondertussen proberen kleine vogels wat mee te pikken van onze lunch. Eenmaal terug op het resort in Mto wa Mbu genieten we het Tayari Safari openlucht ‘restaurant’ van een 3-gangen maaltijd en hebben we met een goed glas wijn, bier of lokale konyagi heel wat na te praten…

Dag 3(ma): Mto wa Mbu - Olduvai Gorge - Serengeti (lange rijdag)
Na het ontbijt pakken we onze spullen in die we nodig hebben voor het komende 4-daagse safari avontuur. We rijden via de Olduvai Gorge naar het Serengeti National Park. De rit er naar toe is al een gamedrive op zich, we rijden hier voornamelijk over echte ‘off the road’ wegen. Indien we tijd genoeg hebben maken we in de middag nog een korte safari door een gedeelte van de Serengeti.

 

Dwars door de Serengeti stromen enkele rivieren waar je krokodillen, nijlpaarden en diverse vogels kunt zien. Verspreid over de savannen liggen de "kopjes" (granieten keien), waar vaak groepjes leeuwen of andere roofdieren liggen om de omgeving af te speuren op prooi. We verblijven hier op camping Tumbilli in het Seronera gebied middenin het hart van de Serengeti.

 

Dag 4(di): Serengeti gamedrives
Deze dag staat in het teken van de gamedrives door de uitgestrekte Serengeti. Het Serengeti National Park is vooral populair bij liefhebbers van ‘de grote katten zoals leeuwen, luipaarden en cheeta's.

Het gigantisch grote Serengeti wild- en natuurpark is vooral bekend dankzij de ‘grote trek’, waarbij ongeveer 1.500.000 wildebeesten, zebra’s en gazelles op zoek gaan naar verse groene grasvlaktes.

De komende dagen gaan we daarom proberen om de migratie van de gnoes, zebra’s en gazelles te ontmoeten. Afhankelijk van het seizoen bewegen de wildebeesten en zebra’s zich naar het noorden, zuiden of westen van de Serengeti. Tijdens deze tocht, zonder begin of einde worden de wildebeesten, zebra’s en impala’s voortdurend bedreigd door hongerige leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s.

Afhankelijk van de periode rijden we naar die plekken waar ze zich bevinden. Aan het eind van de dag komen we moe maar zeer voldaan terug op de camping bij Seronera en genieten we van een heerlijke avondmaaltijd met een lekker koel drankje.


Dag 5 (wo): Serengeti gamedrives - op zoek naar de migratie van de gnoes
Ook deze dag staat volledig in het teken van de migratie. Na het ontbijt en een zelf klaar gemaakt lunchpakket gaan we weer op zoek naar de migrerende hoefdieren. Zodra we de gigantische kuddes gevonden hebben nemen we de tijd om ze te observeren. Misschien kunnen we ze zien vanaf een heuvel of bij een van de rivieren die de kuddes moeten oversteken, waar ze worden opgewacht door hongerige krokodillen. En wie weet zien we ook de meetrekkende roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen, die allemaal proberen hun maag te vullen. ’s Avonds komen we weer terug op onze basiscamping bij Seronera, waar we genieten van een voedzame maaltijd en de dag nog eens doornemen bij een kampvuurtje met een lekker drankje.


Dag 6(do): Serengeti - Ngorongoro
Na het ontbijt rijden we de Serengeti uit en de Ngorongoro reserve area in, waar we onderweg nog veel wildedieren zullen tegenkomen. Uiteindlijk komen we aan op de Ngorongoro krater, waar we overnachten op camping
Simba, op ca. 2.000 meter hoogte (het koelt hier ’s nachts heerlijk af), met een prachtig uitzicht over de krater, waar
we de volgende dag in zullen afdalen en heel veel wilde dieren en Maasai krijgers met hun kuddes zullen zien.

Dag 7(vr): Ngorongoro Crater gamedrive
Na het ontbijt rijden we via een steile weg de Ngorongoro Crater in. Op de kraterbodem, die ongeveer 700 meter beneden de kraterrand ligt, bevinden zich bossen, open graslanden en een groot soda meer. Op de uitgestrekte graslanden grazen zebra’s, wildebeesten, gazelles, wrattenzwijnen, buffels, struisvogels, olifanten en zelfs zwarte neushoorns.

De enorme aantallen gazellen en zebra’s trekken weer roofdieren aan zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen. Giraffen komen in de krater niet voor, want met hun lange nek en lange poten kunnen ze de steile afdaling naar de kraterbodem niet maken. Aan het eind van de middag verlaten we via een bijzonder mooie en groene route de krater en rijden we weer terug naar ons basisresort Fanaka in Mto wa Mbu, waar we zullen genieten van een heerlijke avondmaaltijd en zullen we heel wat na te praten hebben over de avonturen van de afgelopen safari dagen. Hier overnachten we weer in comfortabele kamers.

Dag 8(za): Mto wa Mbu
Relaxdag, lekker uitslapen, het dorp in voor het scoren van leuke souvenirs of schilderij(en) bij een van de vele kunstkraampjes.

Dag 9(zo): Mto wa Mbu - mountainbike excursie Maasai en Lake Manyara
Vandaag wacht ons een hele bijzondere dag, want we gaan een mountainbike safaritocht maken die deels door de delta van het Lake Manyara Park loopt. We starten na het ontbijt vanuit de camping en fietsen achter het dorp Mto wa Mbu langs richting een Maasai nederzetting die hun hutten iets buiten het dorp hebben staan. Hier leren we hoe dit trotse volk leeft van voornamelijk hun vee. De kinderen weiden de koeien, schapen en geiten.

Dan horen we plotseling ‘humm’ geluiden, de vrouwen beginnen te zingen en de Maasai mannen dansen hun kaarsrechte sprong, de éne nog hoger dan de ander. Er wordt gelachen en geposeerd en iedereen is vrij om te filmen en te fotograferen. We gaan een huisje binnen van de Maasai en misschien nemen we ook wel een slokje Mgando melk, koemelk vermengd met het bloed van de koe en een beetje zout, het traditionele ontbijt van de Maasai. Na rijping van deze melk wordt er ook yoghurt van gemaakt.

Na dit leuke en leerzame bezoek aan de Maasai fietsen we via Mto wa Mbu en door dichte bananenplantages naar het Lake Manyara, waar we diverse gazellen,  flamingo's en pelikanen kunnen zien. Op de terugweg gaan we in het dorp iets drinken en dan fietsen we terug naar ons resort, waar de lunch voor ons klaarstaat. De mountainbiketocht duurt in totaal ongeveer 5 uur, waarvan we ongeveer 1,5 uur bij de  Maasai doorbrengen. Het fietsen gaat rustig en over vlakke wegen en paden, zodat iedereen eraan deel kan nemen.

Na de lunch doen we het rustig aan, misschien gaan we het dorp nog even in om toch die tekening, houtsnijwerk of sieraad te kopen?

Dag 10(ma): Mto wa Mbu - Lake Eyasi - Mto wa Mbu
Vandaag gaan we er weer met de jeeps op uit. Het doel voor is Lake Eyasi, een sodameer gelegen tussen de Great Rift Valley, Eyasi rotsen en de Kidero bergen. Het is een adembenemend mooie omgeving met veel enorme baobab bomen. De weg ernaar toe gaat dwars door onontgonnen Tanzania.
Het gebied rondom Lake Eyasi is het huis van de traditioneel levende Hadzabe (bushmen), die we zullen ontmoeten. Het geheim van dit prehistorische volk is goed bewaard gebleven. Ongeveer 2000 nabestaanden leven nog volgens een diep gewortelde traditie en zij slapen in de openlucht. Zij gebruiken de ‘klikklak’ taal, waarvan men denkt dat het de oertaal is van het begin van de mensheid.

De Bosjesmannen jagen op bavianen en eten dit vlees. De vrouwen verbouwen diversen groentes, waarvan sommige soorten ons onbekend zijn. Ondanks dat de overheid hen probeert de gewoontes van de moderne tijd te doen accepteren wijzen deze Hadzabe dat van de hand. In hun leefgebied zijn helderen bronnen voor goed drinkwater. Aan het eind van de dag komen we weer terug op ons basisresort in Mto wa Mbu en genieten we weer van een heerlijk klaargemaakte maaltijd en een lekker koel drankje.

Dag 11(di): Mto wa Mbu - Tarangire Park
Tarangire is het 6e grootste wildpark van Tanzania en hier komen de grootste concentraties olifanten in Afrika voor. Als we met onze jeeps langs de Tarangire rivier rijden, zien we groepen van honderden olifanten bij elkaar. Even verder zien we zebra's, gazellen, wrattenzwijnen en gnoes grazen op de uitgestrekte savanne. Ook hier kun je zomaar een groepje leeuwen tegenkomen die liggen uit te rusten pal voor een reusachtige Baobab boom.

We verblijven hier op een mooi gelegen camping in 2-persoons safaritenten en genieten 's avonds van een vers klaargemaakte avondmaaltijd. Tijdens een kampvuur genieten we met een drankje na van deze prachtige safaridag.

Dag 12(wo): Tarangire - Mto wa Mbu
’s Morgens vroeg uit de veren, op zoek naar het eerste wild van deze dag. Na ongeveer 2-3 uur zijn we weer terug op de camping en genieten we van een uitgebreide brunch. Daarna pakken we onze spullen weer in en maken we richting de uitgang nog een allerlaatste mooie gamedrive. We zwaaien de dieren gedag en rijden in ca. 2 uur terug naar ons basisresort in Mto wa Mbu. ’s Avonds genieten we van een heerlijk afscheidsdiner en slapen we weer in een comfortabel bed.

Dag 13(do): Mto wa Mbu - Kilimanjaro vliegveld
Aan alles komt een eind en zo ook aan deze bijzonder avontuurlijke safari rondreis. Vandaag brengen we je terug naar de luchthaven van Kilimanjaro voor de terugvlucht naar huis...of voor een binnenlandse vlucht voor een verlenging op het exotische eiland Zanzibar.

* de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Prijzen en data 13-daagse Lion King (op basis van 7 nachten verblijf in kamers en 5 nachten kamperen)
- kinderen tot en met 15 jaar:  € 1195,00 p.p.
- volwassenen  vanaf 16 jaar:  € 1695,00 p.p.

Optie: toeslag 3 nachten in tented camps (Serengeti) en 1 nacht in Rhino lodge (Ngorongoro Crater) en 1 nacht in Tarangire safari lodge € 695,00 p.p.

25% vroegboekkortings actie!
Profiteer tot maximaal 25% vroegboekkorting op de basis reissom. Hoe vroeger u boekt, des te hoger de korting!Aankomstdag* Vertrekdag Bezetting Aankomstdag*
Vertrekdag Bezetting
2015 2015    
3 januari 15 januari 18 juli 30 juli  
24 januari 5 februari 25 juli 6 augustus  
14 februari 26 februari 1 augustus 13 augustus  
28 februari 12 maart 8 augustus 20 augustus  
14 maart 26 maart 15 augustus 27 augustus  
28 maart 9 april 22 augustus 3 september  
11 april 24 april 29 augustus 10 september  
2 mei 14 mei 12 september 24 september  
16 mei 28 mei 26 september 8 oktober  
30 mei 11 juni 31 oktober 12 november  
13 juni 25 juni 21 november 3 december  
4 juli 16 juli 12 december 24 december  
11 juli 23 juli  
           
2016        
2 januari 14 januari        
23 januari 4 februari        

* andere aankomsdata op aanvraag, al vanaf 2 personen!

Inbegrepen

 • alle transfers, ook van en naar het vliegveld van Kilimanjaro
 • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
  met openklapbaar film/foto dak
 • 7 overnachtingen in 2/4-persoons slaapkamers
 • 5 overnachtingen op campings in safari koepeltenten (Ngorongoro area, Serengeti en in Tarangire NP)
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijden)
 • 1 liter bronwater per deelnemer per dag
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro krater, Lake Eyasi en Tarangire
 • wandelexcursie Mto wa Mbu (o.a. kunstmarkt en lokale bevolking)
 • mountainbike-excursie Mto wa Mbu (Maasai dorp en Lake Manyara)
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet in de prijs inbegrepen

 • retourvlucht Kilimanjaro, of heen Kilimanjaro en terug Dar es Salaam
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • fooien
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 25,- per boeking, ongeacht het aantal personen
 • alleen verblijf in 2-persoonskamer € 95,- per persoon

Zelf meenemen (bij kamperen)

 • slaapmatje, (dunne) slaapzak en kussen(tje), of huren: slaapmatje (zelf opblaasbaar), lakenzak + deken en een kussentje € 25,- per persoon

Bagage

 • in verband met het transport verzoeken wij je om bagage in 2 kleine of 1-grote weekendtas mee te nemen (dus geen grote harde koffers)

Tip! Verlenging Safari met 4-daagse reis Zanzibar v.a. € 295,- p.p.

Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met de mooiste witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn! Wie droomt er niet van om een aantal dagen te verblijven op dit prachtige exotische eiland met de mooiste witte zandstranden?

De prijs is exclusief de binnenlandse vlucht van Kilimanjaro naar Zanzibar, ca. € 250,- voor een retourvlucht Kilimanjaro - Zanzibar. Ook is het mogelijk om een enkele reis te boeken van Kilimanjaro naar Zanzibar (ca. € 125,-), vervolgens met het vliegtuig of de boot terug naar Dar es Salaam voor de vlucht terug naar Nederland.

Wens je hier gebruik van te maken, dan dien je rekening te houden met het boeken van je vlucht naar Tanzania! Je hebt dan een ticket heen nodig naar Kilimanjaro vliegveld en een ticket terug vanaf Dar Es Salaam!

Klik hier voor meer informatie over Zanzibar!

terug naar boven...

 

Home | Contact | +31 (0)70 21 52 663 | [email protected] | Nieuwsbrief | Links| FAQ