Migratie Serengeti
8-daagse hotel/kampeer rondreis - in het spoor van de gnoes
v.a. € 1.250,- p.p.
(kinderkorting t/m 15 jaar € 150,- p.p.)

Een unieke 8-daagse safari rondreis door de wereldberoemde wildparken Serengeti, de Ngorongoro Crater en het zeer verrassende wild- en natuur reservaat Lake Manyara. Beleef tijdens deze Tanzania rondreis een spektakel met uitzonderlijk veel wilde dieren in een overweldigende natuur in de gebieden van de Serengeti waar de migrerende hoefdieren (wildebeesten, zebra’s en gazellen) zich bevinden!

Deze rondreis door het noorden van Tanzania heeft als voornaamste doel om de rondtrekkende hoefdieren te volgen. Het hele jaar door trekken een miljoen gnoes, vergezeld door 300.000 zebra’s en 300.000 gazellen rond over de uitgestrekte savanne’s van de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia, op zoek naar verse graslanden.

De migratie begint in mei als het gras op de zuidelijke vlakten is opgebruikt en de kudden langzaam naar het noorden beginnen te trekken.

Ongeveer eind juli, begin augustus bereikt de immense kudde hoefdieren de Masai Mara in Kenia, waar de kudden gnoes, zebra’s en gazellen zullen verblijven tot september-oktober.

In de regentijd keren de beesten weer terug naar de zuidelijke vlaktes van de Serengeti. In november bereiken ze uiteindelijk weer de zuidelijke vlaktes, om daar in februari-maart te jongen en zich te goed te doen aan het voedzame gras. De pas geboren kalveren kunnen binnen zeven minuten staan en binnen twee dagen aan een leeuw ontsnappen. Als de jonge kalveren sterk genoeg zijn begint de ‘grote trek’ opnieuw.


Het Serengeti park is het gehele jaar door een prachtig spektakel met deze enorm grote hoeveelheid wild.
Deze migratie, ook wel ‘grote trek’genoemd, kan het hele jaar gevolgd worden, alhoewel het nooit te voorspellen is waar en op welk moment de dieren zich precies bevinden, want het blijft een uniek natuurverschijnsel.

All inclusive 8 daagse safari rondreis Migratie Serengeti
Tijdens deze unieke hotel/kampeer rondreis zijn de volgende onderdelen inbegrepen:
 • alle transfers, ook van en naar het vliegveld van Kilimanjaro
 • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel jeeps met open klapbaar film/foto dak
 • 3 overnachtingen in 2/4-persoons slaapkamers op Fanaka resort in Mto wa Mbu
 • 4 overnachtingen op campings in safari koepeltenten (Serengeti en Ngorongoro krater)
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaaltijden)
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Serengeti en  Ngorongoro krater
 • wandelexcursie Mto wa Mbu (o.a. kunstmarkt en lokale 
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Verblijf in 2-persoons slaapkamers, ruime koepeltenten, ingerichte tented camps en lodge
Tijdens deze hotel/kampeer rondreis verblijf je 3 nachten in comfortabele standaard 2-persoonskamers met douche en toilet. Tijdens de safari’s in de Ngorongoro krater, de Serengeti- en Tarangire wildreservaten verblijven we op campings midden in de Serengeti en boven op de Ngorongoro krater.

Tegen een meerprijs kun je tijdens het verblijf in de immens uitgestrekte Ngorongoro area en Serengeti ook verblijven in luxe ingerichte tented camps met echte opgemaakte bedden, douche en toilet en word je in een tentrestaurant op je wenken bediend. Op de rand van de Ngorongoro Crater verblijven we dan in de Rhino lodge in comfortabele kamers en overal op basis van volpension.

Off the road en begeleiding
Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden.

Zo komen we dicht bij de lokale bevolking en de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes bij Lake Manyara, de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Eten & drinken tijdens de rondreizen
Dit betekent bij Tayari Safari ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een voedzame maaltijd. Op de dagen dat we met de jeeps onderweg zijn, lunchen we onderweg (op eigen kosten), of maken we tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket klaar.

Dag tot dag programma 8-daagse rondreis Migratie Serengeti

Dag 1 (za): Aankomst vliegveld Kilimanjaro - Mto wa Mbu
Deze 8-daagse hotel/kampeer rondreis start op Kilimanjaro vliegveld, waar je wordt opgewacht door een chauffeur van Tayari Safari. Vervolgens rijden we naar het leuke en centraal gelegen Maasai dorp Mto wa Mbu, waar we op een mooie camping & resort worden verwelkomd. Indeling kamers en ’s avonds een heerlijk welkomstdiner.

Dag 2 (zo): Mto wa Mbu - Lake Manyara
Vandaag gaan we met off the road jeeps met een opklapbaar foto/filmdak onze eerste gamedrive maken door het bijzondere Lake Manyara. We hoeven niet ver te rijden, want het park ligt om de hoek van Mto wa Mbu. Dit park ligt ingeklemd in een aardbruik van de Great Rift Valley. Direct bij het binnenrijden van Lake Manyara rijden we door een oerwoud vol met bavianen, die een heel apart geluid maken bij het eten van hun voedsel dat ze hier in overvloed op de grond vinden.

Als de chauffeur de motor uitzet, dan horen we ook het geluid van klaterende beekjes met glashelder water. Tussen de bijzondere bomen zien we prachtige groene weides waar schitterende waterbokken zich laten zien.

Eenmaal uit het dichte woud gaat de natuur over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier kunnen we veel wilde dieren zien zoals olifanten, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen, hyena’s en gieren die de laatste restjes opruimen.

Rondom het meer leven duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en visarenden.

Bij de hippo-pool kunnen we het gesop, geplons en gegaap van deze gigantisch grote beesten aanschouwen en met een beetje geluk zien we leeuwen in bomen, dat bijzonder uniek is. Midden in het park mogen we de jeeps uit en kunnen we met uitzicht op de steppe en het meer onze lunch eten. Het kan zomaar gebeuren dat giraffen en olifanten een kijkje komen nemen. Ondertussen proberen kleine vogels wat mee te pikken van onze lunch. Eenmaal terug op het resort in Mto wa Mbu genieten we het Tayari Safari openlucht ‘restaurant’ van een 3-gangen maaltijd en hebben we met een goed glas wijn, bier of lokale konyagi heel wat na te praten…

Dag 3 (ma): Mto wa Mbu - Olduvai Gorge - Serengeti (lange rijdag)
Na het ontbijt pakken we onze spullen in die we nodig hebben voor het komende 4-daagse safari avontuur. We rijden via de Olduvai Gorge naar het Serengeti National Park. De rit er naar toe is al een gamedrive op zich, we rijden hier voornamelijk over echte ‘off the road’ wegen. Indien we tijd genoeg hebben maken we in de middag nog een korte safari door een gedeelte van de Serengeti.

Dwars door de Serengeti stromen enkele rivieren waar je krokodillen, nijlpaarden en diverse vogels kunt zien. Verspreid over de savannen liggen de "kopjes" (granieten keien), waar vaak groepjes leeuwen of andere roofdieren liggen om de omgeving af te speuren op prooi. We verblijven hier op camping Tumbilli in het Seroneragebied midden in het hart van de Serengeti.

Dag 4 (di): Serengeti gamedrives - op zoek naar de migratie van de gnoes
De komende dagen staan in het teken van het volgen van de gnoes, die op hun beurt weer worden gevolgd door diverse roofdieren. Het gigantisch grote Serengeti wild- en natuurpark is vooral bekend dankzij de migratie (grote trek), waarbij miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazelles op zoek gaan naar verse groene grasvlaktes. Afhankelijk van het seizoen bewegen de wildebeesten en zebra’s zich naar het noorden, zuiden of westen van de Serengeti.

Tijdens deze tocht, zonder begin of einde worden de wildebeesten, zebra’s en impala’s voortdurend bedreigd door hongerige leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s.
Afhankelijk van de periode rijden we naar die plekken waar ze zich bevinden. Aan het eind van de dag komen we moe maar zeer voldaan terug op de camping bij Seronera en genieten we van een heerlijke avondmaaltijd met een lekker koel drankje.


Dag 5 (wo): Serengeti gamedrives - op zoek naar de migratie van de gnoes
Ook deze dag staat volledig in het teken van de migratie. Na het ontbijt en een zelf klaar gemaakt lunchpakket gaan we weer op zoek naar de migrerende hoefdieren. Zodra we de gigantische kuddes gevonden hebben nemen we de tijd om ze te observeren. Misschien kunnen we ze zien vanaf een heuvel of bij een van de rivieren die de kuddes moeten oversteken, waar ze worden opgewacht door hongerige krokodillen. En wie weet zien we ook de meetrekkende roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen, die allemaal proberen hun maag te vullen. ’s Avonds komen we weer terug op onze basiscamping bij Seronera, waar we genieten van een voedzame maaltijd en de dag nog eens doornemen bij een kampvuurtje met een lekker drankje.


Dag 6 (do): Serengeti - Ndutu - Ngorongoro conservation area
Na het ontbijt rijden we de Serengeti uit en de Ngorongoro reserve area in, waar we onderweg nog veel wilde dieren zullen zien.

Uiteindelijk komen we aan op de Ngorongoro krater, waar we overnachten op camping Simba, op ca. 2.000 meter hoogte (het koelt hier ’s nachts heerlijk af), met een prachtig uitzicht over de krater, waar we de volgende dag in zullen afdalen en heel veel wilde dieren en Maasai krijgers met hun kuddes zullen zien.


Dag 7 (vr): Ngorongoro Crater gamedrive
Na het ontbijt rijden we via een steile weg de Ngorongoro Crater in. Op de kraterbodem, die ongeveer 700 meter beneden de kraterrand ligt, bevinden zich bossen, open graslanden en een groot soda meer. Op de uitgestrekte graslanden grazen zebra’s, wildebeesten, gazelles, wrattenzwijnen, buffels, struisvogels, olifanten en zelfs zwarte neushoorns. De enorme aantallen gazellen en zebra’s trekken weer roofdieren aan zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen. Giraffen komen in de krater niet voor, want met hun lange nek en lange poten kunnen ze de steile afdaling naar de kraterbodem niet maken. Aan het eind van de middag verlaten we via een bijzonder mooie en groene route de krater en rijden we weer terug naar ons basisresort Fanaka in Mto wa Mbu, waar we zullen genieten van een heerlijke avondmaaltijd en zullen we heel wat na te praten hebben over de avonturen van de afgelopen safari dagen. Hier overnachten we weer in comfortabele kamers.

Dag 8 (za): Mto wa Mbu - Kilimanjaro vliegveld
Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht maken we vandaag nog een wandelexcursie door Mto wa Mbu voor een stukje cultuur en eventueel aanschaffen van een leuk houtsnijwerk, of een mooi typisch Afrikaanse schilderij. Vervolgens transfer terug naar de luchthaven van Kilimanjaro voor de terugvlucht naar huis...of voor een binnenlandse vlucht voor een verlenging op het exotische eiland Zanzibar.

Prijzen en data (op basis van kamperen)

Standaard

 • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk
 • volwassenen vanaf 16 jaar € 1.495,- p.p.
 • kinderkorting t/m 15 jaar € 150,- p.p.

Aanbieding

 • u bespaart € 245,- p.p
 • aankomst op zaterdag volgens tabel
 • vertrek op zaterdag volgens tabel

Aankomst Vertrek Prijs
2015    
4 juli 11 juli € 1.250,-
8 augustus 15 augustus € 1.250,-
29 augustus 5 september € 1.250,-
19 september 26 september € 1.250,-
17 oktober 24 oktober € 1.250,-
21 november 28 november € 1.250,-
12 december 19 december € 1.250,-
2016    
16 januari 23 januari € 1.250,-
20 februari 27 februari € 1.250,-
19 maart 26 maart € 1.250,-
16 april 23 april € 1.250,-
21 mei 28 mei € 1.250,-
18 juni 25 juni € 1.250,-
9 juli 16 juli € 1.250,-
6 augustus 13 augustus € 1.250,-
10 september 17 september € 1.250,-
15 oktober 22 oktober € 1.250,-
19 november 26 november € 1.250,-
10 december 17 december € 1.250,-

Optie: 3 nachten in tented camps (Serengeti) en 1 nacht in een lodge (Ngorongoro Crater) € 595,00 p.p.

Inbegrepen

 • alle transfers, ook van en naar het vliegveld van Kilimanjaro
 • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
  met openklapbaar film/foto dak
 • 3 overnachtingen in 2-persoons slaapkamers met douche en toilet
 • 4 overnachtingen op campings in koepeltenten (Serengeti en Ngorongoro area)
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijden)
 • 1 liter bronwater per deelnemer per dag
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro conservation area + Crater
 • wandelexcursie Mto wa Mbu (o.a. kunstmarkt en lokale bevolking)
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet in de prijs inbegrepen

 • retourvlucht Kilimanjaro, of heen Kilimanjaro en terug Dar es Salaam
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • Optie: verblijf van 3 nachten in luxe tented camps (Serengeti) en Lodge (Ngorongoro Crater) € 595,- p.p.
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • fooien
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 25,- per boeking, ongeacht het aantal personen

Zelf meenemen (bij kamperen)

 • slaapmatje, (dunne) slaapzak en kussen(tje), of huren: slaapmatje (zelf opblaasbaar), lakenzak + deken en een kussentje € 25,- per persoon

Bagage

 • in verband met het transport verzoeken wij je om bagage in 2 kleine of 1-grote weekendtas mee te nemen (dus geen grote harde koffers)

Tip! Verlenging Safari met 4-daagse reis Zanzibar v.a. € 350,- p.p.
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met de mooiste witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn! Wie droomt er niet van om een aantal dagen te verblijven op dit prachtige exotische eiland met de mooiste witte zandstranden?

Zanzibar - Changu Beach Resort
Tayari Safari heeft hier sinds kort op Jambiani beach aan de oostkust van Zanzibar een nieuw beachresort met zwembad, Changu Beach Resort, met alle faciliteiten zoals een nieuw zwembad, 2-4 persoons kamers met airco, douche en toilet en verblijf op basis van halfpension! Verlenging in Changu Beach Resort kost slechts € 60,-- p.p.p.n. op basis van halfpension.

De prijs is exclusief de binnenlandse vlucht van Kilimanjaro naar Zanzibar, ca. € 250,- voor een retourvlucht Kilimanjaro - Zanzibar. Ook is het mogelijk om een enkele reis te boeken van Kilimanjaro naar Zanzibar (ca. € 125,-), vervolgens met het vliegtuig of de boot terug naar Dar es Salaam voor de vlucht terug naar Nederland.

Wens je hier gebruik van te maken, dan dien je rekening te houden met het boeken van je vlucht naar Tanzania! Je hebt dan een ticket heen nodig naar Kilimanjaro vliegveld en een ticket terug vanaf Dar Es Salaam!

Klik hier voor meer informatie over Zanzibar!

 

terug naar boven...

Home | Contact | +31 (0)6 30 285 696 | [email protected] | Nieuwsbrief | Links| FAQ