15-daagse Off the road safari rondreis Serengeti - Ngorongoro v.a. € 895,- p.p.

Tijdens deze 16-daagse all inclusive kampeerrondreis gaan we met off the road jeeps ver van de begaande wegen, diep de Afrikaanse natuur in. Een avontuurlijke rondreis met bekende hoogtepunten zoals de game drives door de beroemde Nationale wildparken de  Serengeti en de Ngorongoro krater, die garant staan voor het spotten van de Big 5. Maar ook zul je kennis maken met andere bezienswaardigheden, die zo typerend zijn voor de rondreizen van Tayari-Safari.

We zullen ook het bekende Lake Natron bezoeken waar regelmatig miljoenen roze flamingo’s te zien zijn en het Lonliondo natuurreservaat waar de Masaai met hun kuddes tussen de wilde dieren leven en waar de Oldonyo Lengai, de heilige Maasai berg, hoog boven de open vlakte uittoornt en de vulkaan nog verse sporen van lava laat zien.


All inclusive kampeerrondreis Serengeti
Tijdens deze avontuurlijke safari rondreis door verschillende wild- en natuurparken zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • transfers van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
 • alle overnachtingen in ruime twee-persoonstenten (alleengebruik of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Serengeti, Ngorogoro en Lonliondo
 • professionele begeleiding van Rangers en/of Maasai in de wildparken
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Liever een bed in een 2- of meerpersoons slaapkamer?
Op een aantal campings die we aan doen is het vaak mogelijk om tegen een vergoeding een bed in een meerpersoonskamer of in een comfortabele 2-persoonskamer met douche en toilet te boeken. Het boeken van een bed in een kamer is mogelijk op de dagen 1, 2, 3, 4, 5, 7, 11, 12, 13 en 14.

De toeslagen hiervoor bedragen*:
- bed in meerpersoons slaapkamer: ca. € 10,- p.p.p.n. (backpackerslodge Ndege beach)
- 2 persoons slaapkamer met douche en toilet: van ca. € 20,00 p.p.p.n. tot ca. € 45,00 p.p.p.n., afhankelijk van de bestemming en luxe die men wenst. 


*Voor beide geldt; indien er plaats is en te regelen in overleg met de reisbegeleiding en ter plaatse betalen.

Off the road en begeleiding
Door onze jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door mensen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die op de open vlaktes van de Serengeti leven, midden tussen de wilde dieren, waar zij slechts gewapend met een speer en werpknots de roofdieren op een ruime afstand houden van zichzelf en hun kuddes.

Eten & drinken tijdens de rondreis
Om er zeker van te zijn dat de deelnemers niets te kort komen, verzorgt de reisbegeleiding van Tayari Safari zelf alle maaltijden, naar Europese normen. Dit betekent ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we met de off  the road jeeps onderweg zijn, maken we tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket.

Dag tot dag programma 15-daagse rondreis Serengeti -Ngorongoro

Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam - Ndege Beach
Aankomst vliegveld Dar Es Salaam op de zaterdag, ontvangst begeleiding Tayari-safari en transfer naar de Backpackers Lodge en camping van Ndege Beach. Indeling tenten volgens boeking, of tegen vergoeding een kamer in de backpackerslodge.

Dag 2: Omgeving verkennen en relaxen op het strand
Vandaag doen we het rustig aan, kennis maken met de andere deelnemers en de vriendelijke bevolking in de buurt en even onder een palm relaxen op het witte zandstrand van de Indische Oceaan.

Dag 3: Ndege Beach - Pangani rivier (rijdag)
Vandaag start de rondreis en vertrekken we vroeg na het ontbijt naar de Zebra Camping aan de Pangani rivier. Als de reis soepel verloopt, dan kun je ergens in de namiddag nog een tochtje maken met een kajak over de Pangani rivier ($15,- p.p.).

Dag 4: Pangani rivier - Mto wa Mbu (rijdag)
Na een vroeg ontbijt pakken we de campingspullen weer in en rijden we eerst naar de stad Arusha, waar we inkopen doen voor o.a. de avondmaaltijd. Rond 16.00 uur komen we in Mto wa Mbu aan, een Maasai centrum midden in hartje Maasailand, gelegen tussen verschillende Nationale parken.

Dag 5: Vrije dag, of …
Vandaag kun je zelf bepalen wat je wilt doen, maar je  kunt ook optioneel deelnemen aan een excursie naar het Maasai dorp Mto wa Mbu, van oudsher een ontmoetingsplek van de Maasai en uitgegroeid tot een dorp van ongeveer 10.000 bewoners. Er zijn nog vele traditionele hutten en kleine winkeltjes, de Duka 's. De reisleiding van Tayari-Safari neemt je in de ochtend mee voor een wandeling van een uur of drie, door het dorp en laat de deelnemers zien hoe de lokale bevolking leeft, woont en doet. Ook kun je optioneel
met de reisleiding van Tayari-Safari mee op een game drive door het wildreservaat Tarangeri, het wildpark met reusachtige Baobab bomen en de grootste olifanten concentratie in Afrika (kosten: € 160,- p.p.). 

Dag 6: rondje Lonliondo natuur reservaat
Na het ontbijt zwerven we een groot gedeelte van de dag met de off the road jeeps over de uitgestrekte savanne van het Lonliondo natuurreservaat, het randgebied van de Serengeti. Wij kunnen de heilige Maasai berg, de Oldonyo Lengai van dichtbij fotograferen. Diverse  gazellen, zebra's en struisvogels zijn het decor in het immens uitgestrekte open terrein. De camping waar we ons camp inrichten ligt aan de rivier die uitmondt in het gigantisch grote  Natron meer.

Dag 7: Lake Natron - Wasso
We beginnen de dag vroeg met een bezoek aan de grote concentratie flamingo's van het Natronmeer. Het Natronmeer kleurt roze vanwege de duizenden dicht bij elkaar staande flamingo's. De spectaculaire route met onze off the road jeeps omhoog naar de "plains" (oneindige vlaktes) van Lonliondo is adembenemend. We richten ons camp in op de camping in Wasso.

Dag 8: Wasso - Serengeti
Na het ontbijt rijde we naar het belangrijkste regionale dorp om boodschappen te doen. Onderweg nemen we de tijd om een Maasai kraal te bezoeken en de Maasai te fotograferen. Rond 16.00 uur rijden we via Kleins Gate de Serengeti binnen. Onderweg naar het basiscamp zien we al gelijk veel verschillende wilde dieren.

Dag 9: Game drive Serengeti
Om zoveel mogelijk wilde dieren te kunnen zien, beginnen de game drives heel vroeg en daarom  ontbijten we vroeg in de ochtend als het nog donker is. Direct als we het basiscamp uitrijden hebben we het eerste contact met wilde dieren. De gehele dag speuren we de savannes af naar de Big 5 en genieten we van de prachtige natuur. We zien wel duizenden giraffes, gazellen, olifanten, buffels, nijlpaarden, leeuwen en nog veel meer!

Dag 10: Game drive naar de Ngorongoro krater
Ook deze dag staat in het thema van de game drives. Vanuit de Serengeti rijden we met de jeeps verder door de enorme vlaktes van de Serengeti naar de Ngorongoro krater. Op de rand van de krater slaan we ons camp op, waar 800 meter beneden ons het "paradijs" ligt, de Ngorongoro krater, waar duizenden wilde dieren leven.

Dag 11: Game drive Ngorongoro krater
Al vroeg dalen wij de Ngorongoro krater in en direct hebben we contact met diverse wilde dieren, grote groepen gnoes, giraffes, gazellen, olifanten en nijlpaarden. En als we een beetje geluk hebben dan zien we misschien wel 30 leeuwen van een en dezelfde groep. Een onvergetelijk hoogtepunt van deze rondreis door de Serengeti. Dezelfde dag rijden we terug richting Dar es Salaam en 's avonds komen we weer in het Maasai dorp Mto wa Mbu aan. 

Dag 12: Rustdag Mto Wa Mbu
Na alle avonturen van de voorgaande dagen in het immens grote Serengeti wildreservaat kunnen we vandaag even bijkomen, een duik nemen in het zwembad van het resort, heerlijk relaxen, een boek lezen of nog wat leuke souvenirs scoren in het Maasai dorp.

Dag 13: Mto Wa Mbu - Karonge of Sagera (rijdag)
Na het ontbijt en het inpakken van de kampeer- en keukenuitrusting rijden we verder richting Dar es Salaam. We overnachten in Karonge of Sagera.  

Dag 14: Karonge of Sagera - Dar Es Salaam
Vroeg in de middag arriveren we weer bij het startpunt van deze unieke safari rondreis, bij  de backpackerslodge vlakbij de Indische oceaan. Hier vieren we ’s avonds ons afscheidsdiner en hebben we heel wat na te praten over de afgelopen twee weken.

Dag 15: Vertrekdag
Vandaag is de transferdag naar het vliegveld van Dar Es Salaam voor de vlucht naar Nederland met een rugzak vol mooie herinneringen aan deze avontuurlijke rondreis door de Serengeti - Ngorongoro.

De totale rijafstand van deze kampeerrondreis is ongeveer 2500 km.

Prijzen safari rondreis Serengeti - Ngorongoro
- kinderen tot en met 15 jaar  € 895,00 p.p.
- volwassenen  vanaf 16 jaar € 1295,00 p.p.

Safari agenda

Aankomstdag Vertrekdag Safari Kinderen Volwassenen
2013        
19 oktober 2 november Off the Road € 995 € 1295
16 november 30 november Off the Road € 895 € 1195
2014        
25 januari (volgeboekt) 8 februari Off the Road € 895 € 1295
8 maart 22 maart  Off the Road € 895 € 1295
12 april 26 april Off the Road € 895 € 1295
10 mei 24 mei Off the Road € 895 € 1295
14 juni 28 juni Off the Road € 895 € 1295
5 juli 19 juli Off the Road € 895 € 1295
30 augustus 13 september Off the Road € 895 € 1295
4 oktober 18 oktober Off the Road € 895 € 1295
15 november 29 november Off the Road € 895 € 1295
2015        
17 januari 31 januari Off the Road € 895 € 1295
14 februari 28 februari Off the Road € 895 € 1295

bekijk hier onze totale safari agenda 2013-2015

Niet in de prijs inbegrepen

 • retourvlucht Dar Es Salaam
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • huur kampeeruitrusting € 25,00 per persoon voor 14 dagen. Je ontvangt bij aankomst een tas met daarin je tent met een matras en matrasovertrek, dun dekbed, kussen + sloop en een zaklantaarn (huur van de tent is al inbegrepen in de basisprijs)
 • eventuele upgrading van tent naar een kamer, onder voorbehoud van beschikbaarheid
 • optionele kajaktocht op dag 3 en een extra gamedrive in het wildpark Tarangeri op dag 6
 • persoonlijke uitgaven/fooien en alcoholische dranken
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 15,- per boeking, ongeacht het aantal personen

Langer blijven in Ndege beach Backpackers Lodge

 • extra dag kinderen tot en met 15 jaar € 35,00 per persoon, op basis van volpension en een bed in de lodge
 • extra dag volwassenen € 45,00 per persoon, op basis van volpension en een bed in de lodge

Tip! Verlenging Safari met 4-daagse reis Zanzibar
4 dagen/3 nachten op Zanzibar, inclusief vlucht of speedferry voor slechts € 295,00
Klik hier voor meer informatie

Home | Contact | +31 (0)6 21 255 654 | [email protected] | Nieuwsbrief