Parken en reservaten Tanzania

Maar liefst 14 nationale parken en 9 reservaten

Tanzania is een gevarieerd en uniek safariland. Het gevarieerde Afrikaanse landschap van bestaat uit hoogvlaktes, grote meren en dalen met uitgestrekte savannes, die elkaar onverwachts afwisselen.

In Tanzania vind je de meest adembenemend mooie wildreservaten en natuurparken zoals in het noorden de wereldberoemde Serengeti  en Ngorongoro Krater,  de Kilimanjaro, Afrika´s hoogste berg met een top van 5895 meter hoogte, Lake Manyara, Arusha en Tarangire. In het zuiden liggen de minder bekende, maar bijzonder fraaie en ruige parken zoals Mikumi, Ruaha en Selous.

In Tanzania kun je nog in alle rust van de dieren genieten, omdat er nog geen massatoerisme voorkomt. Naast de prachtige, ongerepte parken zijn de bekendste trekpleisters de Ngorongoro Crater, Zanzibar en uiteraard de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, die beklommen kan worden.

Tanzania bezit nog meer interessante parken, zoals in het noordoosten de Mkomazi en grenzend aan de Indische Oceaan het Nationale park Saadani. In het westen, niet ver van het Lake Malawi liggen de Nationale parken Gombe, Katavi en Mahale Mountains. Veel reservaten in Tanzania zijn zo groot, dat je regelmatig het gevoel hebt alleen in het park te zijn.

Tanzania is een waar wildparadijs. Ontdek de prachtige wildparken en indrukwekkende natuur tijdens een safari rondreis door Tanzania.

SERENGETI


Het Serengeti Nationaal Park is het bekendste en beroemdste natuur- en wildreservaat van Tanzania. De naam Serengeti betekent letterlijk ‘Eindeloze vlaktes’.
Dit immens grote Afrikaanse natuurgebied van ongeveer 30.000 km² bestaat uit savannes en boslandschappen, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, waarvan 80% in Tanzania ligt.

Lees meer      Rondreizen

NGORONGORO

De Ngorongoro Conservation Area is onderdeel van de Serengeti, één van 's werelds grootste natuurspektakels. De Ngorongoro Crater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area, een uniek gebied waar de wilde dieren en de traditioneel levende Maasai gezamenlijk leven.
De Krater heeft een oppervlakte van ongeveer 260 km², een doorsnede van circa 18 kilometer en een diepte van meer dan 600 meter…

Lees meer      Rondreizen

LAKE MANYARA

Het Lake Manyara Nationaal Park ligt op ongeveer 130 kilometer van Arusha aan de Rift Valley, de spectaculaire ‘Grote Slenk’. Dit is een scheur in de aardkorst en op sommige plaatsen ruim 100 km breed.
Het vermoeden bestaat dat een gedeelte van Oost-Afrika door geologische processen langzaam wordt losgetrokken van de rest van het vasteland van Afrika en over miljoenen jaren zal eindigen als een groot eiland zoals Madagaskar…

Lees meer      Rondreizen

TARANGIRE

Naast het Lake Manyara ligt het bijzondere Tarangire National Park, waar de grootste concentraties olifanten voorkomen (ca. 6.000), die zich vooral in de buurt van de Tarangire rivier laten zien, waar ze zich te goed doen aan het sappige gras.

Maar ook duizenden buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s, struisvogels, leeuwen en luipaarden leven in dit mooie natuurreservaat. U zult ogen en oren tekortkomen.

Lees meer      Rondreizen

LAKE EYASI

Lake Eyasi is een soda houdend meer dat grenst aan de zuidelijke hooglanden van de Ngorongoro area. Het wildleven rondom het meer is afhankelijk van de vegetatie, waardoor het gebied niet bekend staat voor het uitbundige wildleven, maar voornamelijk voor vogelsoorten die hier migreren vanuit Europa.

De omgeving rondom Lake Eyasi is het leefgebied van de traditioneel levende Hadzabe stam, ook wel bushmen genoemd…

Lees meer      Rondreizen

LAKE NATRON

Het prachtige Lake Natron is ook een soda houdend meer met hele bijzondere diep rode kleurschakeringen, waar regelmatig grote kolonies van duizenden flamingo’s en pelikanen worden waargenomen. Een prachtig stukje Tanzaniaanse natuur.

Het meer wordt omgeven door een bijzonder ruig vulkanisch landschap, waaronder de Oldoinyo Lengai vulkaan, de heilige berg van de trotse Maasai stammen…

Lees meer      Rondreizen

ARUSHA NP

Midden in het Arusha National Park park ligt de Mount Meru, omringd door rotsachtige kliffen, waar kuddes buffels en wrattenzwijnen waden door de moerasachtige bodem. Ook waterbokken en rietbokken zie je hier regelmatig rondlopen. Het gebied rondom de krater ligt een omvangrijke savanne dat de ‘klein Serengeti’ wordt genoemd. Op de savanne komen veel zebra’s en giraffen voor, die niets te vrezen hebben van leeuwen…

Lees meer      Rondreizen

SAADANI

Het oosten van Tanzania grenst aan de Indische oceaan en hier ligt een verrassend natuur- en wildreservaat, waar een brede rivier doorheen stroomt en uitkomt in zee. Saadani Nationaal park is het kleinste, jongste en daarom ook nog het minst bekende reservaat van Tanzania.
Het is ook het enige park, waar nog een dorpje in ligt en lokale mensen wonen en een verrassende combinatie biedt van safari en strand…

Lees meer      Rondreizen

MKOMAZI

Mkomazi is een spectaculaire wildernis en een toevluchtsoort voor enkele diersoorten die met uitsterven bedreigd worden zoals de zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde honden.

Het doel van het park is om samen met het aangrenzende Umba reservaat een zo goed mogelijke bescherming te bieden aan deze en andere soorten wild. Ook voor de vogelliefhebbers is het Mkomazi park een must...

Lees meer      Rondreizen

SELOUS

Het Selous Game Reserve ligt op 6 uur rijden van Dar es Salaam en is het oudste en grootste wild- en natuurreservaat in Afrika. Het gebied beslaat meer dan 50.000 km² en bestaat uit dichte bossen, rivieren, meren, moerassen en open velden.

Dit reservaat is drie keer zo groot als de Serengeti en je vindt hier de grootste populaties aan wilde dieren. Ook staan er in het Mikumi park diverse grote Baobab bomen.

Lees meer      Rondreizen

MIKUMI

In het Mikumi natuur- en wildreservaat vind je veel olifanten, soms wel groepen van meer dan 70 bij elkaar, buffels, giraffen, wildebeesten, diverse antilopen soorten, waaronder de bijzondere Dik Dik en de sabelantilopen, impala’s, kudu’s, bavianen, wrattenzwijnen en zebra’s. Deze trekken weer roofdieren zoals leeuwen en luipaarden aan en er zijn zelfs wilde honden gespot. Op de neushoorn na kun je hier dus de Big 5 tegenkomen...

Lees meer      Rondreizen

RUAHA

Het Ruaha National Park het grootste park van Tanzania. Het biedt één van de belangrijkste olifantenpopulaties van Tanzania. U kunt hier ook wilde honden, nijlpaarden, luipaarden, leeuwen, cheeta's en meer dan vierhonderd vogelsoorten zien.

De Ruaha rivier bevloeit het gehele oostelijke deel van het park, waardoor het wild zich langs de rivier concentreert gedurende het droge seizoen.

Lees meer      Rondreizen