Arusha National Park

Het Arusha National Park ligt op 35 kilometer van de stad Arusha en is een van de kleinste bosrijke parken van Tanzania. Dit park is zeker de moeite waard om tijdens een safari rondreis door Noord Tanzania te bezoeken. Het is een prachtig natuurpark met veel hoogte verschillen en bij helder heb je altijd zicht op de twee bergreuzen Mount Meru en de Kilimanjaro. Bij binnenkomst van het park rijd je door een schaduwrijk woud, waar veel apensoorten zoals zwart-witte franjeapen en blauwe meerkatten leven.

De 4566 meter hoge vulkaan Mount Meru ligt midden in dit park en wordt omgeven door rotsen en dichte bebossing. Bergbeklimmers kunnen naar de hoefijzer gevormde kraterrand te klimmen, met als beloning een fenomenaal uitzicht over het Arusha Nationaal park, de Momella meren en de 50 kilometer verderop gelegen hoogste berg van Afrika, de 5895 meter hoge Kilimanjaro.

De krater wordt omgeven door rotsachtige kliffen waar kuddes buffels en wrattenzwijnen waden door de moerasachtige bodem. Ook waterbokken en rietbokken zie je hier regelmatig rondlopen tussen de struiken.

Het gebied rondom de krater is een omvangrijke savanne dat de ‘klein Serengeti’ wordt genoemd.

Op de savanne komen veel zebra’s en giraffen voor, die niets te vrezen hebben van de leeuwen, want die komen hier niet voor. Ook olifanten worden hier maar zelden waargenomen.

Ten westen van de Mount Meru ligt een regenwoud waar onder begeleiding wandelingen gemaakt kunnen worden naar spectaculaire watervallen.

De soda houdende Momella meren liggen in het noordelijk deel van het Arusha park waar veel soorten vogels te vinden zijn. Door de aanwezigheid van verschillende mineralen en algen strijken er ook grote aantallen flamingo’s neer. Voor de vogelliefhebbers zijn er bij de meren verschillende uitkijkposten.

  • 8-daagse safari rondreis ‘Migratie Serengeti’
  • 12-daagse safari rondreis ‘Lion King’
  • 11-daagse safari rondreis ‘Off the road’