Lake Eyasi Nationaal Reservaat

Lake Eyasi is een langwerpig alkalisch soda houdend meer dat grenst aan de zuidelijke hooglanden van de Ngorongoro area. Tijdens overvloedige regenval kan het meer in omvang toenemen tot wel 80 kilometer lang en tijdens grote droogte kan het meer volledig droogvallen.

Het wildleven rondom het meer is afhankelijk van de vegetatie, waardoor het gebied niet bekend staat voor het uitbundige wildleven, maar voornamelijk voor vogelsoorten die hier migreren vanuit Europa.

Naast de duizenden flamingo’s en pelikanen die hier regelmatig neerstrijken, zijn hier vele andere vogelsoorten te vinden. 

Het landschap rondom Lake Eyasi is droog, waardoor de vegetatie voornamelijk bestaat uit vetplanten, grote agaven en Baobab bomen.

Zuidelijk van het meer ligt een berglandschap met tropische bossen van inheemse boomsoorten en in het noordwesten ligt het meer ingesloten door de hoge granieten steile wanden.

De omgeving rondom Lake Eyasi is het leefgebied van de traditioneel levende Hadzabe stam, ook wel bushmen genoemd. Deze nomadische Hadzabe stam communiceren met bijzondere klik klak geluiden en beschikken over enorme kennis van de bush.

De Hadzabe stam jaagt nog met pijl en boog voor hun dagelijkse maaltijden, die voornamelijk bestaat uit gevogelte, maar ook op bavianen en eten dit vlees. De vrouwen verbouwen diversen groentes, waarvan sommige soorten ons onbekend zijn. Ondanks dat de overheid hen probeert de gewoontes van de moderne tijd te doen accepteren wijzen deze Hadzabe dat van de hand. In hun leefgebied zijn heldere bronnen voor goed drinkwater. Tayari Safari neemt je mee naar deze bijzondere stam, waarbij je mee kunt tijdens de jacht om te zien hoe behendig ze zijn.

  • 12-daagse safari rondreis ‘Lion King’