Lake Manyara Nationaal Park

Het Lake Manyara Nationaal Park ligt op ongeveer 130 kilometer van Arusha aan de Rift Valley, de spectaculaire ‘Grote Slenk’. Dit is een scheur in de aardkorst en op sommige plaatsen ruim 100 km breed. Het vermoeden bestaat dat een gedeelte van Oost-Afrika door geologische processen langzaam wordt losgetrokken van de rest van het vasteland van Afrika en over miljoenen jaren zal eindigen als een groot eiland zoals Madagaskar. Deze geologische processen hebben voor de mooiste en meest spectaculaire landschappen gezorgd waar Tayari Safari ons van kan laten genieten.

Het Lake Manyara is een ondiep zouthoudend meer, wat betekent dat het meer oud is, of sterk ingedampt. Zout wordt immers door water opgelost uit de mineralen van de bodem en normaal gesproken afgevoerd naar de oceaan. Dit meer heeft echter weinig afvoermogelijkheden, omdat het is ingesloten door bergketens.

Dit zouthoudende meer is daarom een favoriet gebied voor grote groepen flamingo’s, die hun roze kleur krijgen van een speciaal dieet uit de zoutwatermeren.

Bij binnenkomst van het Lake Manyara vanaf de kant van Mto wa Mbu, rijd je door een uniek bosgebied dat lijkt op een tropisch regenwoud, welke wordt gevoed door ondergrondse rivieren in plaats van hevige regenval. Dit is het leefgebied van vele blauwe meerkatten die zich tussen de takken voortbewegen van de eeuwenoude mahonie bomen. In dit woud bevinden zich ook grote groepen bavianen, schichtige waterbokken en het aardvarken, een favoriete prooi van het geliefde luipaard die zich hier schuil houdt in de bomen.

Lake Manyara is ook befaamd om leeuwen die hier in de bomen klimmen om te rusten of om de omgeving af te speuren naar een ‘gewillige’ prooi.

Dankzij de vele vruchten die hier aan de bomen groeien zijn er ook veel Olifanten te vinden. Nijlpaarden bevinden zich verderop in het park, nabij de Simba rivier, die hier het park binnenstroomt via heldere beekjes. In de rivierbossen zijn ook veel vogelsoorten te spotten, waaronder adelaars en visarenden.

Op de open savanne vlaktes rondom het meer lopen buffels, zebra’s, gnoes en giraffen. Naast diverse gazellen kun je hier ook de Dik Dik, de kleinste onder de antilopen, zien scharrelen.

In het zuidelijke gedeelte van Lake Manyara staan majestueuze Baobab bomen die het landschap domineren en waar ook heetwaterbronnen te vinden zijn.  Tijdens de safari’s door het lake Manyara, kun je op een mooie plek de benen strekken en de lunch gebruiken met de wilde dieren op de achtergrond.

  • 8-daagse safari rondreis ‘Migratie Serengeti’
  • 12-daagse safari rondreis ‘Lion King’
  • 8-daagse safari rondreis ‘Game parken’
  • 11-daagse safari rondreis ‘Off the road’