Mikumi Nationaal Park

Het Mikumi National Park is met een oppervlakte van 3.250 km², het 4e park van Tanzania. Het is een oud en bijzonder wildreservaat met prachtige vergezichten, dat deel uit maakt van het veel grotere Selous game reserve in het zuidoosten van Mikumi. Het Mikumi wild- en natuurpark ligt op slechts 4 uur rijden van Dar es Salaam over goed begaanbare wegen en is mede daardoor een geliefd park bij Tayari Safari.

Op ongeveer 2 uur rijden ten zuidwesten van Mikumi liggen de Udzungwa bergen en op 4 uur rijden ten westen van Mikumi ligt het grote en ruige Ruaha National Park. In het Mikumi natuur- en wildreservaat vind je veel olifanten, soms wel groepen van meer dan 70 bij elkaar, buffels, giraffen, wildebeesten, diverse antilopen soorten, waaronder de bijzondere Dik Dik en de sabelantilopen, impala’s, kudu’s, bavianen, wrattenzwijnen en zebra’s. Deze trekken weer roofdieren zoals leeuwen en luipaarden aan en er zijn zelfs wilde honden gespot. Op de neushoorn na kun je hier dus de Big 5 tegenkomen.

In de hippopool, waar je uit de terreinwagens mag, liggen groepen nijlpaarden en krokodillen en zie je diverse vogels scharrelen, waaronder de bijzondere hamerkopvogel. Dwars door het park stroomt van het zuiden naar het noorden de Mkata rivier, die vervolgens overgaat in de Wami rivier en zijn weg zoekt naar de Indische Oceaan.

Ook staan er in het Mikumi park diverse grote Baobab bomen en de grootste Baobab vind je op een van de kampeerplekken, waar Tayari Safari zijn basiscamp heeft voor een spectaculaire 3-daagse safari in dit bijzonder fraaie park.

Deelnemers die liever een dak boven hun hoofd hebben tijdens en verblijf in Mikumi kunnen terecht in een voordelig guesthouse of in de luxe Mikumi Safari lodge met zwembad. Wij hebben hier tijdens een bezoek mogen meemaken dat een brutale olifant zijn dorst kwam lessen met het water uit het zwembad, een prachtig schouwspel. Als je hier verblijft kun je ’s avonds bij een kampvuur genieten van een goed glas wijn, bier, of fris en turen naar de drinkplaats waar veel dieren op af komen.

  • 9-daagse safari rondreis ‘Wildlife’
  • 3-daagse safari rondreis ‘Mikumi’
  • 18-daagse safari rondreis ‘Familie safari zuid’
  • 10-daagse safari rondreis ‘Saadani – Mikumi’
  • 9-daagse safari rondreis ‘Mikumi – Ruaha’
  • 10-daagse safari rondreis ‘Mikumi – Selous & Zanzibar’