Mkomazi Nationaal Park

Mkomazi Nationaal Park is een relatief klein, lang, dicht bebost en relatief onbekend park van 3700 km², net ten zuiden van de grens met Kenia en het Keniaanse Tsavo National Park. Tussen deze twee parken vindt er gedurende de regentijd  een migratie plaats van olifanten, gemsbokken (oryxen), diverse antilopen en zebra’s.

Mkomazi is een spectaculaire wildernis en een toevluchtsoort voor enkele diersoorten die met uitsterven bedreigd worden zoals de zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde honden. Het doel van het park is om samen met het aangrenzende Umba reservaat een zo goed mogelijke bescherming te bieden aan deze en andere soorten wild. In het Mkomazi park leeft ook de zeldzame generuk, ook wel girafantilope genoemd, vanwege zijn lange hals, waarmee dit dier in staat is om staand op zijn achterpoten de kleine bladeren van stekelige struiken en bomen te bereiken.

De Umba Rivier aan de zuidoostelijke grens van Mkomazi en andere waterbronnen zorgen voor een ideale leefomgeving voor zowel kleine en grote zoogdieren, waaronder de jakhals, zebra, gerenuk, leeuw, cheeta, luipaard, kudu, giraf, buffel en de olifant. Ook voor de vogelliefhebbers is het Mkomazi park een must, want er komen hier meer dan 400 vogelsoorten voor.

Tayari Safari organiseert tijdens diverse safari rondreizen zoals de Big-5 en de Familie Safari een wandelsafari door dit bijzonder fraaie park. Onder begeleiding van een gewapende ranger ga je een paar uur te voet op zoek naar de wilde dieren.

  • 14-daagse safari rondreis ‘Big-5’
  • 17-daagse safari rondreis ‘Familie safari noord’