Ngorongoro Conservation Area en Crater

De Ngorongoro Conservation Area is onderdeel van de Serengeti, één van 's werelds grootste natuurspektakels. De Ngorongoro Crater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area, een uniek gebied waar de wilde dieren en de traditioneel levende Maasai gezamenlijk leven.

De Krater heeft een oppervlakte van ongeveer 260 km², een doorsnede vancirca 18 kilometer en een diepte van meer dan 600 meter.

tayari-safari-ngorongoro-conservation-area

Dankzij de vruchtbare grond in de Ngorongoro Krater is het een ideale voedingsbodem voor dit unieke ecosysteem en daarom wemelt het er van de wilde (roof)dieren, zoals leeuwen, luipaarden en cheeta's. Maar ook olifanten, apen, zebra's, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier. De meeste van deze dieren kunnen, wanneer ze dat willen, naar behoefte de krater in en uit lopen via de steile kraterwanden. Niet zelden lopen er olifanten, hyena's of andere dieren over de campsite op de rand van de krater. De giraf kom je hier niet tegen, omdat deze met zijn lange poten, de steile krater niet kan afdalen.

Vanaf de rand van de Krater, op circa 2300 meter hoogte, waar zich ook de camping en lodges bevinden, heb je een adembenemend mooi panorama uitzicht over deze immens grote ‘levende’ krater.   De mosgroene uitgestrekte vlaktes, die worden doorsneden door kleine riviertjes, moerassen, bossen, en het vaak witte Lake Magadi vormen het leefgebied van minimaal 30.000 verschillende wilde dieren, waaronder de Big-5 (olifant, Leeuw, neushoorn, buffel en luipaard).

Omdat mensen uit de hele wereld getuige willen zijn van dit prachtige wildlife spektakel, is het slechts toegestaan om één gamedrive van maximaal 6 uur per dag te maken. Dit is overigens voldoende om de hele krater te ontdekken.

Olduvai Gorge

De Olduvai kloof ligt tussen de Ngorongo krater en de eindeloze vlaktes van de Serengeti. In 1959 ontdekten dr. Louis Leaky en zijn vrouw Mary in de kloof menselijke beenderen van bijna 2 miljoen jaar oud. Ook zijn er nog fossiele voetafdrukken gevonden van meer dan 3,5 miljoen jaar oud. Jaren later werd een team van internationale archeologen samengesteld die nog diverse skeletten van zowel dieren als mensen hebben opgegraven. Door de gevonden werktuigen en fossielen is gebleken dat het gebied rond de Olduvai Gorge een van de oudste plaatsen ter wereld is waar mensen gewoond hebben.

  • 8-daagse safari rondreis ‘Migratie Serengeti’
  • 8-daagse safari rondreis ‘Game parken’
  • 11-daagse safari rondreis ‘Off the road’
  • 12-daagse safari rondreis ‘Lion King’
  • 14-daagse safari rondreis ‘Big-5’
  • 17-daagse safari rondreis ‘Familie safari noord’