Tarangire Nationaal Park

Naast het Lake Manyara ligt het  bijzondere Tarangire National Park, waar de grootste concentraties olifanten voorkomen (ca. 6.000), die zich vooral in de buurt van de Tarangire rivier laten zien, waar ze zich te goed doen aan het sappige gras. Maar ook duizenden buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s, struisvogels, leeuwen en luipaarden leven in dit mooie natuurreservaat. Tarangire is ook een paradijs voor vogelliefhebbers, want er zijn hier maar liefst meer dan 500 verschillende soorten geteld.

Tarangire is het 6e grootste Nationale Park van Tanzania. Het is een lang, smal park op ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha, of van Mto wa Mbu, waar Tayari Safari haar basiscamp heeft ingericht. Het Tarangire park wordt gedomineerd door talloze reusachtige Baobab bomen met exemplaren van wel elf meter breed.

Deze natuurlijke vegetatie wordt afgewisseld met grote moerasgebieden. Vanuit de zuidelijke moerassen kronkelt de Tarangire rivier richting het Burungimeer. Dit zoutmeer bevat groenblauwe algen en lokt van juli tot november duizenden flamingo’s.

Vanaf de hoogste plekken in het park kun je op een heldere dag uitkijken op de kraterranden van de Ngorongorokrater en verder gelegen vulkanen als de Oldoniyo Lengai en Mount Meru. Zelfs de top van de Kilimanjaro kun je hier bij helder weer zien.

  • 12-daagse safari rondreis ‘Lion King’
  • 8-daagse safari rondreis ‘Game parken’
  • 17-daagse safari rondreis ‘Familie safari noord’