Safari rondreis ‘9-days wildlife’

9-days wildlife Safari Mikumi, Livingstone en witte stranden v.a. € 999,- p.p.
(start- en eindpunt bij Ndege Beach Dar es Salaam / dagelijkse aankomst)

Tijdens deze afwisselende 9-days wildlife safari rondreis gaan we negen dagen volop genieten van een avontuurlijke vakantie in Tanzania. Met goed uitgeruste 4-wiel aangedreven jeeps gaan we drie dagen rondtrekken door het Mikumi wildreservaat, maken we een boottocht en kunnen we gaan snorkelen in het kristal heldere Oceaanwater bij een onbewoonde tropisch eiland voor de kust van Kunduchi beach.

tayari-safari-giraffen

Tijdens deze rondreis door Tanzania maken we een uitstapje naar Bagamoyo, de eerste missiepost van Livingstone, waar in het verleden meer dan 2 miljoen slaven zijn verhandeld.

Ook gaan we bij ons verblijf Ndege beach lodge & camping beach lekker luieren onder de palmbomen, zonnen op het witte zandstrand en zwemmen in de Indische Oceaan. Hier zullen we ook regelmatig originele ‘dhows’ langs zien varen met hun vers gevangen vis.

Leer je kinderen tijdens een game drive door het bijzondere Mikumi wildpark foto's nemen van olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden en leeuwen. Luister rond het kampvuur naar het in de verte huilen van hyena’s en leeuwen. Een indrukwekkende verre reis voor jong en oud(er).

Temperatuur

Het weer in Tanzania is altijd goed, de zon laat zich heel vaak zien en het is altijd lekker warm met gemiddeld 
29 °C of iets meer.  Na een koude Nederlandse winter  doe je hier snel een kleurtje op en voel je je echt helemaal op vakantie. 

Gamedrives Mikumi wildpark

Tijdens de 3-daagse safari rondreis door Mikumi National Park verblijven we in de kamers van het Guesthouse.
Het is ook mogelijk om te kiezen voor een comfortabele kamer in de luxe Safari lodge***** met alle extra comfort en volpension.

Tayari Safari begeleiding 

Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari’s en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden.

Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes van de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven. 

Eten & drinken tijdens de rondreizen

Dit betekent bij Tayari Safari ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we onderweg zijn, lunchen we ergens onderweg (eigen kosten).

Standaardprijs in hotelkamer/lodge € 999,- p.p.

 • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk
 • korting derde persoon of meerderen € 175,- p.p.
 • bij 3 generaties opa/oma halfgeld

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 9-Days wildlife*
Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam – Ndege Beach
Aankomst is dagelijks op vliegveld Dar Es Salaam, ontvangst begeleiding Tayari-Safari en transfer met taxi naar Ndege beach lodge & camping, net boven Dar Es Salaam aan de Indische Oceaan. Indeling in een van de kamers in de lodge.

Dag 2: Excursie Kunduchi beach
Je kunt er een relaxdagje van maken en luieren onder een palmboom met een goed boek op het witte zandstrand van Ndege beach, of een duik nemen in het zwembad aan het strand. ‘s Middags kun je gratis worden weggebracht naar Kunduchi beach, een hele relaxte plek op het strand met een gezellige bar en leuke zitjes. Het ligt pal bij een vissersdorpje en onder genot van een drankje zie je hier de ‘dhows’ (traditionele vissersboten) uitvaren en binnenkomen met vers gevangen vis. ‘s Avonds genieten we van een heerlijk 3-gangendiner op de veranda van de lodge.

Dag 3: Bagamoyo missiepost van Livingstone
Na het ontbijt in Ndege lodge, rijden we richting Bagamoyo, de eerste missie post van Livingstone, waar meer dan 2 miljoen slaven zijn verhandeld. Onderweg zien we veel mango- en palmbomen en hoe de lokale bevolking leeft en zich verplaatst op de meest volgepakte fietsen, brommers,  kleine- en grotere afgeladen vrachtauto’s. In Bagamoyo maken we een rondtocht langs de diverse bezienswaardigheden en maken we een bezoek aan het Livingstone museum. We kunnen optioneel gaan lunchen op eigen kosten bij een heel leuk restaurant op het prachtige witte palmenstrand van Bagamoyo.

Dag 4: Start 3-daagse safari Mikumi wildpark*
Vandaag vertrekken we vroeg naar het Mikumi National Park, een bijzonder wildreservaat van 3.000 km², dat onderdeel uitmaakt van het grote Selouse Game reserve. We arriveren hier rond 14.00 uur en we maken direct een game drive, waarbij we van dichtbij  het eerste grote Afrikaanse wild zullen zien. Aan het eind van de middag arriveren we in het guesthouse waar we eten en bij een kampvuur napraten met een goed glas wijn, biertje of frisdrank. ’s Nachts zullen we waarschijnlijk het gehuil van hyena’s en leeuwen horen.

*Je hoeft alleen bagage mee te nemen die je gedurende de komende 3 dagen nodig hebt, want aan het eind van deze 3-daagse safari komen we weer terug op Ndege beach lodge & camping.

Dag 5: Game drives Mikumi
We staan vroeg op, ontbijtje, verrekijker, foto- en filmcamera in de aanslag als we met onze jeeps op gamedrive gaan. We zullen olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden, krokodillen, apen, diverse exotische vogels, roofvogels  en leeuwen spotten. Tussen de game drives door eten we onze lunch en aan het eind van de dag komen we vermoeid maar zeer voldaan weer terug op het resort.  Tijdens en na een heerlijk 3-gangendiner in de open lucht gaat het spotten van wild gewoon door, want tijdens de overgang van helder naar schemerig worden veel dieren zoals leeuwen en hyena’s juist weer actiever als zij op zoek gaan naar een prooi. We genieten nog lang na bij een knisperend kampvuur van de geluiden om ons heen.

Dag 6: Mikumi – Dar Es Salaam
In de ochtend na het ontbijt pakken we al onze bagage weer in en maken we nog een laatste game drive, voordat we het Mikumi wildpark verlaten en terugrijden richting Dar es Salaam. Rond een uur of zeven ’s avonds komen we weer aan bij Ndege beach,  waar we tijdens en na het avondeten heel wat na te vertellen hebben.

Dag 7: Marine Park
Vlak voor de kust van Dar es Salaam liggen onbewoonde eilandjes. Het kristal heldere zeewater met een prachtige rijke onderwater wereld nodigt je uit om te gaan snorkelen*. Op het eiland is een simpel restaurantje, waar we een heerlijke lunch kunnen gebruiken (eigen kosten). De kosten voor de boottocht zijn  ca. € 35,- per persoon. Entree voor het Marine park is $ 10,- p.p.
* Je dient hiervoor  je eigen snorkelmateriaal mee te nemen.

Dag 8: Vrije dag of naar de kunstmarkt van Dar es Salaam
Vandaag is een relaxdagje op Ndege beach Lodge & camping en/of op het strand. Wij gaan bij lokale kinderen langs en kijken hoe zij in hun woonomgeving leven en spelen.

In overleg met de reisleiding is het mogelijk om naar de lokale kunstmarkt te gaan om souvenirs, een mooi houtsnijwerk of een Afrikaans schilderij te kopen.

Dag 9: Vertrekdag en terugvlucht naar huis
Aan alles komt een eind, zo ook aan deze kort maar krachtige culturele, strand en safari rondreis. Naar huis met of zonder souvenirs, maar in ieder geval met een hoop mooie en unieke herinneringen.

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • vervoer in goed uitgeruste voertuigen
 • alle overnachtingen in ruime tweepersoons kamers
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch, 3-gangendiners
 • excursie lokale markt
 • excursie Kunduchi beach
 • excursie naar Bagamoyo
 • entree in het Nationale Park Mikumi
 • game drives door het wildreservaat Mikumi
 • Engelstalige rangers en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • boottocht en snorkelen bij een van de eilanden van het Nationale Marine Park
 • optionele lunches Bagamoyo en snorkeleiland
 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

Mogelijke toeslagen

Enkele vlucht per Cessna, toeslag € 225,- (minimaal 2 deelnemers)
– de vlucht per Cessna duurt anderhalf uur, met de auto 6 uur

Accommodatie Tayari Safari Oceanic resort
Tayari Safari heeft net boven Dar Es Salaam (aan Ndege beach ) en vlakbij het strand zijn eigen basis lodge & camping, Tayari Safari Oceanic resort, welke wordt geleid door Gerard Groot, Afrika kenner bij uitstek.

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Tayari Safari Oceanic resort

Condities

 • aanbetaling € 300,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Dar es Salaam luchthaven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS
 • Dar es Salaam haven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.