Familie safari rondreis (zuidelijke parken)

18-daagse rondreis wildparken, bergen en palmenstranden v.a. € 2.499,- p.p. / Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 p.p.p.d.
(start- en eindpunt bij Ndege Beach Dar es Salaam)

Een super gevarieerde safari rondreis in het zuidelijke deel van Tanzania, midden in de zomervakantie, dus uitermate geschikt voor families met schoolgaande kinderen. Maar liefst 18 dagen avontuur, met jeeps ver van de begaande wegen, diep de Afrikaanse natuur in. Van het éne bijzondere Nationale park, via interessante routes naar het andere wildreservaat.

Met bekende hoogtepunten zoals de game drive door de wereldberoemde Selous game reserve , dat garant staat voor het ontmoeten van de allergrootste krokodillen van Afrika en vele duizenden andere wilde dieren

Tijdens de game drives door de wildparken  Mikumi met zijn enorme grote kuddes olifanten, buffels,  nijlpaarden en wel 500 soorten vogels,  Ruaha National Park, het grootste wildpark waar we  tijdens een wandeling met een ranger vlak bij het wild kunnen komen en Uzungwa waar we een  voettocht in de bergen maken naar de 50 meter hoge waterval, zal je versteld staan van al het moois om je heen.

In de Selous game reserve waar we aan bij en de Rufiji rivier  in een lokaal dorpje staan op een hele kleine knusse camping. De lokale bevolking onthaalt ons gastvrij , tonen hun producten. Hier regelt de stamoudste voor ons een wandeling in de Bush, wel met gewapende Rangers, omdat het wild vrij rond loopt in Selous en een 2 uur durende tocht met een boot over de Rufiji rivier.

Bongoyo Marine Park

Vlak voor de kust van Dar es Salaam liggen  3 onbewoonde eilandjes. Het kristal heldere zeewater met een prachtige rijke onderwater wereld nodigt je uit om te gaan snorkelen*. Op het eiland is een simpel restaurantje, waar we een heerlijke lunch kunnen gebruiken (eigen kosten). De kosten voor de boottocht zijn  ca. € 35,- per persoon. Entree voor het Marine park is $ 10,- p.p.

*eigen snorkelmateriaal meenemen

Optie: Zanzibar voor slechts € 32,50 per persoon per nacht

Ook is het mogelijk om tijdens deze Familie Safari rondreis een uitstapje van 4 dagen en 3 nachten te maken naar het exotische eiland Zanzibar. Het verblijf is dan in het mooie beachresort Mbuyuni Beach Village, aan de Oostkust van Zanzibar, in de buurt van Paje. Dit resort is exclusief door Tayari Safari gecontracteerd, ligt pal op het strand, met een zwembad, ligbedden en een gezellige beachbar. het verblijf is in comfortabele 2-persoonskamers met douche en toilet op basis van halfpension! De toeslag is slechts € 50,- per persoon per nacht.

All inclusive safari rondreis

Tijdens deze avontuurlijke safari rondreis zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • in alle parken vervoer in speciale terreinwagens met openklapbaar foto/filmdak
 • entrees in de wildparken; Mikumi, Ruaha, Uzungwa en Selous
 • alle overnachtingen in ruime tweepersoons koepeltenten (alleen of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners en bijbehorende drankjes zoals thee en koffie
 • boottocht naar Bongoyo (optioneel)
 • boottocht op de Rufiji rivier
 • Gamewalk in Mloka/Mtemere, Beho Beho
 • game drives door de diverse wildreservaten
 • Excursies: lokale markt in Tegeta, vissersdorp aan Mahaba beach
 • Engelstalige rangers en chauffeurs

Tayari-Safari begeleiding

Door onze meer dan 30 jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door mensen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de diverse bevolkingsgroepen.

Eten en drinken tijdens de rondreis

Dit betekent bij Tayari Safari ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we met de jeeps onderweg zijn zorgt de kok voor een lunchpakket.

Liever een andere rondreis boeken? Ga terug naar het overzicht met alle rondreizen in Tanzania.

Standaardprijs tent € 2.499,- p.p. volpension

 • op basis kamer, meerprijs € 410,- p.p.
 • dagelijkse aankomst
 • korting derde persoon of meerderen € 395,- p.p.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma familie safari rondreis*

Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam – Ndege Beach
Aankomst vliegveld Dar Es Salaam op de zaterdag, ontvangst begeleiding Tayari Safari en transfer naar de lodge & camping van Ndege Beach.

Indeling tenten volgens boeking, of tegen vergoeding een kamer in de lodge.

Dag 2: Excursie lokale markt Tegeta en vissersdorp Mahaba beach
Je kunt er nog een relaxdagje van maken en luieren onder een palmboom met een goed boek op het witte zandstrand van Ndege beach, een duik nemen in het zwembad, of mee gaan op excursie naar een locale markt, waar je te zien krijgt hoe de locale bevolking hier leeft, werkt en van alles verkoopt. Na deze culturele uitspatting rijden we naar het vissersdorpje met een prachtig strand en strandbar bij Mahaba beach. Onder genot van een drankje en relaxte reggea muziek zien we de vissers in hun traditionele ‘dhows’ de vangst van de dag binnen brengen. Vanaf Mahaba beach wandelen we in ca. 40 minuten terug over het strand naar Ndege beach.

Dag 3: Dar es Salaam – Mikumi National Park
Vandaag vertrekken we vroeg naar het Mikumi National Park, een bijzonder wildreservaat van 3.000 km², dat onderdeel uitmaakt van het grote Selous Game reserve. We arriveren hier rond 14.00 uur en we maken direct een game drive, waarbij we van dichtbij het eerste grote Afrikaanse wild zullen zien. Aan het eind van de middag zijn we weer terug op de camping aan de rand van het Park. s’ Nachts horen we de geluiden van het wild rond om ons heen.

Dag 4: Game drives Mikumi
We staan vroeg op, ontbijtje, verrekijker, foto- en filmcamera in de aanslag als we met onze jeeps op gamedrive gaan. We zullen olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden, krokodillen, apen, diverse exotische vogels, roofvogels en leeuwen spotten. Tussen de game drives door eten we onze lunch en aan het eind van de dag komen we vermoeid maar zeer voldaan weer terug op het resort. Tijdens en na een heerlijk 3-gangendiner in de open lucht gaat het spotten van wild gewoon door, want tijdens de overgang van helder naar schemerig worden veel dieren zoals leeuwen en hyena’s juist weer actiever als zij op zoek gaan naar een prooi. We genieten nog lang na bij een knisperend kampvuur en horen de dier geluiden om ons heen.

Dag 5: Mikumi National Park – Ruaha National Park
Vandaag is er een lange rijdag maar wel door een erg gevarieerd landschap, vanuit ons camp in Mikumi naar Ruaha National Park. De rit gaat langs de bedding van de Ruaha rivier, de 1000 Baobabbomen route. Er is een fantastisch uitzicht op de bergen van het Uzungwa National Park. Tijdens een lange, steile klim naar het plateau van Iringa, 1500 meter hoger, doen we een foto stop om het prachtige landschap te fotograferen.
Iets buiten Iringa, de hoogst gelegen stad van Tanzania, begint de steenslag weg naar het Ruaha Park.

Dag 6-7: Ruaha Game drives
Ruaha National Park is door toevoeging van het Usanga game reserve het grootste nationale park in Tanzania, hier huizen de meeste olifanten in Oost Tanzania. Dwars door het parken stromen de Ruaha-, Mwagusi- en Jongomero rivieren die in het droge seizoen de voornaamste bron van water zijn. In deze rivieren komen veel nijlpaarden en krokodillen voor en bij de oevers en op droge stukken in de rivier zien we veel exotische vogels. De komende 2 dagen maken we diverse game drives en zullen we heel veel wilde dieren tegenkomen.

Dag 8: Ruaha National Park – Asante Afrika
In de ochtend doen we nog een laatste game drive en verlaten het prachtige Park. Wij rijden vandaag weer terug naar Mikumi, naar onze vaste camping “Asante Afrika”.

Dag 9: Asante Afrika – Uzungwa watervallen
Het vertrek is al vroeg naar het Uzunguwa National Park. In dit bergachtig terrein kan men alleen te voet door de Tanzaniaanse jungle. Bont gekleurde vogels, veel soorten apen, en de mooiste wilde bloemen zien we op ons pad naar de watervallen. Een begeleide wandeling van wel 3 uur. Belangrijk zijn, voldoende water, stevige wandelschoenen, en een lange broek, omdat je af en toe ook door en langs struiken gaat. Dan zijn je benen ten minste goed beschermd.

Dag 10: Asante Afrika – Matombo
Gedurende de ochtend rit door het Mikumi Park op de openbare weg naar Mogorogoro zien we nog voldoende dieren om ons heen. Er staan zeker niet voor niets verkeersborden langs de weg met een olifant daarop!
In Mogorogoro worden de belangrijkste inkopen voor de komende dagen gedaan. In Selous is niet veel te koop, iedereen krijg voldoende tijd zijn zaakjes te regelen. Matombo ligt aan de voet van het Uluguru berggebied. 2467 mtr.

Dag 11: Matombo – Selous Game Reserve
Rond een uur of 12:00 rijden we de Selous binnen. Het park is 75.000 km in oppervlakte, groter dan Nederland, België en Luxemburg te samen. Onze kampplaats, Beho-beho ligt aan het meer.

Goede faciliteiten zijn aanwezig, Banda’s met tafels en banken staan ruim opgesteld.

Het kamperen is in het park, er zijn geen hekken of afzettingen. De gewapende rangers van het park houden de wacht.

We kunnen tegen een kleine vergoeding met hen een wandeling in de omgeving van het kamp maken. Indien er gebruik wordt gemaakt van kamer accommodatie is de overnachting in een van de lodges aan de grens van het Selous game reserve nabij Metemere Gate.

Dag 12: Selous
In de 3 dagen die we in Selous zijn maken we diverse gamedrives . We staan vroeg op, ontbijtje, verrekijker, foto- en filmcamera in de aanslag als we met onze jeeps op game drive gaan. We zullen olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden, krokodillen, apen, diverse exotische vogels, roofvogels en leeuwen spotten.
Tussen de game drives door eten we onze lunch en aan het eind van de dag komen we vermoeid maar zeer voldaan weer terug bij onze overnachtingsplaats op Beho Beho. Tijdens en na een heerlijk 3-gangendiner in de open lucht gaat het spotten van wild gewoon door, want gedurende de overgang van helder naar schemering worden veel dieren zoals leeuwen en hyena’s juist weer actiever als zij op zoek gaan naar een prooi. We genieten nog lang na bij een knisperend kampvuur van de geluiden om ons heen.

Dag 13: Selous – RUFIJI RIVER Village Mtemere/Mloka
Rond 12:00 uur rijden we het Park uit en maken kamp in het knusse dorpje dat aan de ingang van Selous ligt. Op de kleine lokale camping slaan we de tenten op. Na de lunch gaan we het dorpje Mloka in. Een van de bewoners laat ons alles zien en organiseert een traditionele dans op het ritme van bongo’s en ander soort Bush muziekinstrumenten.

Dag 14: Mloka
In alle vroegte wordt er een wandeling georganiseerd door de dorpsoudste. De begeleidende Ranger is gewapend, omdat het vrij zeker is dat we groot wild zullen ontmoeten. Rond en in het gebied Zijn vele olifanten, hyena’s en jakhalzen. De gazellen zullen zich zeker laten zien. Na de lunch gaan we met een motorboot van het dorp de rivier de RUFIJI op. Vele krokodillen en nijlpaarden worden gespot. De vele watervogels langs de oevers zijn goed van dichtbij te fotograferen. Een prachtige zonsondergang sluit deze bijzondere dag af.

Dag 15: Mloko – Dar es Salaam
Na het inruimen van de tenten en onze bagage rijden we over het 100 km lange zandpad eer we weer asfalt onder de banden van de jeep zien. In de namiddag kunnen we met onze verhalen in de Tayari Safari lodge, aan het strand van Ndege beach, de andere gasten van Tayari Safari verbazen.

Dag 16: Ndege beach
Vandaag een relax dag. Alle spullen weer op orde krijgen, het thuisfront foto’s doorsturen en de reis nog eens na beleven.

Dag 16: Bongoyo Island – Marine Park
Vlak voor de kust van Dar es Salaam liggen 3 onbewoonde eilandjes. Het kristal heldere zeewater met een prachtige rijke onderwater wereld nodigt je uit om te gaan snorkelen*. Op het eiland is een simpel restaurantje, waar we een heerlijke lunch kunnen gebruiken (eigen kosten). De kosten voor de boottocht zijn ca. € 35,- per persoon. Entree voor het Marine park is $ 10,- p.p.

*eigen snorkelmateriaal meenemen

Dag 18: Vertrekdag
Vandaag is het vertrek naar Zanzibar voor een verlenging van de familiesafarie of de terugvlucht naar huis.

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
 • alle overnachtingen op camping in tent
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Mikumi National Park,
 • Ruaha National Park, Uzungwa National Park, Selous game reserve
 • excursie Tegeta Markt, Mahaba vissersdorp, Mloka
 • Boottocht op de Rufiji rivier
 • Engelstalige rangers en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien
 • reis-en annuleringsverzekering

Mogelijke toeslagen

 • gebruik van kamer op aanvraag

Accommodatie Tayari Safari Oceanic resort
Tayari Safari heeft net boven Dar Es Salaam (aan Ndege beach ) en vlakbij het strand zijn eigen basis lodge & camping, Tayari Safari Oceanic resort, welke wordt geleid door Gerard Groot, Afrika kenner bij uitstek.

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Tayari Safari Oceanic resort

Condities

 • aanbetaling € 400,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Dar es Salaam luchthaven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS
 • Dar es Salaam haven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.