Familie safari rondreis (noordelijke parken)

17-daagse rondreis wildparken, bergen en palmenstranden v.a. € 2.295,- p.p. / Zanzibar Pakachi Beach resort € 32,50 p.p
(start- en eindpunt bij Ndege Beach Dar es Salaam)

Een super gevarieerde safari rondreis, midden in de zomervakantie, dus uitermate geschikt voor families met schoolgaande kinderen. Maar liefst 17 dagen avontuur, met jeeps ver van de begaande wegen, diep de Afrikaanse natuur in. Van het éne bijzondere Nationale park, via interessante routes naar het andere wildreservaat.

Een avontuurlijke rondreis met bekende hoogtepunten zoals de game drive door de wereldberoemde Ngorongoro krater, die garant staat voor het ontmoeten van de Big 5 en vele duizenden andere wilde dieren. Tijdens de game drives door de wildparken Saadani met zijn enorme grote krodillen, nijlpaarden en duizenden soorten vogels, Mkomazi, het enige wildpark waar we de Gerenuk gazelle kunnen tegenkomen tijdens een wandeling met een ranger en Tarangire met zijn grootste olifanten concentraties, zul je versteld staan van al het moois om je heen. 

We maken ook een gamedrive door het bijzondere Lake Manyara, waar regelmatig miljoenen roze flamingo’s te zien zijn en de leeuwen in bomen klimmen om hun prooi beter te kunnen bespeuren. Op de terugweg naar Dar Es Salaam rijden we door de ruige Usembara mountains, waar we een nacht op een idyllische plek zullen overnachten.

Eenmaal terug bij Ndege beach lodge & camping, maken we een excursie naar Bagamoyo, de eerste missiepost van Livingstone, waar ooit meer dan 2 miljoen slaven zijn verhandeld en gaan we per boot naar het onbewoonde tropische eiland Bongoyo, waar we gaan snorkelen in het kristal heldere zeewater, lekker luieren onder de palmbomen, zonnen op het witte zandstrand en zwemmen in de Indische Oceaan. Hier zullen we ook regelmatig originele ‘dhows’ (traditionele vissersboten) langs zien varen met hun vers gevangen vis.

Optie: Zanzibar B&B voor slechts € 32,50 per persoon per nacht

Ook is het mogelijk om tijdens deze Familie Safari rondreis een uitstapje van 4 dagen en 3 nachten te maken naar het exotische eiland Zanzibar. Het verblijf is dan in het mooie Pakachi Beach resort, aan de Oostkust van Zanzibar, in de buurt van Paje. Dit resort is exclusief door Tayari Safari gecontracteerd, ligt pal op het strand, met een zwembad, ligbedden en een gezellige beachbar. Het verblijf is in comfortabele 2-persoonskamers met douche en toilet op basis van B&B. 

All inclusive safari rondreis

Tijdens deze avontuurlijke safari rondreis zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • in alle parken vervoer in speciale terreinwagens met openklapbaar foto/filmdak
 • entrees wildparken Saadani, Mkomazi, Lake Manyara, Tarangire en optioneel Ngorongoro krater
 • alle overnachtingen in ruime tweepersoons koepeltenten (alleen of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners en bijbehorende drankjes zoals thee en koffie
 • boottocht naar Bongoyo (optioneel)
 • excursie naar Bagamoyo
 • game drives door de diverse wildreservaten
 • wandelsafari met een Ranger in Mkomazi National Park (kinderen vanaf 12 jaar)
 • excursies in Mto wa Mbu, kunstmarkt Dar Es Salaam
 • Engelstalige rangers en chauffeurschauffeurs

Tayari-Safari begeleiding

Door onze jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door mensen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die op de open vlaktes van de Serengeti leven, midden tussen de wilde dieren, waar zij slechts gewapend met een speer en werpknots de roofdieren op een ruime afstand houden van zichzelf en hun kuddes.

Standaardprijs tent € 2.295,- p.p.

Verblijf in kamer met douche en toilet € 2.495,- p.p.

 • op basis van kamperen
 • korting derde persoon of meerderen € 350,- p.p.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma familie safari rondreis*

Dag 1 (za): Aankomst Dar Es Salaam – Ndege Beach
Aankomst vliegveld Dar Es Salaam op de zaterdag, ontvangst begeleiding Tayari Safari en transfer naar de lodge & camping van Ndege Beach.

Indeling tenten volgens boeking, of tegen vergoeding een kamer in de lodge.

Dag 2 (zo): Omgeving verkennen en relaxen op het strand
Vandaag doen we het rustig aan, kennis maken met de andere deelnemers en de vriendelijke bevolking in de buurt en even onder een palm relaxen op het witte zandstrand van de Indische Oceaan, of in het mooie zwembad pal aan het strand. Ook krijgen we vandaag uitgebreide informatie over de komende safari rondreis van de komende 3 weken.

Dag 3 (ma): Excursie lokale markt Tegeta en vissersdorp Mahaba beach
Je kunt er nog een relaxdagje van maken en luieren onder een palmboom met een goed boek op het witte zandstrand van Ndege beach, een duik nemen in het zwembad, of mee gaan op excursie naar een locale markt, waar je te zien krijgt hoe de locale bevolking hier leeft, werkt en van alles verkoopt. Na deze culturele uitspatting rijden we naar het vissersdorpje met een prachtig strand en strandbar bij Mahaba beach. Onder genot van een drankje en relaxte reggea muziek zien we de vissers in hun traditionele ‘dhows’ de vangst van de dag binnen brengen. Vanaf Mahaba beach wandelen we in ca. 40 minuten terug over het strand naar Ndege beach. ‘s Avonds genieten we weer van een heerlijk 3-gangendiner op de veranda van de lodge.

Dag 4 (di): Ndege beach – Saadani National Park
Vandaag start de safari rondreis en vertrekken we na het ontbijt met de jeeps naar het Saadani National Park, een heel bijzonder wildpark dat grenst aan de Indische Oceaan. We komen vroeg in de middag aan, zetten onze tenten op en gebruiken gezamenlijk een lekkere lunch.

Direct daarna start onze eerste game drive op zoek naar wilde dieren en de meest exotische vogels. ’s Avonds genieten we met zijn allen van een heerlijk 3-gangen diner en nemen we onder het genot van een glaasje de dag nog even door.

Dag 5 (wo): Saadani game drives
We staan vroeg op om zo snel mogelijk op pad te gaan, we speuren naar het wild en we zien diverse antilopen, giraffes, gnoes en buffels. Zebra’s grazen in het open veld.

Optioneel kunnen we ‘s middags een tocht  met een boot maken over de Wami rivier. Hier zitten veel nijlpaarden en krokodillen en langs de mangrove oevers scharrelen diverse watervogels. IJsvogels duiken de rivier in om een visje te verschalken. Kosten bootsafari: € 55,- p.p. (v.a. 16 jr.) € 40,- p.p. (kinderen tot 16 jr.).

Dag 6 (do): Saadani – Same
Na het ontbijt pakken we de tenten en de keukenuitrusting in en rijden we met onze jeeps richting Same, een regionale hoofdstad (groot dorp) niet ver van de Keniaanse grens en een prima uitvalsbasis voor een safari door het Mkomazi National Park. Bij het Elephant motel zetten we onze tenten op. Vervolgens maken we een wandeling in de omgeving, waarna we op de camping aanschuiven voor een 3-gangen maaltijd.

Dag 7 (vr): wandel safari Mkomazi National Park
We vertrekken vroeg  naar het Mkomazi wild- en natuurreservaat. Hier gaan we onder begeleiding van een gewapende ranger een paar uur te voet op zoek naar de wilde dieren. Van zo dichtbij heb je het wildlife waarschijnlijk nog nooit gezien. Om de wilde dieren niet te verjagen, mag er tijdens de wandeling niet gesproken worden en dienen we rekening te houden met de kleur van onze kleren; groene, bruine of andere donker gekleurde kleren zijn prima. Ook heb je hiervoor schoenen nodig waar je goed mee kunt wandelen. Heb je om wat voor reden dan ook geen zin om mee te doen aan de safari te voet, dan kun je bij de jeep blijven, die centraal in de schaduw staat met een mooi uitzicht!

Dag 8 (za): Same – Mto wa Mbu
Na een vroeg ontbijt pakken we de campingspullen weer in en rijden we via Arusha richting Mto wa Mbu een Maasai centrum midden in hartje Maasailand, gelegen tussen verschillende Nationale parken. Na het opzetten van onze tenten kunnen we de omgeving gaan bekijken.

Dag 9 (zo): Mto wa Mbu – Lake Manyara – Mto wa Mbu
Vandaag kunnen we onze tenten laten staan en rijden we na het ontbijt naar Lake Manyara. Dit Park is beroemd vanwege de miljoenen roze flamingo’s en de pelikanen die in hun vlucht een vis proberen te bemachtigen.

Ook heel bijzonder zijn de  leeuwen die in de bomen klimmen. We zullen hier olifanten, zebra’s, buffels en vooral apen kunnen bewonderen. Aan het eind van de dag komen we weer  terug op onze camping in Mtu wa Mbu.

Dag 10 (ma): Tarangire Nationaal Park
We gaan na het ontbijt met de jeeps voor een gamedrive door het bijzonder mooie Tarangire National Park, een wildpark met reusachtige Baobab bomen en de grootste olifanten concentratie in Afrika.

Tijdens de gamedrive rijden we door een gedeelte dat niet voor niets ‘klein Serengeti’ heet, want behalve de vele olifanten, zebra’s, waterbokken, wrattenzwijen, struisvogels en diverse gazellen, kun je hier zomaar een groepje leeuwen tegenkomen die liggen uit te rusten in de schaduw van een gigantische Baobab.

Dag 11 (di): Ngorongoro krater (optioneel)
’s Morgens vroeg rijden we naar een van de hoogte punten van deze rondreis, de Ngorongoro krater, het achtste wereldwonder, of hof van Eden! In dit bijzondere reservaat leeft het Maasai volk tussen de wilde dieren, waar zij hun vee laten drinken in het kratermeer. Leeuwen, neushoorns, grote groepen buffels en honderden gnoes zijn van dichtbij te fotograferen. Een intensieve dag met vele prachtige impressies. Aan het eind van de dag komen we moe maar zeer voldaan weer terug op onze basis in Mtu wa Mbu, lekker eten en met een glas wijn nagenieten bij een ondergaande zon.

Dag 12 (wo): Vrije dag in Mto wa Mbu, of…
Vandaag heb je de keus; een relax dagje, doen waar je zin in hebt, naar de markt, souvenirs scoren, boek lezen, bedenk het maar, of mee met een wandelexcursie door het dorp Mto wa Mbu en zien hoe de plaatselijke bevolking hier leeft.

Dag 13 (do): Mto wa Mbu – Same – Usembara Mountains
Vandaag vertrekken wij naar de Usembara Mountains. Voordat we de Usembara mountains ingaan overnachten we nog een nachtje in Same.

Dag 14 (vr): Usembara Mountains
In het park rijden we naar een lodge met een camping waar we onze tenten opslaan aan de rand van een duizend meter diep ravijn met een adembenemend uitzicht over de Maasai steppe. Vandaag maken we afhankelijk van de wensen van de groep een korte of lange wandeling onder begeleiding van lokale gidsen uit het dorp Irente en bezoeken we onder andere de gastvrije lokale bevolking.

Dag 15 (za): Usembara Mountains – Dar Es Salaam
Na alle avonturen van de afgelopen week rijden we weer terug naar Ndege lodge & camping aan de Indische oceaan.

Dag 16 (zo): Ndege beach
Rustdag, lekker naar het strand van Ndege Beach.

Dag 17 (ma): Vertrekdag
Vandaag is het vertrek naar Zanzibar voor een verlenging van de familiesafarie of de terugvlucht naar huis.

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in ruime tweepersoons koepeltenten
 • in alle parken vervoer in speciale terreinwagens met openklapbaar foto/filmdak
 • campingkosten
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners en bijbehorende drankjes zoals thee en koffie
 • entrees wildparken Saadani, Mkomazi, Lake Manyara, Tarangire
 • game drives door diverse wildreservaten
 • wandeling met Ranger in Mkomazi National Park
 • excursies Irente, kunstmarkt Dar Es Salaam
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • optionele bootsafari op dag 5
 • excursie Mto wa Mbu (o.a. kunstmarkt en lokale bevolking) met gids vanuit het dorp € 10,-
 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

Ngorongoro Crater
De entree van de Ngorongoro Crater met bijkomende kosten bedraagt per dag:
– huur jeep met chauffeur € 130,-
– eco fee jeep € 295,-
– volwassenen € 70,- p.p.
– kinderen tot en met 15 jaar € 25,- p.p.

Deelnemers kunnen ter plaatse beslissen en betalen of genieten van een vrije dag naar eigen indeling.

Accommodatie Tayari Safari Oceanic resort
Tayari Safari heeft net boven Dar Es Salaam (aan Ndege beach ) en vlakbij het strand zijn eigen basis lodge & camping, Tayari Safari Oceanic resort, welke wordt geleid door Gerard Groot, Afrika kenner bij uitstek.

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Tayari Safari Oceanic resort

Condities

 • aanbetaling € 400,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Dar es Salaam luchthaven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS
 • Dar es Salaam haven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.