Safari rondreis ‘Game Parken’

8-daagse hotel safari rondreis v.a. € 999,- p.p.
(start- en eindpunt in Mto wa Mbu / dagelijkse aankomst)

Ontdek onaangetast Afrika, snuif de Afrikaanse lucht, aanschouw duizenden wilde dieren en ontmoet de lokale bevolking van Tanzania.  Een zeer veelzijdige 8-daagse Game Parken reis met als vaste uitvalsbasis het mooie gelegen Fanaka resort in Mto wa Mbu, van waaruit we de mooiste safari’s maken door de wildparken Lake Manyara, Tarangire, Lake Eyasi en de wereldberoemde Ngorongoro Crater. We maken een mountainbike tocht door de velden van Mto wa Mbu, het centrum van de Maasai en drinken hier het lokale bier, proeven de Maasai yoghurt en aanschouwen de  traditionele dans.

tayari-safari-zebra-gameparken

Acht dagen met volle teugen genieten van avontuurlijke game drives (zoeken naar wilde
dieren), door diverse onaangetaste wildreservaten.

We hebben spannende ontmoetingen met de Hadzabe, bosjesmannen die nog in de open lucht leven en we krijgen de kans om duizenden wilde dieren van dichtbij te fotograferen in de mooiste Parken van Tanzania.

De start van deze 8-daagse Game Parken rondreis is in Mto wa Mbu. De rit per taxi kost € 60,- voor een enkele rit vanaf het vliegveld van Kilimanjaro.

All inclusive safari rondreis

Tijdens deze avontuurlijke safari rondreis door verschillende wild- en natuurparken van Noord Tanzania zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • vervoer in goed uitgeruste jeeps met open klapbaar dak
 • alle overnachtingen in comfortabele kamers met douche en toilet
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Tarangire, Lake Eyasi, Ngorongoro Conservation Area en optioneel de wereldberoemde Ngorongoro Crater
 • begeleiding reisleider en chauffeur
 • ontmoeting met de Hadzabe (bushmen)
 • Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Verblijf in tent of optioneel in comfortabele kamers op Fanaka resort met zwembad!

Op het basisresort van Tayari Safari in Mto wa Mbu verblijf je in een tent of comfortabele kamers met douche en toilet. Er zijn enkele familiekamers voor 4-personen. Ook is er een spiksplinternieuw zwembad met terras, waar je na een safari heerlijk kunt zwemmen en relaxen met een koel drankje uit de bar.

Off the road en begeleiding

Door onze jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een rondreis in Tanzania op plekken kan brengen, die maar zelden door mensen bezocht worden.

Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder ander op de open vlaktes van de Game Parken leven, midden tussen de wilde dieren, waar zij slechts gewapend met een speer en werpknots de roofdieren op een ruime afstand houden van zichzelf en hun kuddes.

Eten & drinken tijdens de rondreis

Dit betekent bij Tayari Safari ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we met de jeeps onderweg zijn zorgt de kok voor een lunchpakket voor iedere deelnemers.

Standaardprijs tent € 999,- p.p. / kamer € 1.150,- p.p.

 • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk
 • korting derde persoon of meerderen € 150,- p.p.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 8-daagse Game Parken*
Dag 1 : Aankomst Kilimanjaro vliegveld – Mto wa Mbu
De aankomst is dagelijks. De taxirit is 150 km naar Fanaka camping & resort bij Mto wa Mbu. Indeling in de tenten of kamers.

Dag 2 : Game drive Lake Manyara
Via de open savanne bereiken wij de rand van het meer, Lake Manyara. Vele pelikanen en roze flamingo’s scharrelen langs de oevers. De wrattenzwijnen rennen  voor ons uit met het staartje omhoog, als een antenne op een robot.

In de vele rivieren die het meer instromen, liggen de nijlpaarden onder water, zo beschermen zij hun huid tegen de zon. Hier klimmen leeuwen in de bomen om een prooi te bespeuren. Op de grote ronde rotsblokken zitten de klipdassen (hyraxs), die zich  koesteren in de warme zon.

Grote groepen olifanten laten een spoor van vernieling achter zich. Een volwassen olifant eet 250 kg groen en schors en drinken zo’n 80 liter water per dag

Dag 3 : Excursie Mto wa Mbu
Vandaag gaan we na het ontbijt deelnemen aan een excursie naar het Maasai dorp Mto wa Mbu, van oudsher een ontmoetingsplek van de Maasai en uitgegroeid tot een dorp van ongeveer 10.000 bewoners. Er zijn nog vele traditionele hutten en kleine winkeltjes, de Duka ‘s. De reisleiding van Tayari-Safari neemt je in de ochtend mee voor een wandeling van een uur of drie, door het dorp en laat de deelnemers zien hoe de lokale bevolking leeft, woont en doet. ’s Middags lekker relaxen bij het zwembad en ’s avonds aanschuiven voor een 3-gangen diner.

Dag 4: Game drive Tarangire National Park
Tayari Safari neemt je mee naar het Tarangire National Park, waar de gigantisch grote Baobab bomen het landschap beheersen. In dit park komen de grootste concentraties olifanten in Afrika voor. Als we met onze jeeps langs de rivier de Tarangire rijden, zien we groepen van honderden olifanten bij elkaar. Ze drinken en badderen er naar hartenlust op los. Even verder zien we talloze zebra’s, gazellen en gnoes grazen op de uitgestrekte savanne.

Dag 5 : Mountainbiken, bananenbier en traditionele Maasai
Vandaag wacht ons (weer) een hele aparte dag, we gaan namelijk een mountainbike tocht maken die deels door de delta van het Lake Manyara Park loopt, waar we diverse gazellen,  nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen kunnen zien. We starten vanuit de camping en fietsen achter het dorp Mto wa Mbu langs, dwars over en langs de velden van Lake Manyara. Onderweg stoppen we regelmatig bij interessante plekjes en bij de lokale mensen waar we een kijkje mogen nemen.

We gaan de huisjes binnen van de Maasai en mogen proeven van het zelf gebrouwen bananen bier, Mbenga. Misschien nemen we ook wel een slokje Mgando melk, koemelk vermengd met het bloed van de koe en een beetje zout, het traditionele ontbijt van de Maasai. Na rijping van deze melk wordt er ook yoghurt van gemaakt. In de namiddag, als het al weer wat koeler is, bezoeken we een Maasai familie die hun hutten iets buiten het dorp hebben staan. De kinderen weiden de koeien, schapen en geiten. Dan horen we plotseling ‘humm’ geluiden, de vrouwen beginnen te zingen en de Maasai mannen dansen hun kaarsrechte sprong, de éne nog hoger dan de ander. Er wordt gelachen en geposeerd en iedereen is vrij om te filmen en te fotograferen. De mountainbike tocht duurt ongeveer 4 uur en het bezoek aan de Maasai 2 uur.

Dag 6: Lake Eyasi
Vanuit ons campingresort trekken we er na het ontbijt weer op uit, op weg naar het Lake Eyasi, een zoutmeer gelegen tussen de Great Rift Valley, Eyasi rotsen en de Kidero bergen.

Het is een weids gebied met veel enorme baobab bomen, waar nog niet veel toeristen komen. De weg ernaar toe gaat dwars door onontgonnen Tanzania. Het gebied rondom Lake Eyasi is het huis van de traditioneel levende Barbaiq en de Hadzabe (bushmen), die we zullen ontmoeten.

Het geheim van dit prehistorische volk, de Hadzabe (bushmen), is goed bewaard gebleven. Slechts 2000 nabestaanden leven nog volgens een diep gewortelde traditie en zij slapen in de openlucht. Zij beheersen de ‘klikklak’ taal, waarvan men denkt dat het de oertaal is van het begin van de mensheid.

De bosjesmannen jagen op bavianen en gebruiken dit vlees om te eten. De vrouwen verbouwen diversen groentes, waarvan sommige soorten ons onbekend zijn. Ondanks dat de overheid hen probeert de gewoontes van de moderne tijd te doen accepteren wijzen deze Hadzabe dat van de hand. In hun leefgebied zijn helderen bronnen voor goed drinkwater. De omgeving is adembenemend mooi, de Eyasi-rotsen zijn een van de spectaculairste van Rift Valley.

Dag 7: Game drive Ngorongoro Crater (OPTIONEEL)
Vandaag rijden we na het ontbijt vanuit de camping naar het Ngorongoro conservation reserve, een zeer beschermd gebied waarbij alles in stand wordt gehouden zoals het is. We rijden de gigantische Ngorongoro Crater in, 800 meter diep onder de vulkaanrand. We zullen hier duizenden wilde dieren gaan zien. Grote groepen leeuwen, zebra’s, gnoes, olifanten, gazelles en giraffes kunnen we hier van dichtbij kunnen fotograferen en filmen. Zeldzame neushoorns grazen op de vlaktes, cheeta’s loeren op een prooi en luipaarden liggen te soezen in een boomtop. Maasai herders weiden hier tussen hun kuddes, al duizenden jaren lang.

Dag 8: Vertrekdag, of…
Ontbijten, relaxen, bagage inpakken en  transfer naar Kilimanjaro luchthaven, of aansluitende strandvakantie in Dar es Salaam, of Zanzibar.

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
 • alle overnachtingen op het Fanaka resort
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Tarangire, Lake Eyasi en Ngorongoro Conservation Area
 • ontmoeting met de Hadzabe (bushmen)
 • Engelstalige rangers en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • excursie (o.a. Maasai) met gids vanuit het dorp € 10,-
 • mountainbike-excursie gids vanuit het dorp € 35,-
 • persoonlijke uitgaven, drankjes en fooien

Ngorongoro Crater
De entree van de Ngorongoro Crater met bijkomende kosten bedraagt per dag:
– huur jeep met chauffeur € 130,-
– eco fee jeep € 295,-
– volwassenen € 70,- p.p.
– kinderen tot en met 15 jaar € 25,- p.p

Deelnemers kunnen ter plaatse beslissen en betalen of genieten van een vrije dag naar eigen indeling.

Condities

 • aanbetaling € 300,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Kilimanjaro* – Mto wa Mbu 150.000 TZS
 • Arusha – Mto wa Mbu 100.000 TZS

*Tussen 20.00 en 5.00 uur is de openbare weg naar Mto wa Mbu afgesloten, omdat deze weg door een deel van het National Park loopt. Er kan eventueel overnacht worden in het Charity hotel***  in Arusha (2-persoonskamer met ontbijt 90.000 TZS/± € 36,-)

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.