Safari rondreis ‘Lion King’

11-daagse hotel/kampeer safari rondreis v.a. € 1.799,- p.p.
(start- en eindpunt bij Fanaka lodges & camping Mto wa Mbu / dagelijkse aankomst)

Een unieke 11-daagse safari rondreis waarbij wereldberoemde wildparken  Serengeti en de Ngorongoro Crater worden gecombineerd met minder bekende, maar zeer verrassende wild- en natuur reservaten zoals Lake Manyara, Lake Eyasi en Tarangire

tayari-safari-leeuw

Wil je veel wilde dieren zien in de meest veelzijdige natuurparken en ook nog iets te weten komen over de levenswijze van het trotse Maasai volk en de traditionele Hadzabe (Bosjesmannen), dan is dit de ultieme rondreis! Uitgestrekte savannes vol wilde dieren - dichte wouden vol apen - klaterende beekjes met glashelder water - indrukwekkende meren vol flamingo’s - besneeuwde bergtoppen - tropische stranden.

Ontdek de mooiste parken in het noordoosten van Tanzania en sluit deze 11-daagse safari rondreis eventueel af op de hagelwitte zandstranden van Zanzibar!

Off the road en begeleiding

Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de lokale bevolking en de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes bij Lake Manyara, Lake Eyasi, de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Verblijf in ruime koepeltenten, 2-persoons slaapkamers, ingerichte tented camps en lodge

Standaard is het verblijf in ruime 2-persoons koepeltenten.

Liever in 2-persoons slaapkamers

Tijdens de Lion King kun je ook 7 nachten verblijven in comfortabele 2/4-persoonskamers met douche en toilet op ons basisresort Fanaka met zwembad in Mto wa Mbu. Meerprijs: € 200,- p.p. Tijdens de safari’s door de Ngorongoro krater, in de Serengeti- en Tarangire wildreservaten verblijven we standaard op idyllisch gelegen campings.

Tented lodges in Serengeti, Rhino lodge Ngorongoro Krater en Tarangire Safari Lodge

Tegen een meerprijs kun je tijdens de safari's in de Ngorongoro area en Serengeti ook verblijven in luxe ingerichte tented camps met echte opgemaakte bedden, douche en toilet en word je in een tentrestaurant op je wenken bediend.

Op de rand van de Ngorongoro Crater verblijven we dan in Rhino lodge en in het 'olifanten' park Tarangire in het luxe taranigire safari lodge met zwembad in comfortabele kamers en overal op basis van volpension. 

Standaardprijs tent € 1.799,- p.p. volpension

Verblijf in kamer met douche en toilet, Fanaka Lodge (8 nachten/9 dagen € 200,- p.p.)
Verblijf in Tented Lodge in Serengeti (2 nachten/3 dagen € 220,- p.p.)
Extra dag in Serengeti: camping € 295,- / Tended Lodge € 405,- p.p.

 • dagelijkse aankomst
 • korting derde persoon of meerderen € 295,- p.p.

Offerte aanvragen

Ballonvaart Serengeti

Tayari Safari geeft je de mogelijkheid om een extra dimensie toe te voegen aan de safari in een van de noordelijke parken van Tanzania.

De ballonvaarten worden georganiseerd vroeg in de ochtend zowel in de Serengeti als in het Tarangire National Park.

tayari-safari-ballonvaart

Tijdens het eerste daglicht kan je zien hoe de ballon wordt klaargemaakt voor de vlucht. Maximaal 12 personen kunnen de vlucht van een uur mee maken.

Het is geweldig om te ervaren hoe je de grote groepen wilde beesten, olifanten, buffels giraffes en gazellen kunt fotograferen en filmen. De piloot vertelt over het landschap, de dieren en structuur van het gebied.

Na de landing is er een champagne ontbijt met uitreiking van het ballonvaartcertificaat !

Meer informatie

Dag tot dag programma 11-daagse rondreis Lion King*
Dag 1: Aankomst vliegveld Kilimanjaro – Mto wa Mbu
Deze 11-daagse hotel/kampeer rondreis start in Mto wa Mbu. In het prachtig gelegen Maasai dorp verblijven wij op Fanaka lodges & camping.

Dag 2: Lake Manyara
Vandaag gaan we met off the road jeeps met een opklapbaar foto/filmdak onze eerste gamedrive maken door het bijzondere Lake Manyara. We hoeven niet ver te rijden, want het park ligt om de hoek van Mto wa Mbu. Dit park ligt ingeklemd in een aardbruik van de Great Rift Valley.

Direct bij het binnenrijden van Lake Manyara rijden we door een oerwoud vol met bavianen, die een heel apart geluid maken bij het eten van hun voedsel dat ze hier in overvloed op de grond vinden.

Als de chauffeur de motor uitzet, dan horen we ook het geluid van klaterende beekjes met glashelder water. Tussen de bijzondere bomen zien we prachtige groene weides waar schitterende waterbokken zich laten zien. Eenmaal uit het dichte woud gaat de natuur over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier kunnen we veel wilde dieren  zien zoals olifanten, gnoes, impala’s en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen, hyena’s en gieren die de laatste restjes opruimen. Rondom het meer leven duizenden flamingo’s, pelikanen, ibissen, reigers en visarenden.

Bij de hippo-pool kunnen we het gesop, geplons en gegaap van deze gigantisch grote beesten aanschouwen en met een beetje geluk zien we leeuwen in bomen, dat bijzonder uniek is. Midden in het park mogen we de jeeps uit en kunnen we met uitzicht op de steppe en het meer onze lunch eten. Het kan zomaar gebeuren dat giraffen en olifanten een kijkje komen nemen.

Ondertussen proberen kleine vogels wat mee te pikken van onze lunch. Eenmaal terug op het resort in Mto wa Mbu genieten we het Tayari Safari openlucht ‘restaurant’ van een 3-gangen maaltijd en hebben we met een goed glas wijn, bier of lokale konyagi heel wat na te praten…

Dag 3: Mto wa Mbu – Olduvai Gorge – Serengeti (lange rijdag)
Na het ontbijt pakken we onze spullen in die we nodig hebben voor het komende 4-daagse safari avontuur. We rijden via de Olduvai Gorge naar het Serengeti National Park. De rit er naar toe is al een gamedrive op zich, we rijden hier voornamelijk over echte ‘off the road’ wegen. Indien we tijd genoeg hebben maken we in de middag nog een korte safari door een gedeelte van de Serengeti.

Dwars door de Serengeti stromen enkele rivieren waar je krokodillen, nijlpaarden en diverse vogels kunt zien. Verspreid over de savannen liggen de “kopjes” (granieten keien), waar vaak groepjes leeuwen of andere roofdieren liggen om de omgeving af te speuren op prooi. We verblijven hier op camping Tumbilli in het Seronera gebied middenin het hart van de Serengeti.

Dag 4: Serengeti gamedrives
Deze dag staat in het teken van de gamedrives door de uitgestrekte Serengeti. Het Serengeti National Park is vooral populair bij liefhebbers van ‘de grote katten zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s.

Het gigantisch grote Serengeti wild- en natuurpark is vooral bekend dankzij de ‘grote trek’, waarbij ongeveer 1.500.000 wildebeesten, zebra’s en gazelles op zoek gaan naar verse groene grasvlaktes.

De komende dagen gaan we daarom proberen om de migratie van de gnoes, zebra’s en gazelles te ontmoeten. Afhankelijk van het seizoen bewegen de wildebeesten en zebra’s zich naar het noorden, zuiden of westen van de Serengeti. Tijdens deze tocht, zonder begin of einde worden de wildebeesten, zebra’s en impala’s voortdurend bedreigd door hongerige leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s.

Afhankelijk van de periode rijden we naar die plekken waar ze zich bevinden. Aan het eind van de dag komen we moe maar zeer voldaan terug op de camping bij Seronera en genieten we van een heerlijke avondmaaltijd met een lekker koel drankje.

Dag 5 : Serengeti – Ngorongoro Conservation Area – Mto wa Mbu
Na het ontbijt rijden we de Serengeti uit en de Ngorongoro reserve area in, waar we onderweg nog veel wilde dieren zullen tegenkomen. Uiteindelijk komen we aan in Mto wa Mbu waar we overnachten op Fanaka lodges & camping.

Dag 6: Mto wa Mbu 
Relaxdag, lekker uitslapen, het dorp in voor het scoren van leuke souvenirs of schilderij(en) bij een van de vele kunstkraampjes.

Dag 7:  Mto wa Mbu – Lake Eyasi – Mto wa Mbu
Vandaag gaan we er weer met de jeeps op uit. Het doel voor is Lake Eyasi, een sodameer gelegen tussen de Great Rift Valley, Eyasi rotsen en de Kidero bergen. Het is een adembenemend mooie omgeving met veel enorme baobab bomen. De weg ernaar toe gaat dwars door onontgonnen Tanzania.
Het gebied rondom Lake Eyasi is het thuis van de traditioneel levende Hadzabe (bushmen), die we zullen ontmoeten. Het geheim van dit prehistorische volk is goed bewaard gebleven. Ongeveer 2000 nabestaanden leven nog volgens een diep gewortelde traditie en zij slapen in de openlucht. Zij gebruiken de ‘klikklak’ taal, waarvan men denkt dat het de oertaal is van het begin van de mensheid.

De Bosjesmannen jagen op bavianen en eten dit vlees. De vrouwen verbouwen diversen groentes, waarvan sommige soorten ons onbekend zijn. Ondanks dat de overheid hen probeert de gewoontes van de moderne tijd te doen accepteren wijzen deze Hadzabe dat van de hand. In hun leefgebied zijn helderen bronnen voor goed drinkwater. Aan het eind van de dag komen we weer terug op ons basisresort in Mto wa Mbu en genieten we weer van een heerlijk klaargemaakte maaltijd.

Dag 8: Mto wa Mbu – mountainbike excursie Maasai en Lake Manyara
Vandaag wacht ons een hele bijzondere dag, want we gaan een mountainbike safaritocht maken die deels door de delta van het Lake Manyara Park loopt. We starten na het ontbijt vanuit de camping en fietsen achter het dorp Mto wa Mbu langs richting een Maasai nederzetting die hun hutten iets buiten het dorp hebben staan. Hier leren we hoe dit trotse volk leeft van voornamelijk hun vee. De kinderen weiden de koeien, schapen en geiten.

Dan horen we plotseling ‘humm’ geluiden, de vrouwen beginnen te zingen en de Maasai mannen dansen hun kaarsrechte sprong, de éne nog hoger dan de ander. Er wordt gelachen en geposeerd en iedereen is vrij om te filmen en te fotograferen. We gaan een huisje binnen van de Maasai en misschien nemen we ook wel een slokje Mgando melk, koemelk vermengd met het bloed van de koe en een beetje zout, het traditionele ontbijt van de Maasai. Na rijping van deze melk wordt er ook yoghurt van gemaakt.

Na dit leuke en leerzame bezoek aan de Maasai fietsen we via Mto wa Mbu en door dichte bananenplantages naar het Lake Manyara, waar we diverse gazellen,  flamingo’s en pelikanen kunnen zien. Op de terugweg gaan we in het dorp iets drinken en dan fietsen we terug naar ons resort, waar de lunch voor ons klaarstaat. De mountainbiketocht duurt in totaal ongeveer 5 uur, waarvan we ongeveer 1,5 uur bij de  Maasai doorbrengen. Het fietsen gaat rustig en over vlakke wegen en paden, zodat iedereen eraan deel kan nemen.

Dag 9: Mto wa Mbu – Tarangire Park 
Tarangire is het 6e grootste wildpark van Tanzania en hier komen de grootste concentraties olifanten in Afrika voor. Als we met onze jeeps langs de Tarangire rivier rijden, zien we groepen van honderden olifanten bij elkaar.

Even verder zien we zebra’s, gazellen, wrattenzwijnen en gnoes grazen op de uitgestrekte savanne.

Ook hier kun je zomaar een groepje leeuwen tegenkomen die liggen uit te rusten pal voor een reusachtige Baobab bomen.

Dag 10: Ngorongoro Crater gamedrive (OPTIONEEL)
Na het ontbijt rijden we via een steile weg de Ngorongoro Crater in. Op de kraterbodem, die ongeveer 700 meter beneden de kraterrand ligt, bevinden zich bossen, open graslanden en een groot soda meer. Op de uitgestrekte graslanden grazen zebra’s, wildebeesten, gazelles, wrattenzwijnen, buffels, struisvogels, olifanten en zelfs zwarte neushoorns.

De enorme aantallen gazellen en zebra’s trekken weer roofdieren aan zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen. Giraffen komen in de krater niet voor, want met hun lange nek en lange poten kunnen ze de steile afdaling naar de kraterbodem niet maken. Aan het eind van de middag verlaten we via een bijzonder mooie en groene route de krater en rijden we weer terug naar ons basisresort Fanaka in Mto wa Mbu, waar we zullen genieten van een heerlijke avondmaaltijd en zullen we heel wat na te praten hebben over de avonturen van de afgelopen safari dagen.

Dag 11: Mto wa Mbu – Kilimanjaro vliegveld
Aan alles komt een eind en zo ook aan deze bijzonder avontuurlijke safari rondreis. Vandaag brengen we je terug naar de luchthaven van Kilimanjaro voor de terugvlucht naar huis…of voor een binnenlandse vlucht voor een verlenging op het exotische eiland Zanzibar.

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
  met openklapbaar film/foto dak
 • alle overnachtingen in 2-persoons koepeltenten (standaard)
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijden)
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Conservation Area, Lake Eyasi en Tarangire
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • wandelexcursie Mto wa Mbu (o.a. kunstmarkt en lokale bevolking) met gids vanuit het dorp € 10,-
 • mountainbike-excursie Mto wa Mbu (Maasai dorp en Lake Manyara) met gids vanuit het dorp € 35,-
 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

Ngorongoro Crater
De entree van de Ngorongoro Crater met bijkomende kosten bedraagt per dag:
– huur jeep met chauffeur € 130,-
– eco fee jeep € 295,-
– volwassenen € 70,- p.p.
– kinderen tot en met 15 jaar € 25,- p.p.

Deelnemers kunnen ter plaatse beslissen en betalen of genieten van een vrije dag naar eigen indeling.

Condities

 • aanbetaling € 400,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Kilimanjaro* – Mto wa Mbu 150.000 TZS
 • Arusha – Mto wa Mbu 100.000 TZS

*Tussen 20.00 en 5.00 uur is de openbare weg naar Mto wa Mbu afgesloten, omdat deze weg door een deel van het National Park loopt. Er kan eventueel overnacht worden in het Charity hotel***  in Arusha (2-persoonskamer met ontbijt 90.000 TZS/± € 36,-)

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.