Safari rondreis ‘Migratie Serengeti’

7-daagse hotel/kampeer rondreis v.a. € 1.295,- p.p.
(start- en eindpunt bij Fanaka lodges & camping Mto wa Mbu)

Een unieke 7-daagse safari rondreis door de wereldberoemde wildparken Serengeti, de Ngorongoro Crater en het zeer verrassende wild- en natuur reservaat Lake Manyara. Beleef tijdens deze Tanzania rondreis een spektakel met uitzonderlijk veel wilde dieren in een overweldigende natuur in de gebieden van de Serengeti waar de migrerende hoefdieren (wildebeesten, zebra’s en gazellen) zich bevinden!

Deze rondreis door het noorden van Tanzania heeft als voornaamste doel om de rondtrekkende hoefdieren te volgen.

Het hele jaar door trekken een miljoen gnoes, vergezeld door 300.000 zebra’s en 300.000 gazellen rond over de uitgestrekte savanne’s van de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia, op zoek naar verse graslanden.

De migratie begint in mei als het gras op de zuidelijke vlakten is opgebruikt en de kudden langzaam naar het noorden beginnen te trekken.

Ongeveer eind juli, begin augustus bereikt de immense kudde hoefdieren de Masai Mara in Kenia, waar de kudden gnoes, zebra’s en gazellen zullen verblijven tot september-oktober.

In de regentijd keren de beesten weer terug naar de zuidelijke vlaktes van de Serengeti. In november bereiken ze uiteindelijk weer de zuidelijke vlaktes, om daar in februari-maart te jongen en zich te goed te doen aan het voedzame gras. De pas geboren kalveren kunnen binnen zeven minuten staan en binnen twee dagen aan een leeuw ontsnappen. Als de jonge kalveren sterk genoeg zijn begint de ‘grote trek’ opnieuw.

Het Serengeti park is het gehele jaar door een prachtig spektakel met deze enorm grote hoeveelheid wild.
Deze migratie, ook wel ‘grote trek’genoemd, kan het hele jaar gevolgd worden, alhoewel het nooit te voorspellen is waar en op welk moment de dieren zich precies bevinden, want het blijft een uniek natuurverschijnsel.

All inclusive 7-daagse safari rondreis Migratie Serengeti

Tijdens deze unieke hotel/kampeer rondreis zijn de volgende onderdelen inbegrepen:

 • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel jeeps met open klapbaar film/foto dak
 • 4 overnachtingen in tent of 2/4-persoons slaapkamers op Fanaka resort in Mto wa Mbu
 • 2 overnachtingen op camping  in Serengeti in safari koepeltenten
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaaltijden)
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Conservation Area
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Off the road en begeleiding

Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden.

Zo komen we dicht bij de lokale bevolking en de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes bij Lake Manyara, de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Eten & drinken tijdens de rondreizen

Dit betekent bij Tayari Safari ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een voedzame maaltijd. Op de dagen dat we met de jeeps onderweg zijn, lunchen we onderweg (op eigen kosten), of maken we tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket klaar.

Verblijf in 2-persoons slaapkamers, ruime koepeltenten, ingerichte tented camps en lodge

Tijdens deze hotel/kampeer rondreis verblijf je 3 nachten in tenten of optioneel in comfortabele standaard 2-persoonskamers met douche en toilet

Gedurende de safari’s in de Ngorongoro krater, de Serengeti- en Tarangire wildreservaten verblijven we op campings midden in de Serengeti en boven op de Ngorongoro krater.

Tegen een meerprijs kun je tijdens het verblijf in de immens uitgestrekte Ngorongoro area en Serengeti ook verblijven in luxe ingerichte tented camps met echte opgemaakte bedden, douche en toilet en word je in een tentrestaurant op je wenken bediend.

Op de rand van de Ngorongoro Crater verblijven we dan in de Rhino lodge in comfortabele kamers en overal op basis van volpension.

Standaardprijs alle dagen in tent € 1.295,- p.p. (op basis van volpension)

Meerprijzen
- 4 nachten/5 dagen verblijf in kamer met douche en toilet in Fanaka Lodge € 100,- p.p.
- 2 nachten/3 dagen verblijf in Tayari Bush Camp in Serengeti € 220,- p.p.
- extra dag Serengeti camping € 295,- p.p.
extra dag Serengeti Luxery Tayari Bush Camp € 405,-p.p.

 • korting derde persoon of meerderen € 250,- p.p.
 • dagelijkse aankomst

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 7-daagse rondreis Migratie Serengeti*
Dag 1 (za): Aankomst vliegveld Kilimanjaro – Mto wa Mbu
Deze 8-daagse hotel/kampeer rondreis start in Mto wa Mbu waar we op Fanaka, een mooie camping & resort worden welkom geheten. Indeling in tenten of kamers en ’s avonds een heerlijk welkomstdiner.

Dag 2 (zo): Mto wa Mbu – Lake Manyara
Vandaag gaan we met off the road jeeps met een opklapbaar foto/filmdak onze eerste gamedrive maken door het bijzondere Lake Manyara. We hoeven niet ver te rijden, want het park ligt om de hoek van Mto wa Mbu. Dit park ligt ingeklemd in een aardbruik van de Great Rift Valley. Direct bij het binnenrijden van Lake Manyara rijden we door een oerwoud vol met bavianen, die een heel apart geluid maken bij het eten van hun voedsel dat ze hier in overvloed op de grond vinden.

Als de chauffeur de motor uitzet, dan horen we ook het geluid van klaterende beekjes met glashelder water. Tussen de bijzondere bomen zien we prachtige groene weides waar schitterende waterbokken zich laten zien.

Eenmaal uit het dichte woud gaat de natuur over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier kunnen we veel wilde dieren zien zoals olifanten, gnoes, impala’s en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen, hyena’s en gieren die de laatste restjes opruimen.

Rondom het meer leven duizenden flamingo’s, pelikanen, ibissen, reigers en visarenden.

Bij de hippo-pool kunnen we het gesop, geplons en gegaap van deze gigantisch grote beesten aanschouwen en met een beetje geluk zien we leeuwen in bomen, dat bijzonder uniek is. Midden in het park mogen we de jeeps uit en kunnen we met uitzicht op de steppe en het meer onze lunch eten. Het kan zomaar gebeuren dat giraffen en olifanten een kijkje komen nemen. Ondertussen proberen kleine vogels wat mee te pikken van onze lunch. Eenmaal terug op het resort in Mto wa Mbu genieten we het Tayari Safari openlucht ‘restaurant’ van een 3-gangen maaltijd en hebben we met een goed glas wijn, bier of lokale konyagi heel wat na te praten…

Dag 3 (ma): Mto wa Mbu – Olduvai Gorge – Serengeti (lange rijdag)
Na het ontbijt pakken we onze spullen in die we nodig hebben voor het komende 4-daagse safari avontuur. We rijden via de Olduvai Gorge naar het Serengeti National Park. De rit er naar toe is al een gamedrive op zich, we rijden hier voornamelijk over echte ‘off the road’ wegen. Indien we tijd genoeg hebben maken we in de middag nog een korte safari door een gedeelte van de Serengeti.

Dwars door de Serengeti stromen enkele rivieren waar je krokodillen, nijlpaarden en diverse vogels kunt zien. Verspreid over de savannen liggen de “kopjes” (granieten keien), waar vaak groepjes leeuwen of andere roofdieren liggen om de omgeving af te speuren op prooi. We verblijven hier op camping Tumbilli in het Seroneragebied midden in het hart van de Serengeti.

Dag 4 (di): Serengeti gamedrives – op zoek naar de migratie van de gnoes
De komende dagen staan in het teken van het volgen van de gnoes, die op hun beurt weer worden gevolgd door diverse roofdieren. Het gigantisch grote Serengeti wild- en natuurpark is vooral bekend dankzij de migratie (grote trek), waarbij miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazelles op zoek gaan naar verse groene grasvlaktes. Afhankelijk van het seizoen bewegen de wildebeesten en zebra’s zich naar het noorden, zuiden of westen van de Serengeti.

Tijdens deze tocht, zonder begin of einde worden de wildebeesten, zebra’s en impala’s voortdurend bedreigd door hongerige leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s.
Afhankelijk van de periode rijden we naar die plekken waar ze zich bevinden. Aan het eind van de dag komen we moe maar zeer voldaan terug op de camping bij Seronera en genieten we van een heerlijke avondmaaltijd met een lekker koel drankje.

Dag 5 (wo): Serengeti gamedrive Mto wa Mbu (lange rijdag)
Ook deze dag staat volledig in het teken van de migratie. Na het ontbijt en een zelf klaar gemaakt lunchpakket gaan we weer op zoek naar de migrerende hoefdieren. Zodra we de gigantische kuddes gevonden hebben nemen we de tijd om ze te observeren. Misschien kunnen we ze zien vanaf een heuvel of bij een van de rivieren die de kuddes moeten oversteken, waar ze worden opgewacht door hongerige krokodillen. En wie weet zien we ook de meetrekkende roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen, die allemaal proberen hun maag te vullen. ’s Avonds komen we weer terug op onze basiscamping in Mto wa Mbu waar we genieten van een voedzame maaltijd en de dag nog eens doornemen bij een kampvuurtje met een lekker drankje.

Dag 6 (do): Ngorongoro Crater gamedrive (OPTIONEEL)
Na het ontbijt rijden we via een steile weg de Ngorongoro Crater in. Op de kraterbodem, die ongeveer 700 meter beneden de kraterrand ligt, bevinden zich bossen, open graslanden en een groot soda meer. Op de uitgestrekte graslanden grazen zebra’s, wildebeesten, gazelles, wrattenzwijnen, buffels, struisvogels, olifanten en zelfs zwarte neushoorns. De enorme aantallen gazellen en zebra’s trekken weer roofdieren aan zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen. Giraffen komen in de krater niet voor, want met hun lange nek en lange poten kunnen ze de steile afdaling naar de kraterbodem niet maken.

Aan het eind van de middag verlaten we via een bijzonder mooie en groene route de krater en rijden we weer terug naar ons basisresort Fanaka in Mto wa Mbu, waar we zullen genieten van een heerlijke avondmaaltijd en zullen we heel wat na te praten hebben over de avonturen van de afgelopen safari dagen. Hier overnachten we weer in comfortabele kamers.

Dag 7 (vr): Mto wa Mbu – Kilimanjaro vliegveld
Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht maken we vandaag nog een wandelexcursie door Mto wa Mbu voor een stukje cultuur en eventueel aanschaffen van een leuk houtsnijwerk, of een mooi typisch Afrikaanse schilderij. Vervolgens transfer terug naar de luchthaven van Kilimanjaro voor de terugvlucht naar huis…of voor een binnenlandse vlucht voor een verlenging op het exotische eiland Zanzibar.

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
  met openklapbaar film/foto dak
 • 4 overnachtingen in tent op Fanaka
 • 2 overnachtingen op camping in Serengeti in koepeltenten
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijden)
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro conservation area
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • wandelexcursie met gids vanuit het dorp € 10,-
 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien
 • reis-en annuleringsverzekering

Ngorongoro Crater
De entree van de Ngorongoro Crater met bijkomende kosten bedraagt per dag:
– huur jeep met chauffeur € 130,-
– eco fee jeep € 295,-
– volwassenen € 70,- p.p.
– kinderen tot en met 15 jaar € 25,- p.p.

Deelnemers kunnen ter plaatse beslissen en betalen of genieten van een vrije dag naar eigen indeling.

Condities

 • aanbetaling € 350,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Kilimanjaro* – Mto wa Mbu 150.000 TZS
 • Arusha – Mto wa Mbu 100.000 TZS

*Tussen 20.00 en 5.00 uur is de openbare weg naar Mto wa Mbu afgesloten, omdat deze weg door een deel van het National Park loopt. Er kan eventueel overnacht worden in het Charity hotel***  in Arusha (2-persoonskamer met ontbijt 90.000 TZS/± € 36,-)

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.