Safari rondreis Mikumi – Ruaha

10-daagse hotel/lodge safari rondreis v.a. € 1.999,- p.p.
(start- en eindpunt bij Ndege Beach Dar es Salaam / dagelijkse aankomst)

Een spectaculair mooie safari rondreis door twee Nationale Parken in het zuiden van Tanzania. Beleef de rust, de ruimte, de prachtige natuur en natuurlijk de talrijke wilde dieren.

In het Mikumi National Park leven veel olifanten, maar ook buffels, giraffen, wildebeesten, sabelantilopen, impala’s, kudu’s, bavianen, wrattenzwijnen en zebra’s. Deze trekken weer roofdieren aan zoals leeuwen en luipaarden en er zijn zelfs groepjes wilde honden gezien.

Ruaha is het grootste Nationale Park van Tanzania. Naast de grote aantallen olifanten is Ruaha een waar paradijs voor vogelliefhebbers, want er komen hier meer dan 500 verschillende soorten exotische vogels voor.

In Ruaha komen ook de Kudu, waarvan het mannetje prachtige spiraalvormige horens heeft en de sabel antiloop met zijn lange gebogen hoorns. Ook is Ruaha een leefgebied van de bedreigde wilde honden. Andere wilde dieren die in Ruaha leven zijn leeuwen, luipaarden, cheetahs, giraffen, zebra's, elanden, impala’s en jakhalzen.

tayari-safari-nijlpaard

In het Ruaha wild- en natuurpark is het nog overwegend rustig en soms denk je dat je de enige bezoeker bent.

Langs de rivier zijn plekken waar je uit de auto kunt en beschut in een rondavel je lunch kunt gebruiken, terwijl je zicht hebt op de rivier en de talloze nijlpaarden die zich hier laten zien en horen.

Tayari-Safari begeleiding

Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari’s en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden.

Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes van de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Standaardprijs € 1.999,- p.p. volpension

 • dagelijkse aankomst
 • korting derde persoon of meerderen € 245,- p.p.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 10-daagse Mikumi - Ruaha*

Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam – Ndege Beach
Aankomst op zaterdag op vliegveld Dar Es Salaam, ontvangst begeleiding Tayari-Safari en transfer naar Ndege beach lodge & camping, net boven Dar Es Salaam aan de Indische Oceaan.

Dag 2: Excursie Mahaba beach.
’s Morgens een lekker ontbijtje op de veranda van de lodge en ‘s middags gaan we per auto naar Mahaba beach, een leuke plek op het strand met een gezellige bar en leuke zitjes.

Onder genot van een drankje zie je hier de ‘dhows’ (traditionele vissersboten) uitvaren en binnenkomen met vers gevangen vis. Vanaf Mahaba beach wandelen we over het strand in ca. 40 minuten terug naar Ndege beach lodge & camping. Wil je liever niet wandelen, dan kun je ook met de auto mee terug. ‘s Avonds genieten we van een heerlijk 3-gangendiner op de veranda van de lodge.

Dag 3: Start 3-daagse safari Mikumi wildpark
Vandaag rijden we vroeg naar het Mikumi National Park. We komen hier rond 14.00 uur aan en dan maken we direct een game drive, waarbij we van dichtbij  het eerste grote Afrikaanse wild zullen zien. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons guesthouse, waar we de komende 3 nachten zullen verblijven. Lekker douchen, eten en bij een kampvuur napraten met een goed glas wijn, biertje of frisdrank. ’s Nachts zullen we waarschijnlijk het gehuil van hyena’s en leeuwen horen

Dag 4-5: Game drives Mikumi
We staan vroeg op, ontbijtje, verrekijker, foto- en filmcamera in de aanslag als we met onze jeep op game  drive gaan. We zullen olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden, krokodillen, apen, diverse exotische vogels, roofvogels  en leeuwen spotten. Tussen de game drives door eten we onze lunch en aan het eind van de dag komen we vermoeid maar zeer voldaan weer terug bij ons guesthouse in het Mikumi park.  We genieten nog lang na bij een knisperend kampvuur van de geluiden om ons heen.

Dag 6: Mikumi – Ruaha
De 250 km lange route van vandaag gaat voor een groot gedeelte langs de rivierbedding van de Rufiji rivier. Langs de oevers staan duizenden baobab bomen. Sommigen wel met een omtrek/dikte van 15 meter.

Het nationale park ligt op een plateau, 1200 meter boven zeespiegel. De temperatuur is hierdoor zo’n 10 graden koeler dan aan de kust.

In de middag komen we aan in het Ruaha park, het grootste park van Tanzania.

Dag 7-8: Ruaha Game drives
Ruaha National Park is door toevoeging van het Usanga game reserve het grootste nationale park in Tanzania met de meeste olifanten in Oost Tanzania. Dwars door het parken stromen de Ruaha-, Mwagusi- en Jongomero rivieren die in het droge seizoen de voornaamste bron van water zijn.  In deze rivieren komen veel nijlpaarden en krokodillen voor en bij de oevers en op droge stukken in de rivier zien we veel exotische vogels. De komende 2 dagen maken we diverse game drives en zullen we heel veel wilde dieren tegenkomen.

Dag 9: Ruaha – Dar es Salaam of Zanzibar
Vandaag zit deze afwisselende safari rondreis erop. Met de jeep rijden we terug naar Dar es Salaam.

In Mul Kuik Town is een overnachting in een lokaal hotelletje.  Met een 12-seater Beaver, vliegtuigje, vliegen we in een uurtje terug naar Dar es Salaam, of naar Zanzibar voor een heerlijk relaxte strandvakantie op dit exotische eiland.

Vertrek vanaf de airstrip om 13.45 uur, aankomst in Dar es Salaam 16.35 uur, aankomst op Zanzibar 17.00 uur.

Dag 10: Over de weg
Vanuit de regio Mukumi rijden we terug naar Dar es Salaam. De aankomst op Tayari Safari Oceanic resort is rond 16.00 uur.

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • excursie lokale markt en Mahaba beach
 • vervoer in goed uitgeruste terreinwagen met opklapbaar foto/film dak
 • entree kosten in de Nationale Parken Mikumi & Ruaha
 • alle game drives door de wildreservaten Mikumi & Ruaha
 • alle overnachtingen in guesthouses in 2-4 persoonskamers met douche en toilet
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en avondmaaltijden
 • Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien
 • vlucht Ruaha – Dar es Salaam € 375,- p.p.
 • vlucht Ruaha – Zanzibar € 445,- p.p.

Accommodatie Tayari Safari Oceanic resort
Tayari Safari heeft net boven Dar Es Salaam (aan Ndege beach ) en vlakbij het strand zijn eigen basis lodge & camping, Tayari Safari Oceanic resort, welke wordt geleid door Gerard Groot, Afrika kenner bij uitstek.

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Tayari Safari Oceanic resort

Condities

 • aanbetaling € 300,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Dar es Salaam luchthaven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS
 • Dar es Salaam haven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.