Mikumi – Selous & Zanzibar

10-daagse hotel safari rondreis Tanzania € 1.899,- p.p. / Zanzibar Pakachi Beach resort € 32,50 p.p
(start- en eindpunt bij Ndege Beach Dar es Salaam / dagelijkse aankomst)

Bijna iedere liefhebber van wildlife en Afrikaanse natuur heeft wel gehoord (of gezien) van het Serengeti Nationaal Park en de wereldberoemde Ngorongoro Krater, want hier worden door talloze organisaties wereldwijd diverse safari rondreizen aangeboden. Ook zijn er in de Serengeti en de Ngorongoro krater veel prachtige filmreportages gemaakt, die op televisie regelmatig te bewonderen zijn. Echter, het best bewaarde geheim op het gebied van safari reizen naar wilde dieren in een onaangetaste wildernis, is het allergrootste natuurreservaat van Tanzania en heel Afrika, het Selous Game reserve.

De Selous herbergt meer dan 350 vogelsoorten en 2000 verschillende plantensoorten. In dit enorme grote reservaat komen grote groepen olifanten, neushoorns, buffels, krokodillen, nijlpaarden, wildebeesten (gnoes), hartebeesten, kudu’s, sabelantilopen, elanden, waterbokken, wrattenzwijnen, zebra’s en giraffen voor.  De kans is erg groot om leeuwen, luipaarden, hyena’s en de zeldzame wilde honden te zien.

Voor de ware Afrika liefhebber biedt Tayari Safari een 10-daagse hotel rondreis Tanzania door het mooiste gedeelte van de Selous in combinatie met een optionenele strandvakantie op ‘bounty’ eiland Zanzibar.

Deze Tanzania rondreis start in Ndege beach, de thuisbestemming van Tayari Safari, acclimatiseren, genieten van lekker eten en drinken, naar het mooie strandresort bij het lokale vissersdorpje Kunduchi beach en vervolgens naar het verrassend spectaculaire wild- en natuurpark Mikumi, dat een onderdeel uitmaakt van het veel grotere Selous Game Reserve.

Verblijf in comfortabele kamers, tented lodges en beachresort

Tijdens deze unieke safari & eiland rondreis, verblijven we op de mooiste plekken in comfortabele kamers in de basislodge bij Ndege beach, tented lodges en een comfortabel 3*** beachresort met zwembad op Zanzibar.

All inclusive safari rondreis Mikumi - Selous & Zanzibar

Tijdens deze safari rondreis zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • entrees in de wildreservaten en natuurparken Mikumi en Selous
 • in de gameparken vervoer in speciale terreinwagens
 • alle overnachtingen in kamers en tented lodges met douche en toilet
 • alle maaltijden
 • Engelstalige rangers en chauffeurs

Tayari-Safari begeleiding

Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden.

Standaardprijs € 1.899,- p.p. volpension

 • verblijf in guesthouses, tented camps, lodge, hotel & beachresort
 • dagelijkse aankomst
 • korting derde persoon of meerderen € 295,- p.p.
 • verlenging safari met Zanzibar, Pakachi Beach resort B&B, € 32,50 p.p.p.n.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma Mikumi - Selous & Zanzibar*
Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam
Aankomst op de luchthaven van Dar es Salaam, transfer naar Ndege beach lodge, kennismaking, indeling kamers, welkomstdiner

Dag 2: Excursie Mahaba beach
Je kunt er vandaag een relaxdagje van maken en luieren onder een palmboom met een goed boek op het witte zandstrand van Ndege beach, of een duik nemen in het zwembad pal aan het strand. ‘s Middags kun je gratis worden weggebracht naar Mahaba beach, een heel bijzonder strandresort bij een traditioneel vissersdorpje. Hier zie je onder genot van een drankje de originele vissersboten (dhow’s) vertrekken en binnenkomen. Vanaf Mahaba beach wandelen we in ca. 40 minuten over het strand terug naar Ndege beach.

Dag 3: Start 7-daagse Mikumi – Selous safari rondreis
Vroeg vertrek per jeep naar Mikumi National Park, aankomst 14.00 uur, een bijzonder wildreservaat, dat onderdeel uitmaakt van het immens grote Selous Game reserve.
Wij checken-in bij onze guesthouses waar we de komende 3 dagen zullen overnachten. We sluiten de dag af met een heerlijke avondmaaltijd, biertje of frisdrank. ’s Nachts zullen we waarschijnlijk het gehuil van hyena’s en leeuwen horen.

Dag 4-5: Game drives Mikumi National Park
In de komende 2 dagen maken we diverse gamedrives door dit park. We staan vroeg op, ontbijtje, verrekijker, foto- en filmcamera in de aanslag als we met onze jeeps op game drive gaan.

We zullen olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden, krokodillen, apen, diverse exotische vogels, roofvogels en leeuwen spotten.

Tussen de game drives door eten we onze lunch en aan het eind van de dag komen we vermoeid maar zeer voldaan weer terug bij onze overnachtingsplaats.

Tijdens en na een heerlijk 3-gangendiner in de open lucht gaat het spotten van wild gewoon door, want gedurende de overgang van helder naar schemering worden veel dieren zoals leeuwen en hyena’s juist weer actiever als zij op zoek gaan naar een prooi. We genieten nog lang na bij een knisperend kampvuur van de geluiden om ons heen.

Dag 6: Mikumi National Park – Matembo Village
Vandaag verplaatsen we ons naar het immens grote Selous game reserve. Het doel van vandaag is Matembo Village, hier overnachten wij in een bescheiden lokaal hotelletje . We gaan uiteten in een lokaal restaurant. Dit dorp is ver van de buitenwereld, hier beleef je nog het echte Tanzania, geen toeristen!

Dag 7-8-9: Selous Game reserve – gamedrives
Twee  volle dagen maken we diverse gamedrives en zullen we de mooiste foto’s en films kunnen maken uit de 4-wheel terreinwagen van de wilde dieren in een fabuleus mooi decor.

We verblijven 3 nachten in Mapenziko camp, een tented camp met een eigen waterplaats, waar je de olifanten, giraffen, wrattenzwijnen en ander wild tijdens de schemering kunt zien drinken.

Het Ngalawa camp bestaat uit canvas hutten met bedden, een douche en toiletruimte, veranda en uitzicht op de rivier, die zorgt voor een verkoelende breeze. Er is een gezellige Afrikaans restaurant en bar waar we de avondmaaltijden gebruiken en heerlijk kunnen relaxen met de dieren(geluiden) op de achtergrond. Op dag 9 is er in de middag nog een bootsafari. Tijdens de vaart zien we grote krokodillen, Hippo’s, en tientallen verschillende vogelsoorten die langs de oevers leven.

Dag 10: Selous – Dar es Salaam
Rit naar Dar es Salaam. Aankomst rond 16:00. Verblijf in de Lodge van Tayari Safari.

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • excursie lokale markt en Kunduchi beach
 • alle overnachtingen op camping of optioneel in lodges, guesthouse, tented camp, hotel en beachresort, in 2-persoonskamers met douche en toilet
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch, 3-gangendiners
 • vervoer in goed uitgeruste 4-wiel aangedreven terreinwagen(s)
 • entree in het Nationale Park Mikumi en het Selous Game Reserve
 • alle game drives door de wildreservaten Mikumi en Selous
 • Engelstalige rangers en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • boottocht op de Rifuji rivier € 35,- p.p.
 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien
 • enkele vlucht Selous – Zanzibar € 195,- p.p

Accommodatie Tayari Safari Oceanic resort
Tayari Safari heeft net boven Dar Es Salaam (aan Ndege beach ) en vlakbij het strand zijn eigen basis lodge & camping, Tayari Safari Oceanic resort, welke wordt geleid door Gerard Groot, Afrika kenner bij uitstek.

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Tayari Safari Oceanic resort

Condities

 • aanbetaling € 300,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Dar es Salaam vliegveld/haven – Mto wa Mbu 60.000 TZS

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.