Kampeerrondreis ‘Off the road’

11-daagse safari rondreis € 1.999,- p.p.
(start- en eindpunt bij Fanaka lodges & camping Mto wa Mbu / dagelijkse aankomst / kinderkorting t/m 15 jaar € 200,- p.p.)

Tijdens deze 11-daagse kampeerrondreis, gaan we met off the road jeeps ver van de begaande wegen, diep de Afrikaanse natuur in. Een avontuurlijke rondreis met bekende hoogtepunten zoals de game drives door de beroemde Nationale wildparken de  Serengeti en de Ngorongoro krater Lake Manyara en Loliondo gamereserve, die garant staan voor het spotten van de Big 5. Maar ook zul je kennis maken met andere bezienswaardigheden, die zo typerend zijn voor de rondreizen in Tanzania van Tayari-Safari.

Een rondreis door Noordelijk Tanzania, dwars door de ongerepte, ruige, weidse landschappen van de Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area, een gebied groter dan Nederland en België bij elkaar.

Met goed uitgeruste off the road jeeps rijden we over ruige steenslagwegen, hobbelige zandpaden, bijna onbegaanbare rivierbeddingen en bezoeken we het thuisland van de trotse Maasai, die hun kuddes laten grazen midden in de natuurparken tussen de wilde dieren. Avontuur op zijn best!

Tijdens deze zeer gevarieerde rondreis trekken we met jeeps en te voet door het leefgebied van 1,5 miljoen gnoes, 450.000 zebra’s en 650.000 gazelles en antilopen, grote kuddes olifanten en buffels. Over deze eindeloos lijkende vlaktes, zwerven ook troepen wilde honden, grote families leeuwen, soms wel 30 bij elkaar, cheeta’s en luipaarden. Na een "kill", vreten de hyena's samen met jakhalzen en gieren de resten van de prooi op.

De Off the Road is een avontuurlijke safari rondreis, uitsluitend bestemd voor actieve mensen, die er niet tegenop zien om zich af en toe flink in te spannen en met volle teugen willen genieten van dit gigantische natuurspektakel.

Off the road en begeleiding 

Door onze jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van avontuurlijke rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door mensen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die op de open vlaktes van de Serengeti leven, midden tussen de wilde dieren, waar zij slechts gewapend met een speer en werpknots de roofdieren op een ruime afstand houden van zichzelf en hun kuddes.

Eten & drinken tijdens de rondreizen

Om er zeker van te zijn dat de deelnemers niets te kort komen, verzorgt de reisbegeleiding van Tayari Safari zelf alle maaltijden, naar Europese normen. Dit betekent ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avonds een voedzame avondmaaltijd. Op de dagen dat we met de off the road jeeps onderweg zijn, lunchen we onderweg (op eigen kosten), of maken we tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket klaar.

Standaardprijs € 1.999,- p.p.

 • op basis van kamperen
 • kinderkorting t/m 15 jaar € 200,- p.p.
 • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 11-daagse Off the road*
Dag 1 (za): Aankomst Kilimanjaro – Mto wa Mbu
Aankomst vliegveld Kilimanjaro, ontvangst begeleiding Tayari-safari en transfer naar het Fanaka resort in Mto wa Mbu. Indeling tenten, of tegen een vergoeding verblijf in een kamer met douche en toilet. Kennismaking met de andere deelnemers en ‘s avonds een heerlijk 3-gangen welkomstdiner.

Dag 2 (zo): Lake Manyara
Vandaag gaan we met off the road jeeps met een opklapbaar foto/filmdak onze eerste gamedrive maken door het bijzondere Lake Manyara. We hoeven niet ver te rijden, want het park ligt om de hoek van Mto wa Mbu. Dit park ligt ingeklemd in een aardbreuk van de Great Rift Valley.

Direct bij het binnenrijden van Lake Manyara rijden we door een oerwoud vol met bavianen, die een heel apart geluid maken bij het eten van hun voedsel dat ze hier in overvloed op de grond vinden.

Als de chauffeur de motor uitzet, dan horen we ook het geluid van klaterende beekjes met glashelder water. Tussen de bijzondere bomen zien we prachtige groene weides waar schitterende waterbokken zich laten zien. Eenmaal uit het dichte woud gaat de natuur over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier kunnen we veel wilde dieren zien zoals olifanten, gnoes, impala’s en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen, hyena’s en gieren die de laatste restjes opruimen. Rondom het meer leven duizenden flamingo’s, pelikanen, ibissen, reigers en visarenden.

Dag 3 (ma): Mto wa Mbu – Lake Natron
Vandaag is de start van de OFF THE ROAD safari rondreis. Met goed uitgeruste Landcruisers trekken we de Ngorongoro Conservation Area in. Dit natuurgebied waar de Maasai de “speer zwaait”, wordt  nauwlettend  door Tanzaniaanse regering en Unesco bewaard, om het Maasai volk traditioneel te laten leven. De Maasai bevolking zwerft hier met zijn kuddes koeien en geiten rond. Leeuwen blijven op respectabele afstand, want zij hebben door de duizenden jaren heen een gen erbij gekregen, dat hen waarschuwt hoe gevaarlijk de Maasai speer en de werpknots is.
Na een rit van enkele uren is de weg een pad geworden, waar zelfs terreinwagens moeilijk verder kunnen. Hier is onze eerste overnachtingsplaats, Ngoben campsite in de lonliondo.

Dag 4 (di): Dag 4(di): Lake Natron – Wasso
Langs de oevers van het ondiepe Natron meer leven een miljoen flamingo’s en pelikanen. Hier gaan we een kijkje nemen. De gids vertelt uitvoerig en brengt ons, door de modderige, kleiachtige omgeving naar een dorpje, verstoken van elektra, water en telefoon. Alsof de tijd hier 1000 jaar geleden is stil blijven staan.
Na de lunch rijden we met de jeeps verder naar Wasso.

De weg is moeilijk begaanbaar, vol kuilen en bezaaid met vulkaankeien en meerdere malen rijden we door droge rivierbeddingen. Als het flink geregend heeft kan het gebeuren dat er een oponthoud is, omdat de stroom te krachtig is. De weg leidt ons naar het 700 meter hoger gelegen plateau, uitloper van de Serengeti. We overnachten in een heel eenvoudig lokaal hotelletje, want er is geen camping op deze winderige kille vlakte.

Dag 5 (wo): Wasso – Kleins Gate
Vandaag is er gelegenheid om de lokale bevolking te fotograferen, de markt te bezoeken en te ervaren hoe de Maasai kinderen naar ons kijken. Zij roepen: “hé Wazungu” (hé blanke). Rond 16.00 uur komen we bij de ingang van een controle post van de Serengeti, Kleins Gate. Tegen donker bereiken wij onze eindbestemming van deze lange rijdag, Tumbili Camp, midden in het Serengeti National Park. Onderweg hebben we dan al veel wilde beesten kunnen bewonderen.

Dag 6 (do): Serengeti game drives
Vroeg op, nog donker met het ontbijt. Met het eerste licht gaan we op speurtocht naar de Big-5 en veel meer, we maken lange game drives en we zullen heel veel wild gaan zien, misschien wel meer dan verwacht! 

We komen ook terug op de camping om iets te eten en de benen te strekken, want gedurende de drives mag niemand de wagen uit!

Dag 7 (vr): Serengeti game drives
Weer vroeg op, snel een klein ontbijt, game drive, tweede ontbijt rond 10.00. Vandaag hebben we meer aandacht voor de omgeving en de wilde dieren. We nemen wat meer tijd voor de details. De gids zal dan ook langer stoppen en meer uitleg geven over de omgeving, natuur en wat er zich op het moment afspeelt. Afhankelijk van de periode zouden we de migratie (grote trek) van de ca. 1,5 miljoen gnoes, zebra’s en gazellen kunnen zien.

Dag 8 (za): Serengeti – Ngorongoro
Na het ontbijt pakken we de tenten en bagage weer in en maken we een lange game drive door de open savanne van de Serengeti. We rijden langs de tientallen ‘Kopjes’, hopend op die foto van een Cheeta gezin, of luierende leeuwen clan. Rond 4 uur rijden we Serengeti uit en de Ngorongoro Conservation Area in. De lange hobbelige weg voert ons door een prachtig landschap onze overnachtingsplaats, Simba Camp op de kraterrand van de oude Ngorongoro vulkaan. Hier kan het ’s nachts behoorlijk afkoelen!

Dag 9 (zo): Ngorongoro Crater – game drives – Mto wa Mbu (OPTIONEEL)
We dalen vroeg de krater in, een steile afdaling, 700 meter naar beneden. Onderweg zien we Maasai nederzettingen,  kuddes vee en soms spelende Maasai kinderen.
Het uitzicht is adembenemend, de krater heeft een doorsnede van 22 km en wordt ook wel het “Hof van Eden, of Het Paradijs” genoemd. Op de giraffen na, waarvoor de hellingen met hun lange poten te steil zijn, is al het Afrikaanse wild hier in grote aantallen aanwezig, waaronder zelfs de schaarse ‘zwarte’ neushoorn.

Dag 10 (ma): Rustdag Mto Wa Mbu, of … mountaibike excursie Lake Manyara en Maasai dorp
Na alle avonturen van de voorgaande dagen in het immens grote Serengeti wildreservaat en de imposante Ngorongoro krater kunnen we vandaag even bijkomen, heerlijk relaxen, een boek lezen of nog wat leuke souvenirs scoren in het Maasai dorp.

Wil je toch nog wat meer zien en meemaken? Ga dan onder begeleiding van onze lokale gids mee met een mountainbike excursie naar een lokale Maasai nederzetting even buiten het dorp, waar je kennis maakt met de tradities van dit trotse volk. Vervolgens fietsen we via een prachtige route dwars door het centrum van Mto wa Mbu en oneindig lijkende bananenplantages naar de rand van het Lake Manyara, waar we diverse wilde dieren en veel flamingo’s zullen zien. Deze excursie duurt ca. 5 uur, waarvan ca. 1,5 uur bij de Maasai. Kosten € 20,- p.p. inclusief huur mountainbike.

Dag 11 (di): Vertrekdag
Vandaag is de transferdag naar het vliegveld van Kilimanjaro voor de vlucht naar Nederland met een rugzak vol mooie herinneringen aan deze zeer avontuurlijke rondreis door de mooiste parken van Noord Tanzania.

De totale rijafstand van deze avontuurlijke safari rondreis is ongeveer 1000 km, waarvan bijna alles off the road!

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • entrees in de wildreservaten en natuurparken Serengeti, Ngorongoro, Lake Natron en Loliondo
 • in de game parken vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps met openklapbaar film/foto dak)
 • camping kosten
 • alle maaltijden en bijbehorende dranken zoals thee en koffie
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeur(s)

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

Ngorongoro Crater
De entree van de Ngorongoro Crater met bijkomende kosten bedraagt per dag:
– Jeep met chauffeur € 130,-
– Fee Jeep € 295,-
– volwassenen 70,- p.p.
– kinderen tot en met 15 jaar € 25,- p.p.

Deelnemers kunnen ter plaatse beslissen en betalen of genieten van een vrije dag naar eigen indeling.

Condities

 • aanbetaling € 300,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Kilimanjaro* – Mto wa Mbu 150.000 TZS
 • Arusha – Mto wa Mbu 100.000 TZS

*Tussen 20.00 en 5.00 uur is de openbare weg naar Mto wa Mbu afgesloten, omdat deze weg door een deel van het National Park loopt. Er kan eventueel overnacht worden in het Charity hotel***  in Arusha (2-persoonskamer met ontbijt 90.000 TZS/± € 36,-)

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.