Safari rondreis Saadani – Mikumi

10-daagse hotel rondreis v.a. € 1.699,- p.p.
(start- en eindpunt bij Ndege Beach Dar es Salaam / dagelijkse aankomst)

Aanschouw een prachtige natuur en veel wilde dieren tijdens een 10-daagse safari rondreis door de twee bijzondere nationale parken Mikumi en Saadani van Tanzania.

Ga tussen de game drives lekker relaxen op mooie witte zandstranden aan de Indische Oceaan en ga snorkelen bij een onbewoond eiland voor de kust van Dar es Salaam.

Wil je langer genieten van een tropische zon op de meest exotische witte stranden en zwemmen in een blauwgroen gekleurde zee, verleng deze rondreis dan met een aantal dagen naar het bijzonder mooie Zanzibar.

Gamedrives Saadani & Mikumi Nationale Parken

Tijdens de safari rondreizen door de wild- en natuurparken Saadani en Mikumi verblijven we in ruime comfortabele 2-persoonskamers met douche en toilet.

Standaardprijs € 1.699,- p.p.

 • verblijf in lodges
 • dagelijkse aankomst
 • korting derde persoon of meerderen € 295,- p.p.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 10-daagse Saadani - Mikumi*
Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam – Ndege Beach
Aankomst op vliegveld Dar Es Salaam, transfer naar Ndege beach lodge & camping vlakbij de Indische Oceaan. Indeling kamers, ontvangst begeleiding Tayari-Safari en diner (afhankelijk van aankomsttijden).

Dag 2: Excursie Mahaba beach
’s Morgens lekker ontbijtje en relaxen onder een palmboom of op het witte zandstrand van Ndege beach. Er is ook een zwembad bij het strand waar je tegen betaling van ca. € 1,- gebruik van kunt maken. ‘s Middags per jeep naar Mahaba beach, een lokaal vissersdorpje aan een wit zandstrand met wuivende palmbomen. Hier zie je onder genot van een drankje de ‘dhows’ (traditionele vissersboten) uitvaren en binnenkomen met vers gevangen vis. Vanaf Mahaba beach wandelen we over het strand in ca. 40 minuten terug naar Ndege beach. ‘s Avonds genieten we van een heerlijk 3-gangendiner op de veranda van de lodge.

Dag 3: Start 3-daagse Saadani National Park* – bootsafari Wami rivier
Vandaag gaan we na het ontbijt onze eerste 3-daagse safari van deze reis maken. Via de weg naar Bagamoyo (voormalig missiepost van Livingstone) rijden we naar het Saadani National Park, het enige wildpark dat grenst aan de Indische Oceaan. Hier kun je olifanten op het strand zien lopen. Saadani betekent letterlijk “de tijd die stilstaat”. We dineren en overnachten in Mahaba Farm, aan de rand van het Saadani park, in onze meegenomen tentjes of vooraf geboekte kamers, met douche en toilet.
*Je hoeft alleen bagage mee te nemen die je gedurende de komende dagen nodig hebt, want aan het eind van deze safari komen we weer terug op Ndege beach lodge & camping.

Dag 4: Saadani game drives
We staan vroeg op om zo snel mogelijk op een game drive te gaan, op zoek naar de wilde dieren. We zien impala’s, giraffes, grote loopvogels, waterbokken, gnoes, bavianen en buffels.

Groepjes zebra’s grazen in het open veld,  zeearenden en gieren loeren hoog vanuit bomen op een prooi. Als we geluk hebben zien we hier ook buffels, olifanten en misschien wel leeuwen.

Dag 5: Saadani – Mahaba Farm
Vandaag staan we vroeg op en kunnen we de zon zien op komen vanuit de Indische Oceaan. We maken een vroege gamedrive van een halve dag. Vervolgens rijden we het park weer uit naar Mahaba Farm, waar we ’s middags nog de tijd hebben om te lunchen. ’s Avonds genieten we weer van een heerlijke avondmaaltijd op de veranda van de farm.

Dag 6: Start 3-daagse safari Mikumi wildpark*
Vandaag vertrekken we vroeg naar het Mikumi National Park, een prachtig wildreservaat van dat deel uitmaakt van het grote Selouse Game reserve. We arriveren hier rond 12.00 uur en hebben nog tijd genoeg voor een game drive.

Aan het eind van de middag rijden we naar de banda’s, check-in om de kamer te betrekken, eten en bij een kampvuur napraten met een drankje. ’s Nachts kunnen we het gehuil van hyena’s en leeuwen horen.

Dag 7: Game drives Mikumi
We staan vroeg op, ontbijtje, verrekijker, foto- en filmcamera in de aanslag als we met onze jeeps op zoek gaan naar de wilde dieren. We zullen olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden, krokodillen, apen, diverse (roof)vogels en wellicht ook leeuwen zien. Tussen de gamedrives door gebruiken we de lunch en aan het eind van de dag komen we weer terug op de camping of bij het questhouse, of de luxe safari lodge. ’s Avonds genieten we nog lang na bij een knisperend kampvuur van de dierengeluiden om ons heen.

Dag 8: Mikumi – Ndege beach
’s Morgens maken we nog een laatste game drive, voordat we het Mikumi wildpark verlaten en terugrijden naar onze basis lodge bij Ndege beach. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij Ndege beach, waar we tijdens en na het avondeten heel wat na te vertellen hebben.

Dag 9: Vrije dag – of snorkelen bij onbewoond eiland
Vlak voor de kust van Dar es Salaam liggen onbewoonde eilandjes die een Nationaal Marine Park vormen. Het kristal heldere zeewater met een prachtige onderwaterwereld nodigt je uit om te gaan snorkelen (neem je snorkeluitrusting mee). Op het eiland is een leuk restaurantje, waar we (op eigen kosten) een heerlijke lunch kunnen gebruiken. De kosten voor de boottocht zijn  ca. € 35,- per persoon + entreekosten Marine Park € 10,- per persoon.

Dag 10: Transfer dag naar het vliegveld van Dar es Salaam, of verlenging Zanzibar
Afhankelijk van de vluchttijden kun je overdags nog heerlijk relaxen op het strand, of misschien nog naar de kunstmarkt om een leuk souvenir te kopen. Ruim van te voren brengen we je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis…of je gaat per ferryboot naar Zanzibar voor een 4-daagse verlenging op dit exotische eiland.

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • game drives in open Toyota cruiser
 • alle gamedrives in de parken Saadani en Mikumi
 • alle overnachtingen in 2-persoonskamers met douche en toilet in Ndege beach lodge en Mahaba Farm
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch, en avondmaaltijden)
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Saadani en Mikumi
 • excursie Mahaba beach
 • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet inbegrepen

 • boottocht over de Wami rivier (€ 35,- p.p.)
 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

Accommodatie Tayari Safari Oceanic resort
Tayari Safari heeft net boven Dar Es Salaam (aan Ndege beach ) en vlakbij het strand zijn eigen basis lodge & camping, Tayari Safari Oceanic resort, welke wordt geleid door Gerard Groot, Afrika kenner bij uitstek.

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Tayari Safari Oceanic resort

Condities

 • aanbetaling € 300,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Dar es Salaam luchthaven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS
 • Dar es Salaam haven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.