Safari Rondreis Selous Game Reserve

7-daagse camping/lodge safari rondreis v.a. € 999,- p.p.
(start- en eindpunt bij Ndege Beach Dar es Salaam / dagelijkse aankomst)

Beleef met Tayari Safari een 7-daagse safari rondreis door het Selous Game Reserve, een van de grootste wildreservaten in Afrika met een enorme hoeveelheid aan diverse vogelsoorten, roofdieren en andere grote zoogdieren. Het Selous Game Reserve is een zeer waterrijk gebied, waar o.a. de brede Rufiji rivier door heen stroomt, thuisbasis voor krokodillen, nijlpaarden en exotische vissen. De uitvalsbasis voor het ontdekken van de Selous ligt pal aan deze rivier, middenin een prachtige natuur. Hier beleef je Afrika van heel dichtbij!

Game drives, boottochten en wandelsafari’s

In de maand mei is de Selous niet goed toegankelijk om met een 4-wheeldrive safariwagen de meest spectaculaire gamedrives te maken. Tijdens een bootexcursie over de Rufiji rivier of over een van de grote meren zien we heel veel nijlpaarden en krokodillen met een lengte van soms wel 6 meter. Er is geen betere manier om de natuur te verkennen, dan tijdens een wandelsafari, waarbij we onder begeleiding van een gewapende gids sporen volgen van wilde dieren die ons net voor zijn gegaan.

Selous - Tayari Safari lodge

Tayari Safari lodge is een avontuurlijk camp met een eigen drinkplaats, waar je tijdens de schemering de olifanten, giraffen, wrattenzwijnen en ander wild kunt zien drinken. Tayari Safari tented camp bestaat uit een kampeerterrein en canvas hutten met bedden, een douche en toiletruimte, veranda en uitzicht op de Rufiji rivier. Ook is er een typisch Afrikaans restaurant en een bar waar we kunnen relaxen met de dieren(geluiden) op de achtergrond.

Kamperen in een koepeltent of in een hut

Om de prijs zo aantrekkelijk mogelijk te houden, kamperen we tijdens ons verblijf in de Selous in 2-persoons koepeltenten. De maaltijden worden gebruikt in het restaurant.

Het is ook mogelijk om te verblijven in hut of een canvas hut met bedden, douche en toilet.

 

Standaardprijs tent € 999,- p.p. / hut € 1.190,- p.p.

 • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk
 • korting derde persoon of meerderen € 245,- p.p.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 7-daagse Selous game reserve*
Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam
Aankomst vliegveld van Dar es Salaam, transfer naar het Tayari Safari Oceanic resort, aan de Indische Oceaan. Relaxen en misschien nog even naar het strand, of het zwembad.

Dag 2: Ndege beach – Selous Game Reserve – Bootcruise
Vroeg ontbijt en vertrek naar ons basis verblijf.

Wij rijden in 5 uur naar de Selous, een groot gedeelte over onverharde zandpaden. Na de lunch maken we een 2 uur durende boottocht (€ 35,- p.p.) over de brede Rufiji rivier. Fotografeer de talloze nijlpaarden en krokodillen, liggend op de zandbanken, koesterend in de warme zon, met de bek open, waar vogels de voedselresten tussen de tanden vandaan pikken.

Aanschouw de grote vogels, speurend naar voedsel langs de oevers van de rivier en bewonder de kleine nestjes van de wevervogel, hangend aan een zwaaiende dunne rietstengel.

Dag 3: Game drives Selous
Volle dag safari in de Selous. Met onze speciaal aangepaste safari terreinwagen, aanschouwen we Afrika van heel dichtbij. Op de open plekken  in het woud kunnen we olifanten, gazellen, leeuwen, cheeta’s en zelfs wilde honden ontmoeten.

Dag 4: Selous – Wandelsafari – Game drive
s’ Morgens vroeg op voor een avontuurlijke wandelsafari. Onder begeleiding van een ervaren gids leren we veel over de flora, fauna en over de manieren waarop de inheemse volkeren leven en overleven in deze wildernis. De gids verteld veel over de vegetatie, de typische colobus apen en vele bijzondere vogels, die hier leven. Op open plekken in het woud kunnen we zomaar oog in oog staan met een groepje impala’s, maar ook olifanten en soms zelfs roofdieren. Na de lunch maken we ’s middags nog een game drive op zoek naar nog meer wilde dieren.

Dag 5: Selous Game drive en excursie lokaal dorp
’s Morgens na het ontbijt maken we de laatste game drive van deze safari reis en ’s middags bezoeken we een nabij gelegen dorp.

De dorpelingen zijn vriendelijk en onze gids laat ons zien hoe de lokale bevolking leeft, naar school gaat, de lokale markt en nog veel meer (de dorpskinderen kun je een groot plezier doen met schriften, pennen, ballonnen of snoep).

’s Avonds diner en nagenieten bij een kampvuur.

Dag 6: Selous – Ndege beach
Terug naar Dar es Salaam – Ndege beach. Verblijf in het Tayari Safari Oceanic resort in kamers met douche en toilet.

Dag 7: Vertrek naar huis…of verlenging Zanzibar
Vandaag is het transferdag naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Nederland of België, of naar de haven van Dar es Salaam, voor de overtocht naar Zanzibar voor een relaxte strandvakantie…

*de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. 

Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Inbegrepen

 • game drives in open Toyota cruiser
 • 2 overnachtingen op het Tayari Safari Oceanic resort in kamer met douche en toilet
 • 4 overnachtingen op Tayari Safari Camp in koepeltent of Banda
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch(pakket) en 3-gangen diners entrees in Selous game reserve
 • wandelsafari Selous met gewapende gids
 • Engelstalige reisleiding en chauffeur

Niet inbegrepen

 • boottocht over de Rufiji rivier (€ 35,- p.p.)
 • persoonlijke uitgaven, dranken en fooien

Optioneel

 • binnenlandse vlucht Selous – Zanzibar € 195,- p.p.

Accommodatie Tayari Safari Oceanic resort
Tayari Safari heeft net boven Dar Es Salaam (aan Ndege beach ) en vlakbij het strand zijn eigen basis lodge & camping, Tayari Safari Oceanic resort, welke wordt geleid door Gerard Groot, Afrika kenner bij uitstek.

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Tayari Safari Oceanic resort

Condities

 • aanbetaling € 250,-
 • restant reissom 14 dagen voor aankomst per bank of contant bij aankomst
 • de geldigheidsduur van een offerte is 3 weken (eventuele tussentijdse prijsaanpassingen kunnen daarna worden doorgevoerd)

Transfers en valuta
Taxikosten betaalt u zelf aan de chauffeur.

Ritkosten voor een 4-persoons taxi zijn als volgt:

 • Dar es Salaam luchthaven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS
 • Dar es Salaam haven – Lodge Tayari Safari 60.000 TZS

€ 1 = 2.500 TZS
$ kleine coupures = 1.500 TZS
$ grote coupures = 2.250 TZS
ATM maximale opname is 400.000 TZS (maximaal 6x per dag)

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar Pakachi Beach resort B&B € 32,50 per persoon per dag
Wil je na deze avontuurlijke safari rondreis even helemaal ontspannen op een tropisch eiland met witte zandstranden, een kristalheldere zee en leuke bezienswaardigheden? Strijk dan neer op Zanzibar voor de kust van Dar Es Salaam, waar het goed toeven is in de eeuwige zonneschijn!

Bekijk voor aanvullende informatie de pagina Strandvakantie Zanzibar.