Safari Rondreis ‘Big-5’

14-daagse safari rondreis 'Big-5' v.a. € 1.199,- p.p.
(start- en eindpunt bij Ndege Beach Dar es Salaam / dagelijkse aankomst / kinderkorting t/m 15 jaar € 150,- p.p.)

Tijdens deze 14-daagse all inclusive Big-5 safari rondreis maak je kennis met het mooiste dat Tanzania te bieden heeft. Met goed uitgeruste off the road jeeps rijden we van het éne wildpark naar het andere natuurreservaat, diep de Afrikaanse wildernis in. Onder begeleiding van een parkranger gaan we te voet een safari maken door het natuurpark Mkomazi, waarbij je de wilde dieren van dichtbij kunt fotograferen. In het Arusha National Park hebben we uitzicht op twee gigantische bergen, de Mount Meru in het park en de verder gelegen Kilimanjaro, met 5895 meter hoogte, ook wel het dak van Afrika genoemd. In een van de kratermeren zullen we van dichtbij duizenden flamingo's kunnen zien met op de achtergrond de wit besneeuwde top van de Kilimanjaro, een fantastisch gezicht!

tayari-safari-off-the-road

Eenmaal aangekomen bij het Lake Manyara zullen we versteld staan van de roze kleur, veroorzaakt door duizenden flamingo’s en als we geluk hebben zien we hier leeuwen in bomen klimmen. Een ander hoogtepunt van deze rondreis is de optionele game drive door het Tarangire wildpark, waar de Baobab bomen het landschap sieren en waar zich de grootste concentratie olifanten van Afrika bevindt. Langs de Tarangeri rivier kunnen we grote groepen olifanten zien drinken en badderen, terwijl  honderden zebra's, gazellen en gnoes grazen op de uitgestrekte savanne.

Het verste doel van deze avontuurlijke rondreis is de wereldberoemde Ngorongoro krater waar het krijgshaftige en trotse volk de Maasai nog op traditionele wijze tussen de wilde dieren leeft. Slechts bewapend met een speer en een knots houden zij de roofdieren op veilige afstand van hun kuddes en zichzelf. Als we naast de ontelbare zebra’s, giraffen, antilopen, krokodillen, nijlpaarden, wrattenzwijnen, bavianen, struisvogels, maribu’s en diverse roofvogels nog niet alle wilde dieren van de Big-5 hebben gezien, dan komen we die ongetwijfeld in de Ngorongoro krater tegen!

Met deze avontuurlijke rondreis door diverse natuur- en wildparken krijg je heel veel wilde dieren en culturele bezienswaardigheden te zien die Tanzania zo uniek maken en zul je op plekken komen die zo typerend zijn voor de rondreizen van Tayari Safari.

All inclusive safari rondreis Big-5

Tijdens deze rondreis door verschillende wild- en natuurparken zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • in de gameparken vervoer in speciale terreinwagens met openklapbaar foto/filmdak
 • alle overnachtingen in ruime twee-persoons koepeltenten (alleengebruik of met zijn tweeën)
  campingkosten
 • alle maaltijden
 • entrees in de wildreservaten en natuurparken Mkumazi en Lake Manyara
 • service van een kok en mobiele kookuitrusting
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs

 

Tayari-Safari begeleiding

Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes van de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Eten & drinken tijdens de rondreizen

Dit betekent bij Tayari Safari ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we onderweg zijn, lunchen we onderweg (eigen kosten) of we maken tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket.

Standaardprijs tent € 1.199,- p.p. / hotel/lodge € 1.599,- p.p.

 • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk
 • kinderkorting t/m 15 jaar programma € 150,- p.p
 • kinderkorting t/m 15 jaar hotel € 100,- p.p.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 14-daagse safari rondreis Big-5*

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Condities betaal- en kortingsregeling

Transfers en valuta

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar v.a. € 22,50 per persoon per dag