Familie safari rondreis (zuidelijke parken)

18-daagse rondreis wildparken, bergen en palmenstranden v.a. € 2.195,- p.p. / Zanzibar Changu Beach Resort € 50,- p.p
(start- en eindpunt bij Ndege Beach Dar es Salaam / kinderkorting t/m 15 jaar € 400,- p.p.)

Een super gevarieerde safari rondreis in het zuidelijke deel van Tanzania, midden in de zomervakantie, dus uitermate geschikt voor families met schoolgaande kinderen. Maar liefst 18 dagen avontuur, met jeeps ver van de begaande wegen, diep de Afrikaanse natuur in. Van het éne bijzondere Nationale park, via interessante routes naar het andere wildreservaat.

Met bekende hoogtepunten zoals de game drive door de wereldberoemde Selous game reserve , dat garant staat voor het ontmoeten van de allergrootste krokodillen van Afrika en vele duizenden andere wilde dieren

Tijdens de game drives door de wildparken  Mikumi met zijn enorme grote kuddes olifanten, buffels,  nijlpaarden en wel 500 soorten vogels,  Ruaha National Park, het grootste wildpark waar we  tijdens een wandeling met een ranger vlak bij het wild kunnen komen en Uzungwa waar we een  voettocht in de bergen maken naar de 50 meter hoge waterval, zal je versteld staan van al het moois om je heen.

In de Selous game reserve waar we aan bij en de Rufiji rivier  in een lokaal dorpje staan op een hele kleine knusse camping. De lokale bevolking onthaalt ons gastvrij , tonen hun producten. Hier regelt de stamoudste voor ons een wandeling in de Bush, wel met gewapende Rangers, omdat het wild vrij rond loopt in Selous en een 2 uur durende tocht met een boot over de Rufiji rivier.

Bongoyo Marine Park

Vlak voor de kust van Dar es Salaam liggen  3 onbewoonde eilandjes. Het kristal heldere zeewater met een prachtige rijke onderwater wereld nodigt je uit om te gaan snorkelen*. Op het eiland is een simpel restaurantje, waar we een heerlijke lunch kunnen gebruiken (eigen kosten). De kosten voor de boottocht zijn  ca. € 35,- per persoon. Entree voor het Marine park is $ 10,- p.p.

*eigen snorkelmateriaal meenemen

Optie: Zanzibar voor slechts € 50,- per persoon per nacht

Ook is het mogelijk om tijdens deze Familie Safari rondreis een uitstapje van 4 dagen en 3 nachten te maken naar het exotische eiland Zanzibar. Het verblijf is dan in het mooie beachresort Changu Beach Resort, aan de Oostkust van Zanzibar, in de buurt van Paje. Dit resort is exclusief door Tayari Safari gecontracteerd, ligt pal op het strand, met een zwembad, ligbedden en een gezellige beachbar. het verblijf is in comfortabele 2-persoonskamers met douche en toilet op basis van halfpension! De toeslag is slechts € 50,- per persoon per nacht.

All inclusive safari rondreis

Tijdens deze avontuurlijke safari rondreis zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • in alle parken vervoer in speciale terreinwagens met openklapbaar foto/filmdak
 • entrees in de wildparken; Mikumi, Ruaha, Uzungwa en Selous
 • alle overnachtingen in ruime tweepersoons koepeltenten (alleen of met zijn tweeën)
 • campingkosten
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners en bijbehorende drankjes zoals thee en koffie
 • boottocht naar Bongoyo (optioneel)
 • boottocht op de Rufiji rivier
 • Gamewalk in Mloka/Mtemere, Beho Beho
 • game drives door de diverse wildreservaten
 • Excursies: lokale markt in Tegeta, vissersdorp aan Mahaba beach
 • Engelstalige rangers en chauffeurs

 

Tayari-Safari begeleiding

Door onze meer dan 30 jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door mensen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de diverse bevolkingsgroepen.

Eten en drinken tijdens de rondreis

Dit betekent bij Tayari Safari ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we met de jeeps onderweg zijn zorgt de kok voor een lunchpakket.

Standaardprijs tent € 2.195,- p.p.

 • op basis van kamperen
 • wekelijkse aankomst op zaterdag in juni, juli en augustus mogelijk
 • kinderkorting t/m 15 jaar € 400,- p.p.
 • de familie safari start op alle zaterdagen in juni, juli en augustus
 • verlenging safari met Zanzibar, Changu Beach Resort, € 50,- p.p.p.n.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma familie safari rondreis*

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Mogelijke toeslagen

Condities betaal- en kortingsregeling

Transfers en valuta

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar v.a. € 50,- per persoon per dag