header-tayari-safari-lion-king

Lion King

12-daagse hotel/kampeer safari rondreis v.a. € 1.652,- p.p.
(start- en eindpunt bij Fanaka lodges & camping Mto wa Mbu / dagelijkse aankomst / kinderkorting t/m 15 jaar € 150,- p.p.)

Een unieke 12-daagse safari rondreis waarbij wereldberoemde wildparken  Serengeti en de Ngorongoro Crater worden gecombineerd met minder bekende, maar zeer verrassende wild- en natuur reservaten zoals Lake Manyara, Lake Eyasi en Tarangire. Wil je veel wilde dieren zien in de meest veelzijdige natuurparken en ook nog iets te weten komen over de levenswijze van het trotse Maasai volk en de traditionele Hadzabe (Bosjesmannen), dan is dit de ultieme rondreis!

tayari-safari-leeuw

Uitgestrekte savannes vol wilde dieren - dichte wouden vol apen - klaterende beekjes met glashelder water - indrukwekkende meren vol flamingo’s - besneeuwde bergtoppen - tropische stranden.

Ontdek de mooiste parken in het noordoosten van Tanzania en sluit deze 13-daagse safari rondreis eventueel af op de hagelwitte zandstranden van Zanzibar!

 

 

Off the road en begeleiding

Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de lokale bevolking en de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes bij Lake Manyara, Lake Eyasi, de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

All inclusive safari rondreis Lion King

Tijdens deze veelzijdige hotel/kampeer rondreis door verschillende wild- en natuurparken zijn de volgende onderdelen inbegrepen:

  • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel jeeps met openklapbaar film/foto dak
  • alle overnachtingen in 2-persoons koepeltenten (standaard)
  • alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaaltijden)
  • service van een kok en mobiele kookuitrusting
  • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Conservation Area, Lake Eyasi en Tarangire
  • wandelexcursie Mto wa Mbu (o.a. kunstmarkt en lokale bevolking)
  • mountainbike-excursie Mto wa Mbu (Maasai dorp en Lake Manyara)
  • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Verblijf in ruime koepeltenten, 2-persoons slaapkamers, ingerichte tented camps en lodge

Standaard is het verblijf in ruime 2-persoons koepeltenten.

Liever in 2-persoons slaapkamers

Tijdens de Lion King kun je ook 7 nachten verblijven in comfortabele 2/4-persoonskamers met douche en toilet op ons basisresort Fanaka met zwembad in Mto wa Mbu. Meerprijs: 120,- p.p. Tijdens de safari’s door de Ngorongoro krater, in de Serengeti- en Tarangire wildreservaten verblijven we standaard op idyllisch gelegen campings.

Tented lodges in Serengeti, Rhino lodge Ngorongoro Krater en Tarangire Safari Lodge

Tegen een meerprijs kun je tijdens de safari's in de Ngorongoro area en Serengeti ook verblijven in luxe ingerichte tented camps met echte opgemaakte bedden, douche en toilet en word je in een tentrestaurant op je wenken bediend.

Op de rand van de Ngorongoro Crater verblijven we dan in Rhino lodge en in het 'olifanten' park Tarangire in het luxe taranigire safari lodge met zwembad in comfortabele kamers en overal op basis van volpension.

 

Standaardprijs tent € 1.652,- p.p.

Verblijf in kamer met douche en toilet € 1.772,- p.p.
Verblijf in Tented Lodge in Serengeti € 2.313,- p.p.

  • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk
  • kinderkorting t/m 15 jaar € 150,- p.p.

Offerte aanvragen

Ballonvaart Serengeti

Tayari Safari geeft je de mogelijkheid om een extra dimensie toe te voegen aan de safari in een van de noordelijke parken van Tanzania.

De ballonvaarten worden georganiseerd vroeg in de ochtend zowel in de Serengeti als in het Tarangire National Park.

tayari-safari-ballonvaart

Tijdens het eerste daglicht kan je zien hoe de ballon wordt klaargemaakt voor de vlucht. Maximaal 12 personen kunnen de vlucht van een uur mee maken.

Het is geweldig om te ervaren hoe je de grote groepen wilde beesten, olifanten, buffels giraffes en gazellen kunt fotograferen en filmen. De piloot vertelt over het landschap, de dieren en structuur van het gebied.

Na de landing is er een champagne ontbijt met uitreiking van het ballonvaartcertificaat !

Meer informatie

Dag tot dag programma 12-daagse rondreis Lion King*
Aankomst en vertrek
Inbegrepen

Niet inbegrepen

Ngorongoro Crater
De entree van de Ngorongoro Crater met bijkomende kosten bedraagt per dag:
- eerste persoon € 395,-
- tweede en volgende personen € 70,- p.p.
- kinderen tot en met 15 jaar € 25,- p.p.

Deelnemers kunnen ter plaatse beslissen en betalen of genieten van een vrije dag naar eigen indeling.

Bagage

Zelf meenemen

Tip! Verlenging Safari met 4-daagse reis Zanzibar v.a. € 225,- p.p.