Safari rondreis ‘Migratie Serengeti’

8-daagse hotel/kampeer rondreis v.a. € 1.241,- p.p.
(start- en eindpunt bij Fanaka lodges & camping Mto wa Mbu / dagelijkse aankomst / kinderkorting t/m 15 jaar € 150,- p.p.)

Een unieke 8-daagse safari rondreis door de wereldberoemde wildparken Serengeti, de Ngorongoro Crater en het zeer verrassende wild- en natuur reservaat Lake Manyara. Beleef tijdens deze Tanzania rondreis een spektakel met uitzonderlijk veel wilde dieren in een overweldigende natuur in de gebieden van de Serengeti waar de migrerende hoefdieren (wildebeesten, zebra’s en gazellen) zich bevinden!

Deze rondreis door het noorden van Tanzania heeft als voornaamste doel om de rondtrekkende hoefdieren te volgen.

Het hele jaar door trekken een miljoen gnoes, vergezeld door 300.000 zebra’s en 300.000 gazellen rond over de uitgestrekte savanne’s van de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia, op zoek naar verse graslanden.

De migratie begint in mei als het gras op de zuidelijke vlakten is opgebruikt en de kudden langzaam naar het noorden beginnen te trekken.

Ongeveer eind juli, begin augustus bereikt de immense kudde hoefdieren de Masai Mara in Kenia, waar de kudden gnoes, zebra’s en gazellen zullen verblijven tot september-oktober.

In de regentijd keren de beesten weer terug naar de zuidelijke vlaktes van de Serengeti. In november bereiken ze uiteindelijk weer de zuidelijke vlaktes, om daar in februari-maart te jongen en zich te goed te doen aan het voedzame gras. De pas geboren kalveren kunnen binnen zeven minuten staan en binnen twee dagen aan een leeuw ontsnappen. Als de jonge kalveren sterk genoeg zijn begint de ‘grote trek’ opnieuw.

Het Serengeti park is het gehele jaar door een prachtig spektakel met deze enorm grote hoeveelheid wild.
Deze migratie, ook wel ‘grote trek’genoemd, kan het hele jaar gevolgd worden, alhoewel het nooit te voorspellen is waar en op welk moment de dieren zich precies bevinden, want het blijft een uniek natuurverschijnsel.

All inclusive 8 daagse safari rondreis Migratie Serengeti

Tijdens deze unieke hotel/kampeer rondreis zijn de volgende onderdelen inbegrepen:

  • alle gamedrives in de parken in speciale uitgeruste 4-wheel jeeps met open klapbaar film/foto dak
  • 4 overnachtingen in tent of 2/4-persoons slaapkamers op Fanaka resort in Mto wa Mbu
  • 3 overnachtingen op camping  in Serengeti in safari koepeltenten
  • alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaaltijden)
  • service van een kok en mobiele kookuitrusting
  • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Conservation Area
  • wandelexcursie Mto wa Mbu (o.a. kunstmarkt en lokale 
  • Nederlands en Engelstalige reisleiding en chauffeurs

 

Off the road en begeleiding

Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden.

Zo komen we dicht bij de lokale bevolking en de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes bij Lake Manyara, de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Eten & drinken tijdens de rondreizen

Dit betekent bij Tayari Safari ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een voedzame maaltijd. Op de dagen dat we met de jeeps onderweg zijn, lunchen we onderweg (op eigen kosten), of maken we tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket klaar.

Verblijf in 2-persoons slaapkamers, ruime koepeltenten, ingerichte tented camps en lodge

Tijdens deze hotel/kampeer rondreis verblijf je 3 nachten in tenten of optioneel in comfortabele standaard 2-persoonskamers met douche en toilet

Gedurende de safari’s in de Ngorongoro krater, de Serengeti- en Tarangire wildreservaten verblijven we op campings midden in de Serengeti en boven op de Ngorongoro krater.

Tegen een meerprijs kun je tijdens het verblijf in de immens uitgestrekte Ngorongoro area en Serengeti ook verblijven in luxe ingerichte tented camps met echte opgemaakte bedden, douche en toilet en word je in een tentrestaurant op je wenken bediend.

Op de rand van de Ngorongoro Crater verblijven we dan in de Rhino lodge in comfortabele kamers en overal op basis van volpension.

Standaardprijs alle dagen in tent € 1.241,- p.p. (op basis van volpension)

Meerprijzen
- 4 nachten/5 dagen verblijf in kamer met douche en toilet in Fanaka Lodge € 100,- p.p.
- 3 nachten/4 dagen verblijf in Tayari Bush Camp in Serengeti € 210,- p.p.

  • kinderkorting t/m 15 jaar € 150,- p.p.
  • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 8-daagse rondreis Migratie Serengeti*

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Condities betaal- en kortingsregeling

Transfers en valuta

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar v.a. € 50,- per persoon per dag