Safari rondreis Mikumi – Ruaha

9-daagse hotel/lodge safari rondreis per Cessna v.a. € 1.796,- p.p.
(start- en eindpunt bij Ndege Beach Dar es Salaam / dagelijkse aankomst / kinderkorting t/m 15 jaar € 100,- p.p.)

Een spectaculair mooie safari rondreis door twee Nationale Parken in het zuiden van Tanzania. Beleef de rust, de ruimte, de prachtige natuur en natuurlijk de talrijke wilde dieren. Binnen 2 uur arriveren we per Cessna in het hart van Mikumi.

In het Mikumi National Park leven veel olifanten, maar ook buffels, giraffen, wildebeesten, sabelantilopen, impala’s, kudu’s, bavianen, wrattenzwijnen en zebra’s. Deze trekken weer roofdieren aan zoals leeuwen en luipaarden en er zijn zelfs groepjes wilde honden gezien.

Ruaha is het grootste Nationale Park van Tanzania. Naast de grote aantallen olifanten is Ruaha een waar paradijs voor vogelliefhebbers, want er komen hier meer dan 500 verschillende soorten exotische vogels voor.

In Ruaha komen ook de Kudu, waarvan het mannetje prachtige spiraalvormige horens heeft en de sabel antiloop met zijn lange gebogen hoorns. Ook is Ruaha een leefgebied van de bedreigde wilde honden. Andere wilde dieren die in Ruaha leven zijn leeuwen, luipaarden, cheetahs, giraffen, zebra's, elanden, impala’s en jakhalzen.

tayari-safari-nijlpaard

In het Ruaha wild- en natuurpark is het nog overwegend rustig en soms denk je dat je de enige bezoeker bent.

Langs de rivier zijn plekken waar je uit de auto kunt en beschut in een rondavel je lunch kunt gebruiken, terwijl je zicht hebt op de rivier en de talloze nijlpaarden die zich hier laten zien en horen.

 

 

 

Tayari-Safari begeleiding

Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari’s en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden.

Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder andere op de open vlaktes van de Serengeti en in de Ngorongoro krater leven.

Standaardprijs € 1.796,- p.p.

  • dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk
  • kinderkorting t/m 15 jaar € 100,- p.p.

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 9-daagse Mikumi - Ruaha*

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Condities betaal- en kortingsregeling

Transfers en valuta

Tip! Verlenging Safari met Zanzibar v.a. € 50,- per persoon per dag