Off the road

11-daagse safari rondreis € 1.545,- p.p.
(start- en eindpunt bij Fanaka lodges & camping Mto wa Mbu / kinderkorting t/m 15 jaar € 200,- p.p.)

Tijdens deze 11-daagse kampeerrondreis, gaan we met off the road jeeps ver van de begaande wegen, diep de Afrikaanse natuur in. Een avontuurlijke rondreis met bekende hoogtepunten zoals de game drives door de beroemde Nationale wildparken de  Serengeti en de Ngorongoro krater Lake Manyara en Loliondo gamereserve, die garant staan voor het spotten van de Big 5. Maar ook zul je kennis maken met andere bezienswaardigheden, die zo typerend zijn voor de rondreizen van Tayari-Safari.

Een rondreis door Noordelijk Tanzania, dwars door de ongerepte, ruige, weidse landschappen van de Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area, een gebied groter dan Nederland en België bij elkaar.

Met goed uitgeruste off the road jeeps rijden we over ruige steenslagwegen, hobbelige zandpaden, bijna onbegaanbare rivierbeddingen en bezoeken we het thuisland van de trotse Maasai, die hun kuddes laten grazen midden in de natuurparken tussen de wilde dieren. Avontuur op zijn best!

Tijdens deze zeer gevarieerde rondreis trekken we met jeeps en te voet door het leefgebied van 1,5 miljoen gnoes, 450.000 zebra’s en 650.000 gazelles en antilopen, grote kuddes olifanten en buffels. Over deze eindeloos lijkende vlaktes, zwerven ook troepen wilde honden, grote families leeuwen, soms wel 30 bij elkaar, cheeta’s en luipaarden. Na een "kill", vreten de hyena's samen met jakhalzen en gieren de resten van de prooi op.

De Off the Road is een avontuurlijke safari rondreis, uitsluitend bestemd voor actieve mensen, die er niet tegenop zien om zich af en toe flink in te spannen en met volle teugen willen genieten van dit gigantische natuurspektakel. Om aan dit echte avontuur deel te nemen dien je fysiek en mentaal stevig in je schoenen te staan!

Off the road en begeleiding 

Door onze jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van avontuurlijke rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door mensen bezocht worden. Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die op de open vlaktes van de Serengeti leven, midden tussen de wilde dieren, waar zij slechts gewapend met een speer en werpknots de roofdieren op een ruime afstand houden van zichzelf en hun kuddes.

Eten & drinken tijdens de rondreizen

Om er zeker van te zijn dat de deelnemers niets te kort komen, verzorgt de reisbegeleiding van Tayari Safari zelf alle maaltijden, naar Europese normen. Dit betekent ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avonds een voedzame avondmaaltijd. Op de dagen dat we met de off the road jeeps onderweg zijn, lunchen we onderweg (op eigen kosten), of maken we tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket klaar.

Standaardprijs € 1.545,- p.p.

  • op basis van kamperen
  • kinderkorting t/m 15 jaar € 200,- p.p.

Data

2016
13 februari - 23 februari
12 maart - 22 maart
11 juni - 21 juni
10 september - 20 september
8 oktober - 18 oktober
5 november - 15 november

2017
11 februari - 21 februari
11 maart - 21 maart
10 juni - 20 juni

Offerte aanvragen

Meer informatie

Dag tot dag programma 11-daagse Off the road*
Aankomst en vertrek
Inbegrepen

Niet inbegrepen

Ngorongoro Crater
De entree van de Ngorongoro Crater met bijkomende kosten bedraagt per dag:
- eerste persoon € 395,-
- tweede en volgende personen € 70,- p.p.
- kinderen tot en met 15 jaar € 25,- p.p.

Deelnemers kunnen ter plaatse beslissen en betalen of genieten van een vrije dag naar eigen indeling.[/su_spoiler]

Zelf meenemen (bij kamperen)

Bagage

Tip! Verlenging Safari met 4-daagse reis Zanzibar v.a. € 225,- p.p.