Selous & Zanzibar
14-daagse hotel safari rondreis Tanzania € 2145,- p.p.
(kinderen tot 16 jaar € 1595,-)

Bijna iedere liefhebber van wildlife en Afrikaanse natuur heeft wel gehoord (of gezien) van het Serengeti Nationaal Park en de wereldberoemde Ngorongoro Krater, want hier worden door talloze organisaties wereldwijd diverse safari rondreizen aangeboden. Ook zijn er in de Serengeti en de Ngorongoro krater veel prachtige filmreportages gemaakt, die op televisie regelmatig te bewonderen zijn. Echter, het best bewaarde geheim op het gebied van safari reizen naar wilde dieren in een onaangetaste wildernis, is het allergrootste natuurreservaat van Tanzania en heel Afrika, het Selous Game reserve.
   
De Selous herbergt meer dan 350 vogelsoorten en 2000 verschillende plantensoorten. In dit enorme grote reservaat komen grote groepen olifanten, neushoorns, buffels, krokodillen, nijlpaarden, wildebeesten (gnoes), hartebeesten, kudu’s, sabelantilopen, elanden, waterbokken, wrattenzwijnen, zebra’s en giraffen voor.  De kans is erg groot om leeuwen, luipaarden, hyena’s en de zeldzame wilde honden te zien.

Voor de ware Afrika liefhebber biedt Tayari Safari een 14-daagse hotel rondreis Tanzania door het mooiste gedeelte van de Selous in combinatie met een strandvakantie op ‘bounty’ eiland Zanzibar.

Deze Tanzania rondreis start in Ndege beach, de thuisbestemming van Tayari Safari, acclimatiseren, genieten van lekker eten en drinken, naar het mooie strandresort bij het lokale vissersdorpje Mahaba beach en vervolgens naar het verrassend spectaculaire wild- en natuurpark Mikumi, dat een onderdeel uitmaakt van het veel grotere Selous Game Reserve.

Via een tussenstop komen we in de soms onbegaanbare wildernis van de Selous, waar we net als in Mikumi drie dagen gaan gamedriven op zoek naar zoveel mogelijk verschillende wilde dieren in een weergaloos mooie omgeving.

Verblijf in comfortabele kamers, tented lodges en beachresort
Tijdens deze unieke safari & eiland rondreis, verblijven we op de mooiste plekken in comfortabele kamers in de basislodge bij Ndege beach, tented lodges en een comfortabel 3*** beachresort met zwembad op Zanzibar.


All inclusive safari rondreis Selous & Zanzibar

Tijdens deze safari rondreis zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • alle transfers, ook van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • entrees in de wildreservaten en natuurparken Mikumi en Selous
 • in de gameparken vervoer in speciale terreinwagens met open klapbaar foto/filmdak
 • alle overnachtingen in kamers en tented lodges met douche en toilet
 • overtocht per ferry naar Zanzibar
 • binnenlandse vlucht van Mafia eiland naar Dar es Salaam
 • alle maaltijden en bijbehorende dranken zoals thee en koffie
 • afscheidsdiner in de basislodge bij Ndege beach
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Tayari-Safari begeleiding
Dankzij de jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van safari's en rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door toeristen bezocht worden.

Hoogtepunten van de rondreis Selous & Zanzibar

 • Unieke reis buiten de gebaande paden door het grootste natuurreservaat van Afrika
 • Ontelbare roofdieren en olifanten langs de oevers van de Rufiji rivier, wemelend van de nijlpaarden en krokodillen
 • Verblijf in comfortabele tented lodges, guesthouses en luxe resorts met zwembaden
 • Gamedrives per 4x4 safari voertuig met open klapbaar film- en foto dak
 • Spectaculaire game drives afgewisseld met relaxen op een exotisch eiland
 • De safari’s worden begeleid door een Engelstalige gids/chauffeur
 • Zeer scherpe prijs

Dag tot dag programma Selous & Zanzibar*

Dag 1 (za): Aankomst Dar Es Salaam
Aankomst op de luchthaven van Dar es Salaam, transfer naar Ndege beach lodge, kennismaking, indeling kamers, welkomstdiner

Dag 2 (zo): Excursie Mahaba beach
Je kunt er vandaag een relaxdagje van maken en luieren onder een palmboom met een goed boek op het witte zandstrand van Ndege beach, of een duik nemen in het zwembad pal aan het strand. 's Middags kun je gratis worden weggebracht naar Mahaba beach, een heel bijzonder strandresort bij een traditioneel vissersdorpje. Hier zie je onder genot van een drankje de originele vissersboten (dhow's) vertrekken en binnenkomen. Vanaf Mahaba beach wandelen we in ca. 40 minuten over het strand terug naar Ndege beach.

Dag 3 (ma): Start 7-daagse Mikumi – Selous safari rondreis
Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar het Mikumi National Park, een bijzonder wildreservaat, dat onderdeel uitmaakt van het immens grote Selous Game reserve.

We arriveren hier rond 16.00 uur en we maken direct een game drive, waarbij we van dicht bij het eerste grote Afrikaanse wild zullen zien.

Aan het eind van de middag arriveren we bij onze guesthouses waar we de komende 3 dagen zullen overnachten. We sluiten de dag af met een heerlijke avondmaaltijd, biertje of frisdrank. ’s Nachts zullen we waarschijnlijk het gehuil van hyena’s en leeuwen horen. Overnachten in een comfortabel guesthouse in het Mikumi park in kamers met douche en toilet.


Dag 4 (di): Game drives Mikumi National Park
Vandaag maken we diverse gamedrives door dit mooie park. We staan vroeg op, ontbijtje, verrekijker, foto- en filmcamera in de aanslag als we met onze jeeps op game drive gaan. We zullen olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden, krokodillen, apen, diverse exotische vogels, roofvogels en leeuwen spotten.

Tussen de game drives door eten we onze lunch en aan het eind van de dag komen we vermoeid maar zeer voldaan weer terug bij onze overnachtingsplaats. Tijdens en na een heerlijk 3-gangendiner gaat het spotten van wild gewoon door, want gedurende de overgang van helder naar schemering worden veel dieren zoals leeuwen en hyena’s juist weer actiever als zij op zoek gaan naar een prooi. We genieten nog lang na bij een knisperend kampvuur van de geluiden om ons heen.

Dag 5 (wo) Mikumi National Park – Selous Game Reserve

Van Mikumi National Park rijden we vandaag naar het Selous Game Reserve, het grootste park van Tanzania en Afrika. Deze 200 km lange rit gaat via de stad Mogorogoro, waarvan de eerste 60 km over een normale asfalt weg die na Mogorogoro overgaat in een verhard rood gekleurd zandpad. Deze route loopt via lokale kleine dorpjes, met aan de rechterzijde het bergmassief van de Ulguru Mouintains en aan de linkerzijde een vallei met een mooi uitzicht over de Mgeta delta en rivier. Na het plaatsje Kisaki komen we na 10 km aan bij het in een heuvelachtige omgeving gelegen luxe Sable Mountain Lodge, op de de grens van het immens grote Selous Park. Hier zullen we de komen 2 nachten verblijven.

Dag 6 (do) Selous game drives
Na een uitgebreid ontbijt gaan we met de terreinwagen het gigantisch grote Selous game reserve in en zullen we versteld staan van al het wild dat we hier te zien krijgen.
we nemen een lunchpakket mee en lunchen op een mooie plek aan het TAGALALA meer, met uitzicht op nijlpaarden en krokodillen. In de namiddag kunnen we nog heerlijk een duik nemen in het zwembad dat gevuld is met zuiver bronwater.

Het is hier heerlijk nagenieten met uitzicht op de beboste heuvels. 's Avonds doen we ons tegoed aan een 3-gangendiner en praten we met een drankje na over de belevenissen van de dag. Overnachting in Sable Mountain Lodge.

Dag 7 (vr) Sable Mountain Lodge - Hippo Camp
Vandaag verplaatsen we ons via een mooi route naar Hippo camp, een avontuurlijk tented camp met een eigen waterplaats, vanwaar je uit een boomhut de olifanten, giraffen, wrattenzwijnen en ander wild tijdens de schemering kunt zien drinken. Het hippo tented camp bestaat uit canvas hutten met bedden, een douche en toiletruimte, veranda en uitzicht op de rivier, die zorgt voor een verkoelende breeze. Er is een gezellige Afrikaans restaurant en bar waar we de avondmaaltijden gebruiken en heerlijk kunnen relaxen met de dieren(geluiden) op de achtergrond.

 


Dag 8 (za) Hippo Camp- game drive Selous
Vandaag maken we twee gamedrives en zullen we de mooiste foto’s en films kunnen maken uit de 4-wheel terreinwagen met open klapbaar dak van de wilde dieren in een fabuleus mooi decor. Optioneel kunnen we ook een bootsfari maken over de Rifuji rivier, waar we de grootste krokodillen en nijlpaarden kunnen zien. Kosten bootsafari € 30,- p.p.

Dag 9 (zo): Selous - Dar es Salaam - Ndege beach
Na het ontbijt rijden we het 90 km Selous woudpad af naar Kibiti. Eenmaal op het asfalt is het nog ongeveer 3 uur rijden naar de Tayari Safari Lodge aan het strand van NDEGE Beach.


Dag 10 (ma): Ndege Beach- Zanzibar
Na het ontbijt, rijden we naar de haven van Dar es Salaam, waar we inschepen op de Ferry naar Zanzibar, waar we een transfer krijgen naar het Changu beach resort aan de fraaie oostkust van Zanzibar.

Dit idyllisch gelegen beachresortmet een nieuw zwembad ligt pal aan een mooi zandstrand en de voor snorkelaars en duikers zo geliefde heldere zee met veel koraal en honderden vissoorten, waaronder dolfijnen.


Dag 11-12-13 (di-wo-do): Zanzibar - Jambiani
Drie volle dagen genieten in een exotische sfeer, relaxen, zonnen, zwemmen, snorkelen, duiken, zeilen, spicetour, excursie Stone Town, mountainbiken, eilandtoeren en vissen. Het kan hier allemaal.

Dag 14 (vr): Vertrekdag
Afhankelijk van je vlucht, relaxen, bagage inpakken, per snelle ferryboot naar het vaste land en per taxi(busje) naar de luchthaven van Dar Es Salaam, voor de vlucht terug naar Nederland of België.

* de volgorde van het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen, die kunnen worden veroorzaakt door bepaalde (weers)omstandigheden. Het aantal dagen verblijf in de parken en reservaten zal altijd worden uitgevoerd. Tip! Print voor uw vertrek het definitieve programma af en lees deze nogmaals aandachtig door.

Prijzen en data Selous & Zanzibar met verblijf in guesthouses, tented camps, lodge, hotel & beachresort:
- kinderen tot en met 15 jaar:  € 1595,00 p.p.
- volwassenen  vanaf 16 jaar:  € 2145,00 p.p.

Optie: verlenging Zanzibar in Changu beach resort € 55,- p.p.p.n. op basis van halfpension

25% vroegboekkortings actie!
Profiteer tot maximaal 25% vroegboekkorting op de basis reissom. Hoe vroeger u boekt, des te hoger de korting!

Aankomstdag* Vertrekdag Bezetting   Aankomstdag* Vertrekdag Bezetting
2015       2015    
10 januari 23 januari     4 juli 17 juli  
7 februari 20 februari     11 juli 24 juli VOL
28 februari 13 maart     1 augustus 14 augustus  
21 maart 3 april     22 augustus 4 september  
11 april 24 april     12 september 25 september  
2 mei 15 mei     24 oktober 6 november  
23 mei 5 juni     14 november 27 november  
13 juni 26 juni     5 december 18 december  
        26 december 8 januari 2016  
             
2016            
16 januari 29 januari          
6 februari 19 februari          

*Andere aankomstdata op aanvraag, al v.a. 2 personen mogelijk!

Inbegrepen

 • transfers van en naar het vliegveld van Dar Es Salaam
 • excursie lokale markt en Mahaba beach
 • alle overnachtingen in lodges, guesthouse, tented camp, hotel en beachresort, in 2-persoonskamers met douche en toilet
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch, 3-gangendiners en bijbehorende dranken zoals thee en koffie
 • tijdens de safaridagen 1 liter bronwater per dag
 • vervoer in goed uitgeruste 4-wiel aangedreven terreinwagen(s) met open klapbaar dak (tijdens verplaatsingen is het dak gesloten)
 • entree in het Nationale Park Mikumi en het Selous Game Reserve
 • alle game drives door de wildreservaten Mikumi en Selous
 • ferry overtocht naar Zanzibar en terug naar Dar Es Salaam
 • 4 dagen Zanzibar in Changu beach resort op basis van halfpension
 • Nederlands en/of Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Niet in de prijs inbegrepen

 • retourvlucht Dar Es Salaam
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • lunches onderweg anders dan lunchpakket
 • boottocht op de Rifuji rivier € 30,- p.p.
 • optionele excursies op Zanzibar eiland
 • optionele verlenging Zanzibar in Changu beach resort € 55,- p.p.p.n. op basis van halfpension
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • fooien
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 25,- per boeking, ongeacht het aantal personen

Bagage

 • in verband met het transport verzoeken wij je om bagage in 2 kleine of 1 grote weekendtas mee te nemen (dus liever geen grote harde koffers)

terug naar boven...

Home | Contact | +31 (0)70 21 52 663 | [email protected] | Nieuwsbrief | Links| FAQ