Tanzania

Beleef Tanzania met Tayari Safari...

Droom je van een verre reis waarbij je de meest imponerende en sensationele  natuur- en wildparken wilt combineren met cultuur, exotische stranden en traditionele levenswijze van  de oorspronkelijke bevolking zoals de Maasai? Dan is Tanzania het beloofde land!

Tanzania ligt in oostelijk Afrika net onder de evenaar en voor de kust liggen exotische en  idyllische eilanden  als Bongoyo, Mafia eiland,  Pemba en Zanzibar en zijn uitermate geschikt om een safari rondreis te combineren met een aantal dagen te zwemmen, duiken of snorkelen in de azuurblauwe zee en te relaxen en zonnen op de maagdelijke witte zandstranden.

Als je eenmaal een keer in Tanzania op safari of een rondreis bent geweest, dan ben je zo onder de indruk , dat je er graag nog een keer naar terug wilt. Tanzania heeft zoveel te bieden en het land is zo immens  groot dat het onmogelijk is om dat in één verre reis te kunnen gaan bewonderen.

Daarom biedt Tayari-Safari diverse rondreizen en safari’s aan, waarbij deze reizen kunnen worden gecombineerd met een aantal dagen relaxen op de meest exotische strandbestemmingen aan de Indische Oceaan en op de witte zandstranden van Zanzibar.

Naast de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, vind je in Tanzania ook Afrika’s grootste meren zoals  Lake Victoria, Lake Malawi, Lake Natron, Lake Manyara en Lake Tanganyika. Bij sommige meren bevinden zich zeer grote concentraties exotische vogels, waarvan de roze flamingo’s dankzij hun enorme aantal lang op je netvlies zal blijven staan.

In het grote aantal Nationale Parken, met de Serengeti en de Ngorongoro krater als de meest bekende, komen de meeste wilde dieren ter wereld voor. Mede daardoor mag Tanzania zich jaarlijks  verheugen op vele duizenden bezoekers uit de hele wereld. Maar ook het ‘gewone’ leven op straat in- en om de dorpen en steden maakt Tanzania zo interessant, de bevolking is vriendelijk, leeft in harmonie met elkaar en eenmaal onderweg kom je dorpen tegen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.  

Tijdens een safari rondreis met Tayari-Safari kom je in diverse Nationale parken en wildreservaten, waarbij je ogen te kort zult komen!

Algemene informatie Tanzania?

  • Tanzania is een van de grootste landen in Afrika, het is maar liefst 24 keer zo groot als Nederland
  • het aantal inwoners bedraagt ca. 39 miljoen
  • de hoofdstad is Dodoma, dat ongeveer in het midden van Tanzania ligt
  • de hoofdtaal is Swahili, de 2e taal Engels en verder worden er diverse inheemse talen gesproken
  • Tanzania is een Republiek
  • de munteenheid van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling

Wat is het beste reisseizoen

Dankzij de gunstige ligging t.o.v. de evenaar is het klimaat in Tanzania altijd aangenaam en kun je in Tanzania het gehele jaar door safari rondreizen ondernemen.

Regenperiodes

In Noord-Tanzania is er een regenperiode van april t/m mei. Dat wil niet zeggen dat het dan iedere dag regent, maar in deze periode kunnen wegen minder goed begaanbaar zijn door de regenval. Doordat Tayari Safari tijdens de safari’s door de verschillende parken uitsluitend gebruik maakt van 4-wiel aangedreven terreinwagens met openklap baar dak is dit voor onze safari rondreizen nooit een probleem.

Van half oktober t/m eind november valt de regen meestal ’s nachts in korte hevige buien. De regen die er dan valt heeft ook een voordeel, want de is dan minder stof in de lucht en de kleuren zijn intenser, ideaal voor het maken van de mooiste foto’s. In het zuiden en westen van Tanzania is een afwijkend regenseizoen. De Selous en Mikumi in het zuiden van Tanzania hebben een regenperiode van april t/m mei met langere  regenbuien en in november en december met korte regenbuien. De gebieden waarin de Nationale parken Ruaha, Katavi en Mahale Mountains liggen kennen één lang regenseizoen van november t/m maart.

Vliegen naar Tanzania en transfers

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die dagelijks vliegen naar de luchthavens van Kilimanjaro en Dar es Salaam. In ca. 9 uur vlieg je met KLM van Amsterdam naar Kilimanjaro en in ca. 10 uur naar Dar es Salaam. Vanuit Kilimanjaro of Arusha kun je met Precision Air in ca. 1,2 uur naar Zanzibar vliegen.

Turkish Airlines en Egypt Air vliegen ook dagelijks van Amsterdam op een of beide luchthavens en hebben vaak voordelige tarieven. Deze hebben dan een tussenstop van een paar uur in Istanbul (Turkish Airlines), of Cairo (Egypt Air). De bagage gaat dan wel rechtstreeks naar de eindbestemming Kilimanjaro of Dar es Salaam. Deze tussenstops zijn goed te doen (je kunt weer even de benen strekken, iets drinken, eten en shoppen op het vliegveld) en je vliegt meestal na een paar uur door naar je eindbestemming. Het grote voordeel zit ‘m echter in het soms grote prijsvoordeel. Zo zijn er al vluchten vanaf ca. € 550,- per ticket.

Tayari Safari laat de deelnemers zelf de vlucht boeken, mede omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, van voordelig met 1 of meer tussenstops tot rechtstreekse duurdere vluchten.

Om de voordeligste vlucht te vinden met de beste vluchttijden kun je het best zoeken op:

www.skyscanner.nl - www.chaser.nl - www.klm.nl - www.turkishairlines.com - www.egyptair.com  

Transfers

Met welke vlucht en om welke tijd je ook arriveert, Tayari Safari verwelkomt je op de luchthaven en brengt je naar het startpunt van je safari vakantie.

Reisdocumenten

Paspoort:
Voor reizen naar Tanzania heb je een paspoort nodig. Vanaf 26 juni 2012 moeten ook kinderen een eigen reisdocument hebben en is het niet meer toegestaan om te zijn bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig. Je paspoort moet bij vertrek uit Kenia of Tanzania nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Let op! je paspoort dient na vertrek uit Tanzania nog minimaal een half jaar geldig te zijn.

Visum:
Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum nodig.  Deze hoef je echter niet van te voren aan te vragen, maar ontvang je op het vliegveld van de douane na betaling van $ 50,- per persoon. Zorg er dus voor dat je een biljet van $ 50,- per persoon bij je hebt (er worden geen euro’s geaccepteerd en de dollarbiljetten moeten jonger zijn dan 2006).