NIEUW: Unieke fotoworkshop in Tanzania

Bereid je voor op een onvergetelijke reis naar het mooiste safariland dat er is: Tanzania. We zijn te gast bij hetTayari Safari Team. In deze week hebben we een erg afwisselend programma waarin je al je fotografievaardigheden kunt verbeteren: compositie, lichtmeten, nabewerken, natuur, landschap, portret, macro – het komt allemaal aan bod. Naast natuurlijk gewoon genieten van het land, de mensen, de cultuur, de natuur en de temperatuur… Neem dus gerust een – niet-fotograferende – partner mee!

Tanzania2


PROGRAMMA (i.s.m. Tayari Safari Team)

1 (vertrek uit NL*) – 9 oktober 2016 (aankomst in NL)
Begeleide fotoworkshop EUR 795.** (incl. volpension, excl. vliegticket)
Maximaal 15 personen – kennismaking in september

De vliegreizen op dit moment (februari 2016) zijn met Qatar € 570.- retour. Vertrek zaterdag 1 oktober Schiphol 18.15 uur. Aankomst Dar es Salaam zondag 2 oktober 08:15 uur. Vertrek Dar es Salaam zaterdag 8 oktober 18:05 uur
Aankomst Schiphol zondag 9 oktober 12:35

AANMELDEN
Stuur e-mail naar [email protected] met daarin:
naam – aantal personen – camera/objectieven die je mee wilt nemen. Deze workshop is vooral gericht op gebruikers van een spiegelreflexcamera. Een telelens van ten minste 300 mm is fijn voor het wild, voor de overige fotografie volstaat alles tussen 10 en 100 mm.

*Kennismaking september, centraal in Nederland.
**Met een aanbetaling (€ 100,- ) ben je verzekerd van een plek. Als de reis door gebrek aan deelnemers niet doorgaat krijg je het volledige bedrag terug.
Overmaken op NL17 INGB 0002493099 t.n.v. Laros Tekst & Concept – Roosendaal o.v.v. Tanzania.

Zorg zelf voor: reisverzekering. Meenemen: slaapzak, zaklantaarn. In de lodge in Dar es Salaam is wifi. In het park is ‘s nachts (23u – 5.30u) geen stroom.

Tanz07

Zondag 2 oktober
Aankomst en transfer naar de Backpackers Lodge, vlakbij het strand van Ndege Beach. 
Ontbijt. Inchecken, programmabespreking, fotografie-theorie en lunch.
Na de lunch Mahaba Beach. Hier komen de lokale vissers aan en verkopen de vis vanuit hun boot.
Na middag terug naar de Lodge en avondeten, kampvuur.
Fotobespreking.

Maandag 3 oktober
Na het ontbijt vertrek naar het Mikumi National Park. Onderweg stop voor lunch en fotografie. Aankomst in de middag. Check-in in het guesthouse. Tweepersoons kamers (meeste kamers met tweepersoonsbed). Namiddag eerste gamedrive. Veel gazellen, zebra’s en giraffen.

Tanz04

Dinsdag 4 oktober
Vroeg op, gamedrive met opkomende zon – we ‘vangen’ het mooiste licht! Rond 09.00 terug. Ontbijt.
10.00 uur Gamedrive. Op zoek naar leeuwen, olifanten, nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijnen, koedoes. Lunch onderweg.

Woensdag 5 oktober
Ontbijt, gevolgd door gamedrive tot 11.00 uur. Vertrek naar Dar es Salaam, aankomst rond 18.00 uur. Diner, kampvuur, napraten, foto’s bespreken.

Donderdag 6 oktober
Vrij te besteden. Voor de liefhebbers: macro-, portret- of landschapsfotografie. Of: nabewerken met Lightroom.
Na de lunch naar de houtsnijmarkt in Dar es Salaam, waar de artiesten allerlei hardhouten beelden maken.
Diner – foto’s bespreken.

Tanz03

Vrijdag 7 oktober
Na het ontbijt naar Bagamoyo. Dit dorp was heel vroeger de hoofdstad. Vanaf deze plaats zijn meer dan twee miljoen slaven vanuit geheel Afrika verscheept naar Zanzibar. Op Zanzibar was de grootste slavenmarkt van de wereld in die tijd. Livingstone werd door het Britse rijk uitgezonden om de slavernij te stoppen. Hij stichtte in Bagamoyo de eerste nederzetting. In de oude Engelse kerk is een klein museum. Het gehele dorp is nu UNESCO werelderfgoed. Wordt prachtig in oude stijl gerestaureerd.

Decoratieve deuren en deurposten, handgesneden, zijn een lust voor het oog (en onze camera’s). Er is een levendige vismarkt. Lunch (voor eigen rekening: rond € 13,-) in een  Frans restaurantje  op het strand.
Diner – foto’s bespreken.

Zaterdag 8 oktober
Strand, voor de liefhebbers: zwemmen in het warme oceaanwater. Na de lunch vertrek naar het vliegveld – einde workshop.