8-daagse safari rondreis Game parken, Maasai en bosjesmannen
v.a. € 795,- p.p.

Ontdek onaangetast Afrika, snuif de Afrikaanse lucht, aanschouw duizenden wilde dieren en ontmoet de lokale bevolking van Tanzania.
Een zeer veelzijdige 8-daagse Game Parken reis met als vaste uitvalsbasis Mto wa Mbu, van waaruit we de mooiste safari’s maken door de wildparken Lake Manyara, Tarangeri, Lake Eyasi en de wereldberoemde Ngorongoro Crater. We maken een mountainbike tocht door de velden van Mto wa Mbu, het centrum van de Maasai en drinken hier het lokale bier, proeven de Maasai yoghurt en aanschouwen de  traditionele dans.


Acht dagen met volle teugen genieten van avontuurlijke game drives (zoeken naar wilde
dieren), door diverse onaangetaste wildreservaten. We hebben spannende ontmoetingen met de Hadzabe, bosjesmannen die nog in de open lucht leven en we krijgen de kans om duizenden wilde dieren van dichtbij te fotograferen in de mooiste Parken van Tanzania.

De start van deze 8-daagse Game Parken rondreis is het vliegveld van Kilimanjaro. Vanaf hier rijden we direct naar onze basis camping & resort met zwembad bij Mto wa Mbu, centrumplaats van de Maasai.  Van hieruit start ons avontuur.

All inclusive kampeer rondreis Game Parken
Tijdens deze avontuurlijke safari rondreis door verschillende wild- en natuurparken van Noord Tanzania zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • transfers van en naar het vliegveld van Kilimanjaro
 • vervoer in goed uitgeruste 4-wheel off the road jeeps
 • alle overnachtingen in ruime 2-persoons safaritenten
 • campingkosten
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch en 3-gangen diners
 • alle entrees in de wildreservaten en natuurparken Lake Manyara, Tarangire, Lake Eyasi en de wereldberoemde Ngorongoro Crater
 • begeleiding reisleider en chauffeur
 • mountainbike tocht Lake Manyara Park
 • excursie in Mto wa Mbu
 • bezoek aan de Maasai
 • ontmoeting met de Hadzabe (bushmen)
 • Engelstalige reisleiding en chauffeurs

Liever een bed in een luxe 2-persoons slaapkamer?
Op de basis camping & resort in Mto wa Mbu zijn naast de ruime 2-persoons safaritenten ook comfortabele kamers met douche en toilet aanwezig. Deze kamers zijn te huur en kosten ca. € 25,- per persoon per nacht extra.


Off the road en begeleiding
Door onze jarenlange ervaring met het organiseren en zelf uitvoeren van rondreizen door diverse Afrikaanse landen, is Tayari Safari een van de weinige kleinschalige organisaties die haar deelnemers tijdens een safari rondreis op plekken kan brengen, die maar zelden door mensen bezocht worden.

Zo komen we dicht bij de Maasai, een trots en krijgshaftig volk met een diep gewortelde traditie die onder ander op de open vlaktes van de Game Parken leven, midden tussen de wilde dieren, waar zij slechts gewapend met een speer en werpknots de roofdieren op een ruime afstand houden van zichzelf en hun kuddes.


Eten & drinken tijdens de rondreis
Om er zeker van te zijn dat de deelnemers niets te kort komen, verzorgt de reisbegeleiding van Tayari Safari zelf alle maaltijden, naar Europese normen. Dit betekent ’s morgens een uitgebreid ontbijt, lunch en ’s avond een drie gangendiner. Op de dagen dat we met de off  the road jeeps onderweg zijn, maken we tijdens het ontbijt zelf een lunchpakket.

 

Dag tot dag programma 8-daagse Game Parken

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro vliegveld – Mto wa Mbu
Aankomst vliegveld Dar Es Salaam op de zaterdag, ontvangst begeleiding Tayari-safari en transfer naar de camping & resort bij Mto wa Mbu. Indeling in de ruime safaritenten, die al kant-en-klaar staan opgesteld. Of tegen vergoeding een 2-persoonskamer in een van de lodges op de camping.

Dag 2: Kennismakingsdag en excursie Mto wa Mbu
Vandaag gaan we na het ontbijt deelnemen aan een excursie naar het Maasai dorp Mto wa Mbu, van oudsher een ontmoetingsplek van de Maasai en uitgegroeid tot een dorp van ongeveer 10.000 bewoners. Er zijn nog vele traditionele hutten en kleine winkeltjes, de Duka 's. De reisleiding van Tayari-Safari neemt je in de ochtend mee voor een wandeling van een uur of drie, door het dorp en laat de deelnemers zien hoe de lokale bevolking leeft, woont en doet. ’s Middags lekker relaxen bij het zwembad en ’s avonds aanschuiven voor een 3-gangen diner.

Dag 3: Game drive Lake Manyara
Via de open savanne bereiken wij de rand van het meer, Lake Manyara. Vele pelikanen en roze flamingo's scharrelen langs de oevers. De wrattenzwijnen rennen  voor ons uit met het staartje omhoog, als een antenne op een robot. In de vele rivieren die het meer instromen, liggen de nijlpaarden onder water, zo beschermen zij hun huid tegen de zon. Hier klimmen leeuwen in de bomen om een prooi te bespeuren. Op de grote ronde rotsblokken zitten de klipdassen (hyraxs), die zich  koesteren in de warme zon. Grote groepen olifanten laten een spoor van vernieling achter zich. Een volwassen olifant eet 250 kg groen en schors en drinken zo’n 80 liter water per dag.

Dag 4: Game drive Ngorongoro
Vandaag rijden we na het ontbijt vanuit de camping naar het Ngorongoro conservation reserve, een zeer beschermd gebied waarbij alles in stand wordt gehouden zoals het is. We rijden de gigantische Ngorongoro Crater in, 800 meter diep onder de vulkaanrand. We zullen hier duizenden wilde dieren gaan zien. Grote groepen leeuwen, zebra's, gnoes, olifanten, gazelles en giraffes kunnen we hier van dichtbij kunnen fotograferen en filmen. Zeldzame neushoorns grazen op de vlaktes, cheeta’s loeren op een prooi en luipaarden liggen te soezen in een boomtop. Maasai herders weiden hier tussen hun kuddes, al duizenden jaren lang.

Dag 5: Mountainbiken, bananenbier en traditionele Maasai
Vandaag wacht ons (weer) een hele aparte dag, we gaan namelijk een mountainbike tocht maken die deels door de delta van het Lake Manyara Park loopt, waar we diverse gazellen,  nijlpaarden, flamingo's en pelikanen kunnen zien. We starten vanuit de camping en fietsen achter het dorp Mto wa Mbu langs, dwars over en langs de velden van Lake Manyara. Onderweg stoppen we regelmatig bij interessante plekjes en bij de lokale mensen waar we een kijkje mogen nemen.

We gaan de huisjes binnen van de Maasai en mogen proeven van het zelf gebrouwen bananen bier, Mbenga. Misschien nemen we ook wel een slokje Mgando melk, koemelk vermengd met het bloed van de koe en een beetje zout, het traditionele ontbijt van de Maasai. Na rijping van deze melk wordt er ook yoghurt van gemaakt. In de namiddag, als het al weer wat koeler is, bezoeken we een Maasai familie die hun hutten iets buiten het dorp hebben staan. De kinderen weiden de koeien, schapen en geiten. Dan horen we plotseling ‘humm’ geluiden, de vrouwen beginnen te zingen en de Maasai mannen dansen hun kaarsrechte sprong, de éne nog hoger dan de ander. Er wordt gelachen en geposeerd en iedereen is vrij om te filmen en te fotograferen. De mountainbiketocht duurt ongeveer 4 uur en het bezoek aan de Maasai ongeveer 2 uur.

Dag 6: Game drive Tarangire National Park
Tayari Safari neemt je mee naar het Tarangeri National Park, waar de gigantisch grote Baobab bomen het landschap beheersen. In dit park komen de grootste concentraties olifanten in Afrika voor. Als we met onze jeeps langs de rivier de Tarangeri rijden, zien we groepen van honderden olifanten bij elkaar. Ze drinken en badderen er naar hartenlust op los. Even verder zien we talloze zebra's, gazellen en gnoes grazen op de uitgestrekte savanne.

Dag 7: Game drive Lake Eyasi
Vanuit ons campingresort trekken we er na het ontbijt weer op uit, op weg naar het Lake Eyasi, een zoutmeer gelegen tussen de Great Rift Valley, Eyasi rotsen en de Kidero bergen. Het is een weids gebied met veel enorme baobab bomen, waar nog niet veel toeristen komen. De weg ernaar toe gaat dwars door onontgonnen Tanzania. Het gebied rondom Lake Eyasi is het huis van de traditioneel levende Barbaiq en de Hadzabe (bushmen), die we zullen ontmoeten. Het geheim van dit prehistorische volk, de Hadzabe (bushmen), is goed bewaard gebleven. Slechts 2000 nabestaanden leven nog volgens een diep gewortelde traditie en zij slapen in de openlucht. Zij beheersen de ‘klikklak’ taal, waarvan men denkt dat het de oertaal is van het begin van de mensheid.

De bosjesmannen jagen op bavianen en gebruiken dit vlees om te eten. De vrouwen verbouwen diversen groentes, waarvan sommige soorten ons onbekend zijn. Ondanks dat de overheid hen probeert de gewoontes van de moderne tijd te doen accepteren wijzen deze Hadzabe dat van de hand. In hun leefgebied zijn helderen bronnen voor goed drinkwater.

De omgeving is adembenemend mooi, de Eyasi-rotsen zijn een van de spectaculairste van Rift Valley.

Dag 8: Vertrekdag, of…
Ontbijten, relaxen, bagage inpakken en  transfer naar Kilimanjaro luchthaven, of aansluitende strandvakantie in Dar es Salaam, of Zanzibar.

Prijzen 8-daagse Game Parken
Kamperen in ruime safaritent:
- kinderen tot en met 15 jaar:  € 795,00 p.p.
- volwassenen  vanaf 16 jaar:  € 995,00 p.p.
2-persoonskamer in lodge:
- kinderen tot en met 15 jaar:  € 970,00 p.p.
- volwassenen  vanaf 16 jaar:  € 1170,00 p.p.

Safari agenda

Aankomstdag Vetrekdag Safari Kinderen Volwassenen
2013        
16 november 23 november Game Parken € 795 € 995
7 december 14 december Game Parken € 795 € 995
2014        
18 januari 25 januari Game Parken € 795 € 995
8 februari 15 februari Game Parken € 795 € 995
15 februari 22 februari Voorjaarsvakantie € 795 € 995
1 maart 8 maart Game Parken € 795 € 995
22 maart 29 maart Game Parken € 795 € 995
5 april 12 april Game Parken € 795 € 995
26 april 3 mei Meivakantie € 795 € 995
10 mei 17 mei Game Parken € 795 € 995
31 mei 7 juni Game Parken € 795 € 995
7 juni 14 juni Game Parken € 795 € 995
14 juni 21 juni Game Parken € 795 € 995
21 juni 28 juni Game Parken € 795 € 995
28 juni 5 juli Game Parken € 795 € 995
5 juli 12 juli Game Parken € 795 € 995
12 juli 19 juli Game Parken € 795 € 995
19 juli 26 juli Game Parken € 795 € 995
26 juli 2 augustus Game Parken € 795 € 995
2 augustus 9 augustus Game Parken € 795 € 995
9 augustus 16 augustus Game Parken € 795 € 995
16 augustus 23 augustus Game Parken € 795 € 995
23 augustus 30 augustus Game Parken € 795 € 995
30 augustus 6 september Game Parken € 795 € 995
6 september 13 september Game Parken € 795 € 995
27 september 4 oktober Game Parken € 795 € 995
18 oktober 25 oktober Herfstvakantie € 795 € 995
8 november 15 november Game Parken € 795 € 995
29 november 6 december Game Parken € 795 € 995
20 december 27 december Game Parken € 795 € 995
2015        
17 januar 24 januari Game Parken € 795 € 995
7 februari 14 februari Game Parken € 795 € 995
28 februari 7 maart Game Parken € 795 € 995

bekijk hier onze totale safari agenda 2013-2015

Niet in de prijs inbegrepen

 • retourvlucht Kilimanjaro (de heenvlucht is vanuit Nederland op vrijdag en de terugvlucht op zaterdag)
 • visum ($ 50,- p.p., te betalen bij de douane bij binnenkomst in Tanzania)
 • huur kampeeruitrusting € 25,- per persoon voor 8 dagen. Je ontvangt bij aankomst een tas met daarin een matras en matrasovertrek, dun dekbed, kussen + sloop en een zaklantaarn (huur van de tent is al inbegrepen in de basisprijs)
 • huur mountainbike op dag 5: $15 p.p. (ter plaatse te betalen)
 • persoonlijke uitgaven/fooien en alcoholische dranken
 • reis-en annuleringsverzekering
 • boekingskosten € 15,- per boeking, ongeacht het aantal personen

Langer blijven in Ndege beach Lodge & camping

 • extra dag kinderen tot en met 15 jaar € 35,00 per persoon, op basis van volpension en een bed in de lodge
 • extra dag volwassenen € 45,00 per persoon, op basis van volpension en een bed in de lodge

Tip! Verlenging Safari met 4-daagse reis Zanzibar
4 dagen/3 nachten op Zanzibar, inclusief vlucht of speedferry voor slechts € 295,00
Klik hier voor meer informatie

 

Home | Contact | +31 (0)6 21 255 654 | [email protected] | Nieuwsbrief